ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Κινδυνεύουν και οι 20άρηδες από το σύνδρομο τύπου Καβασάκι, αυτό μας έλειπε!

Εκεί που λέγαμε ότι έρχονται καλύτεροι καιροί...

Φέτος γίναμε όλοι λίγο – πολύ υποχόνδριοι, κάνοντας δεύτερες και τρίτες (και τέταρτες μη σας πω) σκέψεις προτού ακουμπήσουμε κάτι ή και κάποιον. Και όσο κι αν βλέπουμε την κατάσταση να βελτιώνεται μέρα παρά μέρα, μάλλον το χαρακτηριστικό αυτό θα μας μείνει κουσούρι για αρκετό καιρό ακόμα, καθώς μόλις εμφανίστηκαν κι άλλα προβλήματα να έχουμε έγνοια στο κεφάλι μας.

Τη Νόσο Καβασάκι την έχετε ακουστά. Το γεγονός ότι η Covid-19 «χτυπάει» μόνο τα παιδιά προκαλώντας ένα σύνδρομο παρόμοιο με αυτήν, επίσης το γνωρίζατε.

Γράψτε λάθος λοιπόν γι’ αυτό το τελευταίο, γιατί τελικά, η μπάλα παίρνει και εμάς που διανύουμε τη δεύτερη δεκαετία της ζωής μας.

Αμερικάνοι γιατροί διέγνωσαν το συγκεκριμένο σύνδρομο σε δύο νέους, έναν 20χρονο κι έναν 25χρονο στην Καλιφόρνια και το Λονγκ Άιλαντ αντίστοιχα, ωστόσο αυτές δεν είναι και οι μοναδικές περιπτώσεις ασθενών μεταξύ 20-25 ετών που σημειώθηκαν, σύμφωνα με τη Washington Post.

Τα συμπτώματα αυτού μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, αλλά γενικότερα μοιάζουν με εκείνα της Νόσου Καβασάκι, η οποία προκαλεί κυρίως φλεγμονή στα τοιχώματα των αρτηριών και των άλλων αιμοφόρων αγγείων, οδηγώντας μέχρι και σε θάνατο. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι πυρετός, πόνοι στην κοιλιά, εμετοί, διάρροια, εξανθήματα στο δέρμα, κόπωση κ.α.

Για τους νέους ενήλικες ειδικότερα, έχει παρατηρηθεί πως εμφανίζουν έντονη φλεγμονώδη αντίδραση στον κορωνοϊό, η οποία απειλεί σοβαρότερα την καρδιά τους και άλλα όργανα, σύμφωνα με την παιδίατρο-λοιμωξιολόγο δρα Τζένιφερ Λάιτερ του NYU Langone.

Το τι προκαλεί αυτό το σύνδρομο που εμφανίζεται κυρίως στα παιδιά από την Covid-19 δεν είναι γνωστό, με τους επιστήμονες να θεωρούν πιθανή τη γενετική προδιάθεση για υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, η οποία γυρνάει «μπούμερανγκ» στον οργανισμό τους.

Ακόμη, αρκετοί ασθενείς με το σύνδρομο αυτό διαπιστώνεται ότι έχουν αντισώματα κατά του νέου κορονοϊού, αντί για ενεργή λοίμωξη, κάτι που δείχνει ότι μολύνθηκαν προ εβδομάδων και το σύνδρομο μάλλον αποτελεί καθυστερημένη ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού τους απέναντι στον ιό SARS-CoV-2.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χιλιάδες μαθήτριες χάνουν μαθήματα στο σχολείο, γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες!

ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφισμα για τα Τέμπη: Τι πετυχαίνουν οι 1.300.000 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί;

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET