ΕΛΛΑΔΑ

Κι επίσημα κλειστό το «Ναυάγιο» για κολύμπι – Επιτρέπεται 20λεπτη παραμονή σε πλοίο!

Μερικές φωτός κι έφυγες.

Neopolis Team

12 Ιουνίου, 2023

Αν είχατε μια μικρή ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει στην απόφαση που πάρθηκε τον Μάρτιο για το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, μόλις σβήστηκε κι αυτή.

Το κολύμπι στην πιο διάσημη παραλία του νησιού απαγορεύτηκε κι επισήμως με απόφαση του λιμεναρχείου λόγω κινδύνου κατολισθήσεων, αφήνοντας ένα μικρό «παραθυράκι» ανοιχτό για να ευχαριστήσει όσο μπορεί τους τουρίστες που θα περάσουν από το νησί. Αυτό είναι η δυνατότητα 20λεπτης παραμονής σε πλοίο, προκειμένου να μπορούν να φωτογραφηθούν με φόντο το διάσημο ναυάγιο. Αν ήταν να κάνουν τόσο δρόμο για μερικές φωτός, τις έφτιαχναν και στο φώτοσοπ… 

Ιτ ιζ γουότ ιτ ιζ όμως και οι φετινοί επισκέπτες θα αναγκαστούν να περιοριστούν στο δεύτερο γνωστότερο «αξιοθέατο» της Ζάντε, τα κλαμπ του Λαγανά. Μέχρι να απαγορευτεί η είσοδος και σε αυτά, πάντα θα υπάρχει ένας καλός λόγος για να ταξιδέψουν στο νησί οι τουρίστες.

Το ΦΕΚ που απαγορεύει το κολύμπι στο «Ναυάγιο»

Το πιο διάσημο σημείο της Ζακύνθου λοιπόν, κρίθηκε επικίνδυνο και δε δέχεται επισκέπτες. Το λιμεναρχείο εξέδωσε σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β’ 907/15.03.2019 και αναφέρει:

«Έχοντας υπόψη την εξακολουθούσα ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διαφύλαξη της τάξης – ασφάλειας και κατ’ επέκταση του εν γένει δημοσίου συμφέροντος, συνεπεία των φυσικών φαινομένων της 13ης Σεπτεμβρίου 2018 και εκ της 26ης Οκτωβρίου 2018, το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και την ισχύουσα νομοθεσία, αποφασίζουμε:

  1. Την απαγόρευση προσέγγισης-αγκυροβολίας κάθε μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου πλωτού μέσου, καθώς και την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού στον Όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου, για το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της παρούσας και εωσότου καθορισθούν-υλοποιηθούν θεσμικά αρμοδίως τα διαλαμβανόμενα στα (ιδ) και (ιζ) σχετικά και βεβαιωθεί θεσμικά αρμοδίως η εξάλειψη του κινδύνου συνεπεία των φυσικών φαινομένων (ιθ) σχετικού.
  2. Οι παραβάτες της εν λόγω απόφασης ανεξαρτήτως συντρεχουσών ποινικών ή αστικών ευθυνών υπόκεινται σε διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 157 του ν.δ. 187/73 (ΦΕΚ 261/Α’/1973) όπως ισχύει. 
  3. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργείται κάθε άλλη απόφαση που έρχεται σε αντίθεση αυτής ή/και που αναφέρεται σε θέματα που ρυθμίζονται από αυτήν.

Ακόμη, τα όρια που έχουν καθοριστεί από το λιμεναρχείο Ζακύνθου είναι στα 50 μέτρα από κάθε σημείο της ακτής, είτε της παραλίας είτε των πρανών. Επιπλέον:

Ι. Η είσοδός τους εντός των ορίων της ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης στον όρμο «Ναυάγιο» θα διενεργείται από το βόρειο άκρο του όρμου «Ναυάγιο» Ζακύνθου προς το νότιο άκρο, από όπου και θα απομακρυνθούν.

ΙΙ. Ο μέγιστος χρόνος προσέγγισης εντός της καθορισθείσας ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης από την είσοδο τους στον όρμο «Ναυάγιο» Ζακύνθου θα είναι 20 λεπτά.

ΙΙΙ. Οι κύριες ώρες που μπορεί να προσεγγίσει κάποιος είναι από τις 8:00 π.μ έως τις 15:30 καθημερινά και επιτρέπεται η ταυτόχρονη προσέγγιση συνολικά 15 πλωτών μηχανοκίνητων ή μη μηχανοκίνητων μέσων μέσα στα προκαθορισμένα όρια της ασφαλούς θαλάσσιας ζώνης του όρμου Ναυαγίου Ζακύνθου. Σύμφωμα με το ΦΕΚ τα 10 από αυτά θα είναι Ε/Γ-Τ/Ρ και Ε/Π-Τ/Ρ τα δε υπόλοιπα 5 θα είναι πλοία/σκάφη λοιπών κατηγοριών (ιδιωτικά πλοία/σκάφη αναψυχής, εκμισθούμενα σκάφη/τ/χ αρ. 38 ΓΚΛ – 20 ΓΚΛ) και μη μηχανοκίνητα μέσα».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET