ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Αποφάσισε να ξεκινήσει το Λύκειο στα 96 της, με όνειρο να… μπει στο Πανεπιστήμιο!

Διαβάζεις κάτι τέτοιες ειδήσεις και σχηματίζεται ένα χαμόγελο στα χείλη σου. Βλέπεις τον ενθουσιασμό και το πείσμα στα μάτια μιας 96χρονης γυναίκας που έχει βιώσει τόσες και τόσες καταστάσεις στη ζωή σου κι αναφωνείς …ΟΥΑΟΥ! Ταυτόχρονα βέβαια, σε πιάνει κι ένα σφίξιμο στο στομάχι… Κάτι σαν άγχος και «ντροπή» μαζί. Άγχος γιατί σου ξανάρχονται στο […]

Neopolis Team

25 Απριλίου, 2018

Διαβάζεις κάτι τέτοιες ειδήσεις και σχηματίζεται ένα χαμόγελο στα χείλη σου. Βλέπεις τον ενθουσιασμό και το πείσμα στα μάτια μιας 96χρονης γυναίκας που έχει βιώσει τόσες και τόσες καταστάσεις στη ζωή σου κι αναφωνείς …ΟΥΑΟΥ!

Ταυτόχρονα βέβαια, σε πιάνει κι ένα σφίξιμο στο στομάχι… Κάτι σαν άγχος και «ντροπή» μαζί. Άγχος γιατί σου ξανάρχονται στο μυαλό, ένα ένα τα μαθήματα που χρωστάς για πτυχίο. Ντροπή γιατί δεν καταφέρνεις στα 20 σου και με όλα σερβιρισμένα στο πιάτο, κάτι που είναι όνειρο για μια 96χρονη γυναίκα που δεν της χαρίστηκε τίποτα στη ζωή.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, η Γκουανταλούπε Παλάσιος από την φτωχή Πολιτεία Τσιάπας, αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Την προηγούμενη εβδομάδα βλέπετε, πραγματοποίησε το όνειρό της έστω και καθυστερημένα. Έγινε δεκτή στο Λύκειο της περιοχής της, με συμμαθητές παιδιά τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι …δισέγγονά της!

«Είμαι έτοιμη να τα δώσω όλα. Σήμερα, είναι μια υπέροχη ημέρα» είπε η ασυνήθιστη μαθήτρια, που πρόβαλε γεμάτη περηφάνια την επίσημη ενδυμασία του σχολείου της, μαύρη φούστα με λευκό μπλουζάκι.

Η πρώτη μέρα της «Δόνια Λουπίτα», όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι συμμαθητές της, ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική αφού τα χειροκροτήματα στο Δεύτερο Λύκειο ακούστηκαν μέχρι το… κέντρο της πόλης Τούστλα Γκουτιέρες. Η ίδια, αφού κάθισε στο θρανίο της, κράτησε προσεκτικά σημειώσεις στα μαθήματα της χημείας και των μαθηματικών ενώ στη συνέχεια έδωσε ρεσιτάλ συμμετέχοντας και στο μάθημα των παραδοσιακών χορών, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο στα επίσημα έγγραφα και τίποτα περισσότερο!

Να σημειώσουμε πως το 2015 έγινε δεκτή στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής κι αφού παρακολούθησε εντατικά μαθήματα, είναι έτοιμη να τελειώσει και το λύκειο πριν συμπληρώσει το 100ο έτος της ζωής της, με απώτερο σκοπό να γίνει βρεφονηπιοκόμος. Άντε και διδακτορικό στη «Δόνια Λουπίτα»!

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET