ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

Δε θα ησυχάσουμε ποτέ ig... 🥲

Μαύρο καλοκαίρι πλησιάζει για τους εγχώριους inlfuencers, αλλά και γι’ αυτούς του εξωτερικού (κυρίως Άγγλους), καθώς δε θα μπορέσουν να ανεβάσουν στόριζ από τα καταγάλανα νερά της παραλίας «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο.

Το πιο διάσημο αξιοθέατο του νησιού, αυτό που, κακά τα ψέματα, ελκύει τους περισσότερους τουρίστες, θα παραμείνει κλειστό όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων, όπως εκείνη του 2018.

Και τώρα, αλλαγή πλάνων!

I just know ότι πολλοί είχατε σαν επιλογή τη Ζάκυνθο για τις φετινές σας διακοπές και έχετε ξενερώσει τη ζωή σας. Το ίδιο ισχύει και για τον Δήμο του νησιού, που δε συμφωνεί με την απόφαση. Ωστόσο, σύμφωνα με την αυτοψία που διενεργήθηκε στις 8 Μαρτίου 2023 από επιστημονικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του Καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, διαπιστώθηκε εκτεταμένος κατολισθητικός κίνδυνος λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή κι αποφασίστηκε η απαγόρευση πρόσβασης. Πότε θα απέλθει αυτή η εποχή των καλοκαιρινών απαγορεύσεων τέλος πάντων;;;

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γίνει ξανά αυτοψία στο σημείο και η απόφαση ήταν πάλι η ίδια: απαγόρευση πρόσβασης. Με τον κανόνα να θέλει να πραγματοποιούνται δύο επανεκτιμήσεις της κατάστασης το χρόνο, η δεύτερη μόλις έγινε και είχε τα ίδια άσχημα νέα.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε για το ζήτημα:

Η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών είναι πάνω από όλα και η απόφαση λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιστημονικά δεδομένα του ΟΑΣΠ και του Προέδρου του καθηγητή Ε. Λέκκα, δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο.

Αυτή η απόφαση, όπως είπαμε, δε βρίσκει σύμφωνο τον Δήμο, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρο Κακολύρη, να σημειώνει στο GRTimes πως: «Επίσημα δεν μας ενημέρωσε κανένας. Κι εμείς το μάθαμε από τα ΜΜΕ σήμερα το πρωί και ‘βρεθήκαμε’ προ εκπλήξεως. Αναμένουμε να μας ενημερώσει για το ζήτημα ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Επίσης, ούτε η Επιτροπή του ‘Ναυαγίου’ γνώριζε κάτι, όλοι απορήσαμε με τη συγκεκριμένη ενέργεια, διότι κανείς δε μας είχε ενημερώσει».

«Τα κλιμάκια έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ίσως γι’ αυτό εισηγήθηκε κάτι τέτοιο ο κ. Λέκκας. Από μεριάς μας θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του κ. Κικίλια, ωστόσο δεν είμαστε θετικοί στο κλείσιμο του «Ναυαγίου» για την τουριστική περίοδο. Θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό του νησιού, διότι μιλάμε για το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της χώρας», προσθέτει ο ίδιος.

Εμείς καταλαβαίνουμε το point του φυσικά, αλλά κρίνοντας από προηγούμενες χρονιές, οι τουρίστες έχουν ακόμα μερικούς σημαντικούς λόγους να κλείσουν έξαλλο 5ήμερο στη Ζάντε iykyk! Μέχρι να κλείσουν και τα κλαμπάκια στον Λαγανά, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET