ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κεραμέως: Έρχεται πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες bullying στα σχολεία!

Το θέμα είναι τι ενέργειες θα γίνονται μετά τις καταγγελίες αυτές.

Neopolis Team

24 Ιανουαρίου, 2023

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε σχολεία ή από μαθητές σχολείων και όχι απαραίτητα στους εκπαιδευτικούς χώρους, πραγματικά εκπλήσσουν. Στις τσάντες παίζουν περισσότερα μαχαίρια παρά στιλό, ομάδες ανηλίκων ή και μεμονωμένα άτομα βιάζουν συμμαθητές τους, και το bullying αποτελεί έναν καθημερινό εφιάλτη για πολλά παιδιά.

Επιτέλους, κάποια στιγμή έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα σε αυτά τα προβλήματα των σχολείων, καθώς είναι σημαντικότερα από κάθε μάθημα! Το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει σαν λύση μια ψηφιακή πλατφόρμα (μαζί με το e-Parents), στην οποία θα υπάρχει πρόβλεψη για ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά σχολικής βίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να μιλήσουν. Πρόκειται για ένα εγχείρημα στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλία, το οποίο θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο για τη σχολική βία.

Προτού επιβραβεύσουμε ή απορρίψουμε την ενέργεια, θέλουμε να τη δούμε να εφαρμόζεται. Διότι αν κρίνουμε από άλλες περιπτώσεις, οι καταγγελίες παρότι γίνονται σε μεγάλο βαθμό, δε λαμβάνουν την προσοχή που τους αρμόζει και άρα ούτε την αντιμετώπιση. Σκοπός δεν είναι μόνο να πραγματοποιούνται καταγγελίες, αλλά να ακολουθείται μια διαδικασία μετέπειτα.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα:

Είναι νέο πρόγραμμα που θα δίνει δυνατότητα για ανώνυμες καταγγελίες, και θα γίνει πολύ άμεσα, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

«Να βοηθήσουμε τα παιδιά στο να μιλήσουν να μοιραστούν κάτι που τους προβληματίζει, είτε αφορά στα ίδια τα παιδιά είτε έναν φίλο τους, έναν συμμαθητή τους», τόνισε ακόμα η Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ.

Ενώ σε συνέντευξή της την προηγούμενη εβδομάδα, σε ερώτηση γιατί να υπάρχει σχολικός εκφοβισμός σήμερα, η Υπουργός απάντησε πως «Το θέμα είναι τι μπορούν να κάνουν τα σχολεία», προσθέτοντας ότι προσλήφθηκαν 3.200 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, υπάρχουν σύμβουλοι σχολικής ζωής, ενώ γίνονται οριζόντιες επιμορφώσεις. Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για φερόμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία θα ήταν λιγότερα αν είχαμε μάθημα σεξουαλικής αγωγής από νωρίτερα. «Αν όλος ο πληθυσμός είχε κάνει σεξουαλική αγωγή από την 3η Δημοτικού, ποια Ελλάδα θα είχαμε σήμερα;». Την ίδια απορία έχουμε κι εμείς, όπως επίσης τι απέγιναν οι πολλές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε ξανά για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι είναι κάτι που η κυβέρνηση επαναφέρει μετά από 41 χρόνια. Η αξιολόγηση, όπως συμπλήρωσε, εστιάζει σε δύο πεδία: Το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού που εξειδικεύεται σε γενική και ειδική διδακτική και παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση της τάξης και την υπηρεσιακή του συνέπεια και επάρκεια. Η θετική αξιολόγηση δίνει παραπάνω μόρια για να ανελιχθεί ο εκπαιδευτικός στην πυραμίδα της εκπαίδευσης με υψηλότερες μισθολογικές απολαβές. Αν δεν αξιολογηθεί θετικά ο εκπαιδευτικός, τότε προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET