ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Τα 8 κλισέ της φοιτητικής ζωής που είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα!

Πανεπιστήμιο και κλισέ πάνε συνήθως μαζί. Χάρη στις διάφορες ταινίες καθώς και τα τηλεοπτικά σίριαλ που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, οι περισσότεροι από εμάς είχαμε σχηματίσει μια ιδέα για το τι θα πει φοιτητική ζωή. Σαφώς τα περισσότερα από αυτά που βλέπαμε αποδείχθηκαν ψέματα, όμως και πάλι υπάρχουν κάποια κλισέ που επαληθεύτηκαν κι είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα, […]

Default avatar

Guest Author

10 Οκτωβρίου, 2017

Πανεπιστήμιο και κλισέ πάνε συνήθως μαζί. Χάρη στις διάφορες ταινίες καθώς και τα τηλεοπτικά σίριαλ που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, οι περισσότεροι από εμάς είχαμε σχηματίσει μια ιδέα για το τι θα πει φοιτητική ζωή. Σαφώς τα περισσότερα από αυτά που βλέπαμε αποδείχθηκαν ψέματα, όμως και πάλι υπάρχουν κάποια κλισέ που επαληθεύτηκαν κι είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα, όπως τα παρακάτω:

#1 Κακές διατροφικές συνήθειες

Αυτό κι αν είναι αλήθεια! Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής μας ζωής, τα ντελίβερι έχουν την τιμητική τους. Σ’ αυτό βέβαια συμβάλλει κι η κουραστική καθημερινότητα που βιώνουμε, η οποία μας εξαναγκάζει να τρώμε κάτι γρήγορο, ανθυγιεινό κι εύκολο (όχι ότι μας πιέζουν δηλαδή, αλλά λέμε τώρα). Επιπλέον είναι και πιο φθηνά σαν γεύματα, άλλος ένας λόγος να τα προτιμάμε.

#2 Αλαζονικοί καθηγητές

Οι συγκεκριμένοι υπάρχουν παντού. Βέβαια ευτυχώς για εμάς είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, όμως και πάλι μέχρι να περάσουμε το μάθημά τους μας βγαίνει η πίστη. Μακριά από εμάς…

#3 Η συμπεριφορά των πρωτοετών

Οι πρωτοετείς «βρωμάνε» από μακριά. Είναι πολύ αγχωμένοι, δεν μπορούν να βρουν τις αίθουσες και γενικά αντικρίζεις έναν τρόμο στα μάτια τους. Από την άλλη βέβαια, όλα αυτά είναι άκρως φυσιολογικά, γιατί είναι ακόμα αρχή και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Επιπλέον, κάποια στιγμή ήμασταν και εμείς στη θέση τους, οπότε πρέπει να δείξουμε κατανόηση.

#4 Beer Pong

Είναι το πιο κλασσικό παιχνίδι που βλέπουμε στα πάρτι των περισσότερων ταινιών. Στην Αμερική είναι στανταράκι, αλλά σε εμάς όχι τόσο. Όμως και πάλι μπορεί σε κάνα πάρτι να πετύχουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι.

#5 Ο μπάφος

Ένα έχω να πω… Σ αυτό το ΟΠΑ, όλο το ισόγειο μυρίζει μπάφο. Δηλαδή και να μην καπνίζεις, είναι τόσο έντονη η μυρωδιά που μαστουρώνεις. Οπότε ναι, αυτό το κλισέ είναι στάνταρ πραγματικότητα!

#6 Το φαγητό της λέσχης είναι άθλιο

Ναι ναι, άλλη μια σκληρή πραγματικότητα. Το να τρως παστίτσιο του οποίου τα μακαρόνια είναι βρασμένα εδώ και μια εβδομάδα, δεν είναι και το καλύτερο. Οπότε όσο γίνεται το αποφεύγουμε.

#7 Ολονυχτίες

Αυτό είναι πλέον κλασσικό. Το αστείο είναι ότι πάντα λέμε στον εαυτό μας, ότι δεν θα αφήσουμε ξανά διάβασμα κι εργασίες για τελευταία στιγμή, όμως να ‘μαστε 2 ώρες πριν να τρέχουμε σαν τους τρελούς να προλάβουμε. Παλιά μας τέχνη κόσκινο.

#8 Ο χρόνος που περνάει σαν νερό

Αααχ αυτό κι αν είναι αλήθεια… Ειλικρινά τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα και χωρίς να το πάρουμε είδηση, έχουμε φτάσει τέταρτο έτος και έχουμε φάει τη φρίκη της ζωής μας γιατί δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε μελλοντικά. Τι να κάνεις; Δυστυχώς όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν…

 

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET