fbpx

Κέρκυρα και Πρέβεζα στα 20 πιο ασφαλή μέρη της Ευρώπης για καλοκαιρινές διακοπές!


Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, το καμπανάκι των διακοπών χτυπάει έντονα μέσα μας, με την ανυπομονησία να φύγουμε να πιάνει κόκκινο.

Καταλαβαίνετε δε, πως με όλα αυτά που έχουν συμβεί στο πρώτο μισό του 2020 – ποιος ξέρει τι άλλο μας περιμένει στη συνέχεια Παναγία μου – είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται σε μια παραλία του Αιγαίου ή του Ιονίου, και να πατήσουμε ένα pause στις σκέψεις και τις ανησυχίες μας.

Στο ίδιο ακριβώς mood είναι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι φυσικά, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση εκείνου του μέρους που θα τους προσφέρει τόσο ασφάλεια όσο και ποιότητα διακοπών. Η χώρα μας λοιπόν βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των ταξιδιωτών, μιας και πήρε άριστα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, συγκριτικά με άλλες.

Σε λίστα του EBD (European Best Destinations – Οργανισμός Καλύτερων Προορισμών στην Ευρώπη) προκειμένου να δώσει ένα χέρι βοηθείας στην τελική απόφαση, δύο ελληνικά μέρη βρέθηκαν στους 20 πιο ασφαλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς κι αυτά είναι η Κέρκυρα και η Πρέβεζα.

«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν τα σύνορά τους και οι πτήσεις και τα ξενοδοχεία ξεκινούν επίσης τώρα», εξηγεί ο EBD και δημοσιεύει τους εξής προορισμούς:

    1. Τυφλίδα, Γεωργία
    2. Κέρκυρα, Ελλάδα
    3. Cavtat, Κροατία
    4. Νησιά Αζόρες, Πορτογαλία
    5. Πρέβεζα, Ελλάδα
    6. Alentejo, Πορτογαλία
    7. Μπατούμι, Γεωργία
    8. Ζάγκρεμπ, Κροατία
    9. Algarve, Πορτογαλία
    10. Σιμπίου, Ρουμανία
    11. Κότορ, Μαυροβούνιο
    12. Ριέκα, Κροατία
    13. Βαρσοβία, Πολωνία
    14. Βιέννη, Αυστρία
    15. Μποχίντζ, Σλοβενία
    16. Μάλτα
    17. Γκντανσκ, Πολωνία
    18. Βίλνιους, Λιθουανία
    19. Ρίγα, Λετονία
    20. Wild Taiga, Φινλανδία

Κέρκυρα

Το πανέμορφο νησί του Ιονίου έχει συνδεθεί στο μυαλό των περισσότερων με τις διακοπές του Πάσχα, αλλά, να, που αποτελεί φέτος και ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι. Ο EBD γράφει πως πρόκειται «για παραδεισένιο ελληνικό νησί που αποτελεί τέλειο προορισμό για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας μετά από αυτήν την αγχωτική περίοδο».

Το νησί των Φαιάκων κατακτά τη 2η θέση της λίστας και δικαίως, αφού συνδυάζει χαλάρωση, πολύ πράσινο, γραφικά μέρη και ωραίες παραλίες, με ιδιαίτερη μνεία να γίνεται στην παραλία Χαλικούνας, που βρίσκεται στην 5η θέση για τις πιο ασφαλείς παραλίες σε αντίστοιχη λίστα του EBD. Η Κέρκυρα θα μπορεί να δεχτεί κόσμο από 1η Ιουλίου.

Πρέβεζα

Στην 5η θέση βρίσκεται η Πρέβεζα, η οποία φέτος ίσως και να βουλιάξει από κόσμο και απόλυτα λογικό. «Ένα νησί στην ηπειρωτική χώρα», που έλαβε άμεσα όλα τα μέτρα υγιεινής για να καλωσορίσει τους επισκέπτες, όπως τα τέσσερα μέτρα ανάμεσα στις ομπρέλες στις παραλίες και τα φίλτρα κλιματισμού αλλάζουν μετά από κάθε διαμονή στα δωμάτια ξενοδοχείων που απολυμαίνονται συνεχώς.

Μάλιστα, στην Πρέβεζα βρίσκεται η πιο ασφαλής παραλία, το γνωστό και απέραντο Μονολίθι που φιγουράρει στην 1η θέση του EBD. Έχει 22 χιλιόμετρα μήκος και πλάτος 80 μέτρα, κατέχοντας τα πρωτεία της πιο μεγάλης παραλίας με άμμο στην Ευρώπη.

Το EBD εκτός από τους 20 ασφαλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς, δημοσίευσε και τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη, οι οποίες είναι:

  • Μονολίθι, Πρέβεζα
  • Comporta, Alentejo, Πορτογαλία
  • Χερσόνησος Hel, Πολωνία
  • Porto Santo, Μαδέρα, Πορτογαλία
  • Χαλικούνας, Κέρκυρα
  • Ghajn Tuffieha, Μάλτα
  • Meia Praia, Λάγκος, Αλγκάρβε, Πορτογαλία
  • Jurmala, Λετονία
  • Nida, Λιθουανία
  • Binz, Ρύγκεν, Γερμανία

Εσείς για πού λέτε φέτος;

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET