ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 εντελώς λάθος λόγοι που σε καθησυχάζουν ότι αυτός που κάνεις σεξ, δεν έχει κάποιο ΣΜΝ!

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) αποτελούν όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα για τη δημοσία υγεία και κυρίως των νέων. Κάθε χρόνο προσβάλλονται περίπου 1 εκατ. άνθρωποι από αυτά. Μπορεί να συμβεί στον καθένα, οποιαδήποτε στιγμή οπότε αν θεωρείς ότι εσύ δεν κινδυνεύεις επειδή παίρνεις όλες τις προφυλάξεις, πλανάσαι πλάνην οικτράν. Μπορεί εσύ και ο σύντροφός σου να […]

Neopolis Team

26 Ιουλίου, 2017

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) αποτελούν όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα για τη δημοσία υγεία και κυρίως των νέων. Κάθε χρόνο προσβάλλονται περίπου 1 εκατ. άνθρωποι από αυτά. Μπορεί να συμβεί στον καθένα, οποιαδήποτε στιγμή οπότε αν θεωρείς ότι εσύ δεν κινδυνεύεις επειδή παίρνεις όλες τις προφυλάξεις, πλανάσαι πλάνην οικτράν. Μπορεί εσύ και ο σύντροφός σου να νομίζετε ότι δεν έχετε να ανησυχείτε γι’ αυτό το ζήτημα, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.

Σε περίπτωση λοιπόν που πιστεύεις ότι οι παρακάτω λόγοι είναι αρκετοί για να μη διατρέχεις κίνδυνο να κολλήσεις κάποιο ΣΜΝ από το αγόρι σου, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος:

1. Έχει κάνει σεξ με μονάχα μία κοπέλα πριν από εσένα

Ε και; Οι άνθρωποι που προσβάλλονται από τα ΣΜΝ δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάνουν σεξ με τον ένα και τον άλλο. Αυτός είναι ένας μεγάλος μύθος. Άσε που δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρη για το πόσες ερωτικές συντρόφους είχε πριν από εσένα. Μπορεί κάλλιστα να λέει ψέματα.

2. Ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Πηγαίνει στο γυμναστήριο και τρέφεται υγιεινά. Εντελώς άσχετο. Εσύ βέβαια θα θεωρείς ότι για να ενδιαφέρεται έτσι για το σώμα και την υγεία του, είναι «καθαρός». Και εσύ πού το ξέρεις; Δε συνδέεται το ένα με το άλλο.

3. Χρησιμοποιεί πάντα προφυλακτικό

Σου έχει μιλήσει για το σεξουαλικό του ιστορικό και ότι ανέκαθεν χρησιμοποιούσε προφυλακτικό. Υπεύθυνο παιδί, θα πεις εσύ αμέσως. Έλα μου όμως που το προφυλακτικό δε σε προστατεύει από όλα τα ΣΜΝ. Μερικές λοιμώξεις προέρχονται από το στοματικό σεξ ή την επαφή με το δέρμα (μέσω πληγών, τσιμπημάτων κλπ). Και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι χρησιμοποιούσε πάντα προφυλακτικά μόνο και μόνο επειδή το λέει.

4. Έπασχε από ένα ΣΜΝ που τώρα έχει θεραπεύσει

Μπράβο του, αλλά αυτό δεν αποτρέπει το ανοσοποιητικό του σύστημα από το να κολλήσει και πάλι κάποιο ΣΜΝ. Μπορεί να είχε παραπάνω από ένα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, όταν οι γιατροί κάνουν τεστ για χλαμύδια, εξετάζουν ταυτόχρονα και το ενδεχόμενο της γονόρροιας, γιατί αυτά τα δύο συνήθως πάνε μαζί.

5. Είναι άξιος εμπιστοσύνης

Νομίζεις ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς, δε σου λέει ψέματα και είναι καλό παιδί. Σου έχει πει ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τον πιστεύεις. Αν είναι δυνατόν! Μπορεί να λέει ψέματα! Δεν ξέρω πόσες φορές θα το πω ακόμα. Δεν είναι προτιμότερο να έχεις τις αμφιβολίες σου από το να κολλήσεις τίποτα στα καλά καθούμενα και να τρέχεις σε γιατρούς για θεραπείες;

6. Δεν έκανε συχνά σεξ όταν ήταν single

Αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεν είναι καλύτερος από έναν άντρα που εμπλέκεται με πολλές διαφορετικές ερωτικές συντρόφους. Μία φορά να γίνει η στραβή και δεν υπάρχει γυρισμός.

7. Είναι μεγαλύτερός σου, άρα και πιο έμπειρος

«Σιγά μην έχει ΣΜΝ. Είναι πολύ μεγαλύτερος κι έχει πολλές εμπειρίες» θα σκεφτείς και θα φας τα μούτρα σου. Αντιθέτως, οι έρευνες δείχνουν ότι οι ηλικίες 25-34 εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά σε ΣΜΝ, το δε ποσοστό που πιάνει ταβάνι είναι αυτό των αντρών 45+. Κι αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή θεωρούν ότι είναι έμπειροι και οι ίδιοι δε μπορούν να ξεγελαστούν.

8. Μιλάει για το πόσο φοβάται τα ΣΜΝ

Υποστηρίζει ότι το να κοιμάται κανείς με τη μία και την άλλη είναι λάθος, γιατί μπορεί να κινδυνεύσει ανά πάσα στιγμή. Όταν τον ακούς να τα λέει αυτά, εσύ νιώθεις ανακουφισμένη. Θα σου έλεγα τώρα τίποτα… Το ότι συμφωνεί μαζί σου ότι τα ΣΜΝ είναι «κακά», δεν αλλάζει το γεγονός ότι εν αγνοία του μπορεί να είναι φορέας κάποιου εξ αυτών.

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET