fbpx

Κομμένη σκηνή του Joker αποκαλύπτει τι συνέβη τελικά με τη Σόφι!


Σε αυτό το κείμενο δε θα αναφερθώ στο πόσο εξαιρετική ταινία είναι το Joker, δεν υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει και άλλωστε έχουμε γράψει την άποψή μας, αλλά για μια απορία που δημιουργήθηκε σε όλους μας και που επιτέλους βρήκε απάντηση. Έστω και ένα μήνα μετά την πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν η ταινία τελείωσε και ο κόσμος άρχισε να διαχέεται στο διάδρομο σιωπηλός, κάποια στιγμή ξεκίνησαν τα πρώτα πηγαδάκια με τους σχολιασμούς και ύστερα από λίγο δεν άκουγες τον διπλανό σου από τη βαβούρα. Τότε, άρχισα κι εγώ με τη σειρά μου να αναλύω τα γεγονότα, με έμφαση φυσικά στο εκπληκτικό ταλέντο του Joaquin Phoenix.

Υπήρχε όμως μια απορία που κανείς από την παρέα δεν ήξερε να απαντήσει και ο καθένας έδινε τη δική του εκδοχή.

Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα πως αυτό ήθελε να πετύχει ο σκηνοθέτης Todd Phillips και το κατάφερε άψογα, μιας και μείναμε όλοι με το ίδιο ερωτηματικό.

Αναφέρομαι φυσικά στη γειτόνισσα του Joker, Sophie Dumond, που δε μάθαμε ποτέ ποια ήταν η τύχη της τελικά. Τη σκότωσε ο Arthur Fleck ή την άφησε καταχεσμένη τρομοκρατημένη στο σπίτι της;

Στην ταινία παρακολουθούμε τους δυο τους να γνωρίζονται στο ασανσέρ της πολυκατοικίας τους, να βγαίνουν ραντεβού, με τον Arthur να ξεπερνάει τους πρώτους φόνους στο μετρό του Λονδίνου και να απολαμβάνει σαν μικρό παιδί την παρέα της, να συνάπτουν σχέση και εκείνη να του συμπαραστέκεται σε δύσκολες στιγμές, όπως όταν η μητέρα του νοσηλευόταν.

Προς το τέλος της ταινίας και ενώ ο πρωταγωνιστής μας τα έχει παίξει τελείως κι επικρατεί ένα χάος στον εσωτερικό του κόσμο, πηγαίνει στο σπίτι της, όπου εκεί ανακαλύπτουμε και την πραγματική αλήθεια. Ότι δηλαδή όλα ήταν στην φαντασία του Arthur και η Sophie δεν ήταν ποτέ δίπλα του ουσιαστικά.

Η ίδια τρομοκρατείται –και λογικό, αφού ξαφνικά βλέπει τον τύπο να στρογγυλοκάθεται στο σαλόνι της– τον παρακαλεί να μην πειράξει το παιδί της και στη συνέχεια τον βλέπουμε να αποχωρεί από το σημείο χωρίς να μαθαίνουμε ποτέ αν την σκότωσε ή όχι.

Η εκδοχή που στέκει περισσότερο βέβαια, είναι πως δεν την σκότωσε. Πρώτον, γιατί δεν είδαμε πουθενά αίματα ή το όπλο της δολοφονίας, και δεύτερον, γιατί ο Joker έκανε κακό μόνο σε όσους τον πλήγωναν.

Από την άλλη βέβαια, στην φαντασία του θα μπορούσε να είχε συνεχίσει την ιστορία του με την Sophie, με εκείνη να τον χωρίζει για παράδειγμα. Όπως και να ‘χει, έχουμε απάντηση από τον ίδιο τον Phillips και όλες οι εικασίες παίρνουν ένα τέλος.

Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Joker δεν την σκότωσε. Παραδέχτηκε μάλιστα πως έκοψε μια σκηνή με την Sophie, για να μας βάλει όλους τους θεατές στο τριπάκι να αναρωτηθούμε για την τύχη της. Συγκεκριμένα, αυτή η σκηνή έδειχνε τη Sophie να παρακολουθεί το ψυχοπαθή γειτονάκι της στην τηλεόραση, στην εκπομπή του Murray Franklin, τον οποίο επίσης θρηνήσαμε.

O Phillips εξήγησε πως η σκηνή αυτή κόπηκε γιατί δεν ήθελε να αποσπαστεί καθόλου, ούτε για ένα δευτερόλεπτο, η προσοχή του κόσμου από τις τελευταίες καθηλωτικές στιγμές του Franklin και επί της ουσίας και ρεσιτάλ του Joker στην εκπομπή.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET