ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: 29χρονος έδωσε 12.500€ για να γίνει ινφλουένσερ, τελικά έγιναν καπνός τα λεφτά!

Όχι η εξέλιξη που περίμενε...

Neopolis Team

10 Οκτωβρίου, 2022

Σε πλήρη απογοήτευση κατέληξε η προσπάθεια ενός 29χρονου από την Κρήτη να γίνει influencer, αφού όχι μόνο δεν πραγματοποίησε το όνειρό του, αλλά έχασε και 12.500€ μέσα σε λίγες μέρες.

Τα πράγματα στο ίντερνετ είναι αρκετά επικίνδυνα, υποτίθεται ότι το ξέρουμε αυτό. Αν ας πούμε εμφανιστεί κάποιος στα dm σας και σας τάξει καριέρα και περιουσία σαν του Μάρκου μέσα σε λίγες μέρες, καλό θα ήταν να μην τον πιστέψετε. Δε θέλει το καλό σας.

Ο 29χρονος Instagrammer δε γνώριζε αυτό τον κανόνα, όπως επίσης σίγουρα δεν είχε παρακολουθήσει τη συνέντευξη της Ami Yami, για να καταλάβει ότι τα social media δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Κάπως έτσι λοιπόν, έπεσε θύμα απάτης, η οποία ξεκίνησε με ένα μήνυμα στο Insta το περασμένο καλοκαίρι, όπου άγνωστος του ζήτησε να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του με την υπόσχεση ότι θα έχει πολλαπλάσιο όφελος.

Έμπιστος του φάνηκε για κάποιο λόγο και προχώρησε στην κατάθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ Ηρακλείου, έγιναν 8 καταθέσεις από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 16 Αυγούστου, συνολικού ύψους 12.650 ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. Προς όχι και τόσο μεγάλη έκπληξή μας, ο 29χρονος δεν είχε νέα από τον άγνωστο που λίγο καιρό πριν ήθελε να τον κάνει πλούσιο, και συνειδητοποίησε ότι μάλλον τελικά δε θα γίνει ινφλουένσερ. Το χειρότερο όμως, είναι ότι το ‘giveaway’ που παραλίγο θα κέρδιζε, του κόστισε αρκετά.

Μετέβη έτσι στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου για απάτη και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για το περιστατικό.

Ελπίζουμε να βρεθεί τόσο ο απατεώνας, όσο και να ανέβουν οι followers του 29χρονου, γιατί βλέπουμε ότι εδώ υπάρχει ένα όνειρο μεγάλο.

Πηγή: ertnews.gr


Photo by Jonas Leupe on Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET