ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Φάε κινόα! Κάνει καλό!

Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για τις λεγόμενες υπερ-τροφές αλλά και για βιολογικά προϊόντα αυξάνεται ασταμάτητα. Ολοένα και περισσότερες ξεχασμένες τροφές, αλεύρια, σπόροι, καρποί γνωρίζουν και πάλι μέρες δόξας αφού οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και καταφεύγουμε σε τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας. Μία από αυτές τις τροφές, λοιπόν, είναι και […]

Neopolis Team

20 Αυγούστου, 2015

Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για τις λεγόμενες υπερ-τροφές αλλά και για βιολογικά προϊόντα αυξάνεται ασταμάτητα. Ολοένα και περισσότερες ξεχασμένες τροφές, αλεύρια, σπόροι, καρποί γνωρίζουν και πάλι μέρες δόξας αφού οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και καταφεύγουμε σε τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας.

Μία από αυτές τις τροφές, λοιπόν, είναι και η κινόα, που έρχεται από τις Άνδεις. Όλο και κάτι θα έχεις ακούσει για αυτόν τον μικρό σπόρο που μοιάζει με το ελληνικό κους-κους αλλά δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες.

Οι Λατινοαμερικάνοι αποκαλούν την κινόα ως «Χρυσή τροφή» ή ως «Σπόρος της γης». Δεν είναι τυχαίο, αφού η κινόα, αυτός ο μικροσκοπικός αποξηραμένος καρπός περιέχει πρωτεΐνες και μάλιστα περισσότερες από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά οξέα, κάλιο, σίδηρο και ένα σωρό άλλα θρεπτικά συστατικά που χαρακτηρίζουν την κινόα ως βασίλισσα των υπερ-τροφών.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, για τα παραπάνω συστατικά της, η κινόα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα πλήρες είδος τροφής.

Παρότι συγκαταλέγεται στα δημητριακά, δεν είναι. Αυτό σημαίνει πως αν προσπαθείς να ακολουθήσεις μία ισορροπημένη διατροφή μπορείς να εντάξεις στη ζωή σου την κινόα και να τρως άφοβα κάτι που μοιάζει να έχει υδατάνθρακα αλλά δεν έχει!

Συμβάλει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, ελέγχει τη ροή του αίματος, ρυθμίζει τα επίπεδα αιματοκρίτη, είναι εύπεπτη, δεν περιέχει γλουτένη, έχει αντιοξειδωτικές δράσεις ενώ τέλος, θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Τι άλλο θέλεις να μάθεις για να πειστείς πως πρέπει να ξεκινήσεις να τρως κινόα σήμερα;

Και με τι να την τρως; Με τα πάντα! Μπορείς να την προσθέσεις μέσα σε σαλάτα. Θα σε φουσκώσει όσο δεν πιστεύεις και δε θα πεινάς καθόλου. Αντί για μακαρόνια με κιμά ή σάλτσα βράσε κινόα. Το κοτόπουλο από εδώ και πέρα αντί να το συνοδεύεις με πατάτες ή ρύζι πλέον θα το τρως με κινόα. Όπου χρησιμοποιείς αλεύρι, μακαρόνια, ρύζι βάλε κινόα.

Τέλος, να σου αναφέρουμε πως μπορεί αυτό το μικρό θαύμα τη φύσης για τον οργανισμό μπορεί να είναι λίγο ακριβό, όμως η ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεις είναι ελάχιστη. Μόλις μισό φλιτζάνι φτάνει και περισσεύει. Οπότε κρατάει πολύ καιρό.

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

CeraVe: Νέο Hydrating Hyaluronic Acid Serum με πανίσχυρα συστατικά για λείο & απαλό δέρμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET