fbpx

Αυτές είναι οι πιο «κατεβασμένες» εφαρμογές σε Android και iOS για το 2017!


Πάει, τελειώνει το 2017 κι αφήνουμε πίσω μας ένα ακόμη έτος όπου τα χέρια μας έγιναν ένα με το κινητό. Κι όπως ήταν αναμενόμενο, κυκλοφόρησαν χιλιάδες εφαρμογές, άλλες πετυχημένες κι άλλες όχι και τόσο, να καλύψουν κάθε πιθανή κι απίθανη ανάγκη μας.

Ποια applications όμως, έκαναν τη διαφορά κατακτώντας τον κόσμο των smarphones; Σε περίπτωση που αναρωτιέστε κι εσείς, τόσο η Google (Android) όσο και η Apple (iOS) δημοσίευσαν τις αντίστοιχες λίστες λύνοντάς μας την απορία. Βέβαια, η κάθε εταιρεία έχει μια κάπως διαφορετική προσέγγιση στο θέμα, αλλά αυτό θα το εξηγήσουμε παρακάτω.

Οι εφαρμογές με τα περισσότερα downloads στο Play Store των Android:

1. FaceApp. Πρόκειται για μια εφαρμογή που σήκωσε αρκετές αντιδράσεις. Ο χρήστης στην ουσία, έχει τη δυνατότητα της επεξεργασίας του προσώπου του (σε φωτογραφία) με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

2. What The Forecast?!!. Με διαφορά η πιο πετυχημένη εφαρμογή πρόβλεψης καιρού. Κατεβάστε την και θα καταλάβετε αμέσως γιατί ξεχώρισε έτσι…

3. Boomerang. Μη μπερδεύεσαι, δεν έχει σχέση με το αντίστοιχο εφέ του Instagram. Πρόκειται για εφαρμογή της Time Warner η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να παρακολουθούν διάσημα καρτούν όπως Tom&Jerry, Ποπάι και λοιπούς τίτλους που ανήκουν στη Warner Bros.

4. TopBuzz Video. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης και machine learning, το TopBuzz Video σου φέρνει τα viral videos του διαδικτύου, που θεωρεί οτι θα σου αρέσουν και θα σε αντιπροσωπεύσουν περισσότερο. Ό,τι πρέπει για στιγμές βαρεμάρας…

5. Yarn. Μια εφαρμογή που αναλαμβάνει να σου εξιστορήσει ένα μυθιστόρημα, με τη μορφή γραπτών μηνυμάτων. Έχει την πλάκα του.

Η Google δεν κάνει λόγω για τα applications με τα περισσότερα downloads γενικότερα, αλλά παρουσιάζει τις πιο πετυχημένες, πρωτοεμφανιζόμενες εφαρμογές. Έτσι, απέχουν από τη λίστα apps όπως: Amazon Alexa, Google Home, Facebook Messenger, Snapchat, Instagram, Spotify Music, Fitbit, Pandora, Netflix και Facebook τα οποία εκ των πραγμάτων συγκέντρωσαν χιλιάδες, ενδεχομένως κι εκατομμύρια «κατεβάσματα».

Οι κορυφαίες εφαρμογές στο AppStore της Apple:

Αντίθετα, η Apple κάνει λόγω για τα apps με τα περισσότερα downloads στο σύνολό τους, ανεξάρτητα αν πρόκειται για εφαρμογές που εμφανίστηκαν στο AppStore το 2017 ή προϋπήραν πριν την έλευση του έτους. Έτσι, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

1. Bitmoji. Για όσους θέλουν να έχουν το 100% δικό τους avatar…

2. Snapchat. Ειδικά το πρώτο εξάμηνο του έτους, το Snapchat έκανε πάταγο. Μετά βέβαια, είδε το Instagram να του παίρνει τα σκήπτρα.

3. YouTube. Videos are the new TV!

4. Facebook Messenger. Δεν είναι τυχαίο πως από τη λίστα απουσιάζουν εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Viber. Το Messenger του Facebook είνακ ξεκάθαρα ο βασιλιάς της επικοινωνίας!

5. Instagram. Το 2017 ήταν η χρονιά της καθιέρωσης του Instagram ως ένα από τα κορυφαία (αν όχι το κορυφαίο) social media εκεί έξω.

6. Facebook. Λογικό. Ανάθεμα κι αν υπάρχει iPhone χωρίς το Facebook εγκατεστημένο…

7. Google Maps. Από τη στιγμή που αυτοκίνητο και smartphones πηγαίνουν μαζί, είναι λογικό τα Google Maps να βρίσκονται τόσο ψηλά στα ετήσια downloads.

8. Netflix. Η υπηρεσία που μας ξανασύστησε την τηλεόραση και την έννοια των τηλεοπτικών σειρών.

9. Spotify. Κι όμως, να που βρέθηκε λύση στη πειρατεία τελικά…

10. Uber. Η εφαρμογή που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET