ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Λουλούδια, καρδούλες, φιλιά κι αγκαλιές… «αηδίες» θα σκεφτούν πολλοί. Μήπως όμως είναι αυτά που χρειαζόμαστε;

Ζούμε την περίοδο που τα δεδομένα κι οι συνήθειες μας ανατρέπονται σε μια στιγμή. Κι εμείς αλλάζουμε γρήγορα. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Η εξέλιξη είναι μια θετική κατάσταση, αλλά όχι πάντα. Πολλές φορές νοσταλγούμε πράγματα και συνήθειες, από τα παλιά. Προσπαθούμε όμως να ακολουθήσουμε τα δεδομένα της εποχής. Μιας εποχής που όλα αλλάζουν. Διανύουμε την […]

Default avatar

Guest Author

15 Δεκεμβρίου, 2016

Ζούμε την περίοδο που τα δεδομένα κι οι συνήθειες μας ανατρέπονται σε μια στιγμή. Κι εμείς αλλάζουμε γρήγορα. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Η εξέλιξη είναι μια θετική κατάσταση, αλλά όχι πάντα. Πολλές φορές νοσταλγούμε πράγματα και συνήθειες, από τα παλιά. Προσπαθούμε όμως να ακολουθήσουμε τα δεδομένα της εποχής. Μιας εποχής που όλα αλλάζουν. Διανύουμε την περίοδο, που έχουμε χάσει το νόημα σημαντικών εννοιών και συναισθημάτων. Μιας εποχής που ο έρωτας έχει χαθεί…

Ή μήπως μπορούμε ακόμα να ερωτευθούμε;

Πολύ συχνά πλέον αδιαφορούμε για τον έρωτα και την αγάπη. Διαφέρουμε πολύ απ’ τους χαρακτήρες των ασπρόμαυρων ταινιών. Απ’ τους έρωτες μιας παλαιότερης γενιάς. Βάζουμε άλλες προτεραιότητες. Καριέρα, χρήματα. Ξεχνάμε την ουσία. Γινόμαστε άνθρωποι κρύοι, παγωμένοι. Άνθρωποι που δεν ξέρουν να διεκδικούν, να αγαπούν. Άτομα που φλερτάρουν πίσω από μία οθόνη. Σχεδόν με έναν τρόπο απρόσωπο, ψεύτικο. Άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ικανοποίηση των θέλω τους με ωμότητα, χωρίς αισθήματα και συναισθήματα.

Είναι άμυνα; Φοβούνται να νιώσουν και να αισθανθούν; Φοβούνται πως θα φανούν ευάλωτοι;

«Η αγάπη είναι θηρίο» λένε κάποιοι. Ένα θηρίο, που θα σου κάνει κακό. Αν όμως μπορέσεις να το χειριστείς σωστά, θα πάρεις και θα μάθεις πολλά. Θα σου μάθει να μοιράζεσαι. Θα νικήσει τον εγωισμό σου και θα σου μάθει το «Εμείς». Είναι ωραία αίσθηση να ξέρεις ότι κάποιος θα είναι εκεί για σένα. Να σε θέλει και να σε διεκδικεί. Να είναι δίπλα σου όταν ξυπνάς το πρωί… Να μην έχει εξαφανιστεί. Έχουμε κουραστεί από αυτούς που αντιμετωπίζουν επιπόλαια τέτοιες καταστάσεις και μόλις κατακτήσουν αυτό που θέλουν, χάνονται. Χωρίς να νοιάζονται και να ενδιαφέρονται για τον άλλον.

Λουλούδια, καρδούλες, φιλιά κι αγκαλιές… «αηδίες» θα σκεφτούν πολλοί. Μήπως όμως είναι αυτά που χρειαζόμαστε;

Ένα φιλί κάθε πρωί απ’ το αγαπημένο σου πρόσωπο σου δίνει δύναμη, να αντιμετωπίσεις την σκληρή καθημερινότητα. Να παλέψεις για έναν καλύτερο κόσμο. Όχι μόνο για εσένα, αλλά και για εκείνον που θα είναι εκεί να σου κρατήσει το χέρι στις δύσκολες στιγμές. Για εκείνον που θα σε πάρει αγκαλιά όταν κουραστείς και θα σου δώσει κουράγιο να συνεχίσεις. Να πετύχεις τον στόχο σου. Για εκείνον που με δύο λέξεις θα σου αλλάξει τη διάθεση. Θα σε κάνει να χαμογελάς.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET