fbpx

7 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να έχεις σχέση με έναν fan του Game of Thrones!


Η 6η σεζόν της αγαπημένης μας σειράς έχει κιόλας αρχίσει και είναι πολύ καλύτερη απ’ όσο φανταζόμασταν.

Υπάρχει κάτι που διαφοροποιεί τους fans του GoT από άλλους καμένους (με τη θετική έννοια) fans, ωστόσο είναι κάπως δύσκολο να εντοπίσω τι είναι αυτό.

Μήπως είναι το γεγονός ότι είναι τόσο αφοσιωμένοι στα φανταστικά βασίλεια; Το γεγονός ότι μπορούν να προφέρουν δύσκολα ονόματα με εξαιρετική ευκολία; Το γεγονός ότι με το που ακούν για 3 δευτερόλεπτα το soundtrack της σειράς ξεκινούν να χτυπιούνται;

Δεν ξέρω, αλλά είναι σίγουρα κάτι που τους κάνει ιδιαίτερους.

Οι fans του Game of Thrones έχουν ένα πάθος, που δεν μένει μόνο στη λατρεία τους για ξίφη και δράκους, αλλά τους καθιστά επίσης τους τέλειους συντρόφους!

Αν αναζητάς το φεγγάρι της ζωής σου, το αστέρι του ουρανού σου, τη δίδυμη ψυχή σου… ή απλά κάποιον να σε αγαπάει (πιο εφικτό και αληθοφανές), τότε μην ψάξεις πιο μακριά από έναν λάτρη του Game of Thrones.

Ακολουθούν 7 λόγοι που θα σε πείσουν:

Οχι βέβαια ότι αμφέβαλλες εξαρχής…

1. Έχουν άψογη μνήμη.

Αν θέλεις ο/η σύντροφός σου να εκπλήσσει εσένα τον ίδιο ή τα μέλη της οικογένειάς σου με το να θυμάται ονόματα, ημερομηνίες γενεθλίων κι επετείους, τότε μην το σκεφτείς καν κι επένδυσε συναισθηματικά σε ένα φαν του George RR Martin. Είναι αλήθεια πως το να θυμάσαι όλους τους χαρακτήρες επτά ολόκληρων Βασιλείων, χρειάζεται παραπάνω από καλή μνήμη. Μιλάμε για τους ανθρώπους που μπορούν να συγκρατήσουν κάθε δυνατή πληροφορία από την άνοδο και την πτώση της καταγωγής των Targaryen. Μία ημερομηνία στο ημερολόγιο είναι γι’ αυτούς απλό παιχνιδάκι.

2. Σκέφτονται το μέλλον.

Ενώ οι fans ζουν την στιγμή του κάθε επεισοδίου, προσπαθούν διαρκώς να μαντέψουν τι επιφυλάσσει το μέλλον. Είτε κάνουν προβλέψεις για την τύχη ορισμένων χαρακτήρων είτε για το ποιος θα είναι ο επόμενος άτυχος που θα του πάρουν το κεφάλι, δεν θα βρεις κανέναν άλλο που να ανυπομονεί τόσο για το μέλλον. Αν έχεις αποφασίσει λοιπόν, ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θέλεις να γίνεις μητέρα/πατέρας και μάλιστα έχεις ήδη βρει τα ονόματα των παιδιών σου (για τις κοπέλες ισχύει κυρίως αυτό), τότε δε μένει παρά να βρεις έναν fan της σειράς. Απλά βεβαιώσου ότι το όνομα του σκυλιού σας θα είναι είτε Nymeria είτε Ghost είτε Grey Wind.

3. Εκτιμούν το γυμνό σώμα.

Δεν είναι ούτε κατά διάνοια σεμνότυφοι. Στο GoT, οι σκηνές με γυμνό είναι μία σειρά από μόνες τους. Ανεξαρτήτως γένους, σε σκηνές που γυναικεία στήθη και αντρικοί κ*λοι πρωταγωνιστούν, δεν τους απασχολεί να αρχίσουν το κήρυγμα περί ιερότητας του ανθρωπίνου σώματος. Το θεωρούν απλά φυσιολογικό. Και στο κάτω κάτω, όλοι μας το ίδιο δεν αποζητάμε;

4. Καταλαβαίνουν τη σημασία της ισότητας.

Δεν νομίζω πως είναι fans του GoT, επειδή θέλουν απλά να βλέπουν τις πορνογραφικές σκηνές του κάθε επεισοδίου. Έχουν σεβασμό και κατανόηση για τις γυναίκες. Όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά και η Emilia Clark, που υποδύεται την Daenerys Targaryen στη σειρά:

Το Game of Thrones είναι η απεικόνιση της γυναίκας σε πολλά διαφορετικά στάδια της εξέλιξής της. Υπάρχουν γυναίκες που απεικονίζονται ως σεξουαλικά παιχνίδια, γυναίκες που έχουν μηδενικά δικαιώματα, γυναίκες που είναι βασίλισσες όμως για έναν μόνο άνδρα και τέλος υπάρχουν γυναίκες που είναι πραγματικά ασταμάτητες και τόσο δυνατές όσο δεν φαντάζεστε. Δείχνει την ποικιλία χαρακτήρων μίας γυναίκας και την καθιστά όχι απλά ισότιμη με έναν άνδρα, αλλά με τεράστια δύναμη.

5. Δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες.

Έχεις μόλις αποκτήσει ένα νέο κούρεμα και θέλεις το αγόρι ή το κορίτσι σου να το προσέξει; Μάντεψε… Οι πιστοί ακόλουθοι της σειράς παρατηρούν την παραμικρή λεπτομέρεια. Ακόμη και την πιο μικρή μπούκλα που κοσμεί το πλούσιο κεφάλι του Jon Snow, ακόμη και την υπόνοια χαμόγελου του Little Finger, όλα μελετώνται προσεκτικά στον ύψιστο βαθμό.

6. Παραμένουν αφοσιωμένοι ό,τι κι αν συμβεί.

Εάν δεν έχεις δει το ένατο επεισόδιο του 3ου κύκλου της σειράς, δεν ξέρεις τι πάει να πει σπαραγμός. Ένας λάτρης του Game of Thrones, δεν ανήκει στους ανθρώπους εκείνους που με την παραμικρή δυσκολία που θα εμφανιστεί στη σχέση, απλά θα σε ξεγράψει. Οι fans του GoT έχουν εκπαιδευτεί να ελπίζουν για το καλύτερο, αλλά να περιμένουν και το χειρότερο ανά πάσα στιγμή.

7. Ξέρουν ότι ορισμένες φορές το να μιλάς λίγο είναι προτιμότερο.

Απλά ρωτήστε τον Hodor.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET