ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

6 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφεύγεις τους τσακωμούς μέσω μηνυμάτων!

Το να μαλώνεις σίγουρα δεν είναι ποτέ ευχάριστο, τουλάχιστον όμως, όταν είσαι πρόσωπο με πρόσωπο με τον άλλο, μπορείς να δεις την αντίδραση του πάνω σε αυτό που είπες. Ωστόσο, σε όλους μας έχει τύχει να ξεκινήσει μια διαφωνία μέσω μηνυμάτων και τελικά να ξεφύγει το πράγμα και να καταλήξει σε καβγά επικών διαστάσεων. Το […]

Default avatar

Guest Author

9 Νοεμβρίου, 2016

Το να μαλώνεις σίγουρα δεν είναι ποτέ ευχάριστο, τουλάχιστον όμως, όταν είσαι πρόσωπο με πρόσωπο με τον άλλο, μπορείς να δεις την αντίδραση του πάνω σε αυτό που είπες. Ωστόσο, σε όλους μας έχει τύχει να ξεκινήσει μια διαφωνία μέσω μηνυμάτων και τελικά να ξεφύγει το πράγμα και να καταλήξει σε καβγά επικών διαστάσεων. Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι πως όταν δεν υπάρχει οπτική επαφή, είναι πολύ πιθανό να συμβούν πολλές παρανοήσεις και κατά συνέπεια το θέμα να πάρει χειρότερη τροπή και να καταλήξεις να ανταλλάσσεις τέτοια μηνύματα με τον άλλο που θα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

texting

Να λοιπόν μερικοί καλοί λόγοι που πρέπει να έχεις υπόψιν σου και σίγουρα θα σε αποτρέψουν από το να μαλώνεις μέσω texting:

1. Δεν ξέρεις πώς αντιδρά το άλλο άτομο.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, όταν στέλνεις μηνύματα, δεν έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις το πρόσωπο και τις εκφράσεις του συνομιλητή σου, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να καταλάβεις τις αντιδράσεις του. Επομένως, μπορεί κατά τη διάρκεια της διαφωνίας σας, να έστειλες ένα μήνυμα, το οποίο πείραξε και πλήγωσε πολύ τον παραλήπτη, ενώ εσύ πιθανότατα να μην το εννοούσες. Έτσι το θεώρησες αμελητέο κι απλά συνέχισες να στέλνεις ακάθεκτος, χωρίς να καταλαβαίνεις το λόγο της έντασης του άλλου στις απαντήσεις του…

2. Δεν μπορείς να «διαβάσεις» τον τόνο της φωνής από τα μηνύματα.

Ο τόνος της φωνής μας είναι πολύ σημαντικός όταν επικοινωνούμε. Μια λέξη άλλωστε, μπορεί να πάρει διαφορετικό νόημα από τον τρόπο που θα την πούμε. Στα μηνύματα όμως, δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, οπότε εύκολα αυτό που έγραψες μπορεί να παρερμηνευτεί και να θεωρηθεί ειρωνικό, προσβλητικό ή κακεντρεχές.

serious-texting

3. Δεν μπορείς να εκφραστείς επαρκώς με ένα μικρό και σύντομο κείμενο.

Αναμφίβολα, δεν μπορείς να γράψεις κάτι με τον ίδιο τρόπο που θα το έλεγες. Επομένως αντιλαμβάνεσαι ότι στα μηνύματα, ενώ προσπαθείς να γράψεις κάτι σημαντικό, πολλές φορές περιορίζεσαι. Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για ένα σοβαρό θέμα που σε απασχολεί είναι από κοντά ή έστω σε μια τηλεφωνική συζήτηση. Πάντως σίγουρα όχι από το messenger!

4. Η διαφωνία σας καταγράφεται.

Σκέψου ότι κάθε τι που στέλνεις σε ένα μήνυμα, δεν σβήνεται την επόμενη στιγμή, όπως συμβαίνει με τα λόγια. Θα μείνει στο τηλέφωνο του άλλου και θα του υπενθυμίζει τη διαφωνία σας και τα άσχημα λόγια που ανταλλάξατε.

gun-emoji

5. Δεν ξέρεις ποιος άλλος μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα αυτά.

Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για το αν το άτομο είναι μόνο του όταν διαβάζει τα μηνύματα ή εσύ στέλνεις και τα διαβάζει όλη η παρέα που βρίσκεται εκεί. Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι και ο,τι καλύτερο να υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες στον καβγά σας και γενικά να επεμβαίνουν κι άλλοι στην προσωπική σχέση που έχεις με έναν άνθρωπο.

6. Ο καβγάς πιθανότατα θα τραβήξει περισσότερο.

Είναι τόσο εύκολο να στείλεις μες στο θυμό ένα μήνυμα και να το μετανιώσεις το επόμενο λεπτό. Από ένα μήνυμα όμως, πόσο εύκολο είναι να αναιρέσεις τα λεγόμενα σου και να πεις ότι δεν το εννοούσες;

texty-text

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET