ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

eParents: Το Υπ. Παιδείας βγάζει πλατφόρμα-χαφιέ για κοπάνες και βαθμούς στο σχολείο!

Και τα πρωινά πιστολιάσματα;;; *panic mode*

Neopolis Team

17 Ιανουαρίου, 2023

Άουτς… Αυτό πόνεσε!

Μιλώντας εκ μέρους του μεγαλύτερου ποσοστού αποφοίτων λυκείου, οι κοπάνες έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη σχολική μας πορεία. Όπως επίσης οι βαθμοί κάτω από τη βάση, ιδιαίτερα στα μαθήματα που δε μας ενδιέφεραν – κοινώς, δεν τα δίναμε στις Πανελλήνιες. Το μυστικό της επιτυχίας όλων αυτών ήταν να μείνουν κρυφά από τους γονείς! Προφανώς και έκανες τα πάντα για να τους κρατήσεις μακριά από συνελεύσεις, συναντήσεις γονέων-καθηγητών και ό,τι άλλο απειλούσε να αποκαλύψει τη δεύτερη ζωή που έκανες όσο «ήσουν σχολείο».

Δυστυχώς, τα μέτρα που αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση κάνουν το έργο των μαθητών έως κι αδύνατο. Κόβονται οι κοπάνες τις πρώτες και τελευταίες ώρες;;; Πόσιμπολ…

Το eParents έρχεται να γίνει ο μεγαλύτερος χαφιές των σχολικών τάξεων, καρφώνοντας σε γονείς και κηδεμόνες τις απουσίες τού εκάστοτε μαθητή, τις αποδόσεις σε προφορικές και γραπτές εξετάσεις/τεστ, κάνοντας ταυτόχρονα και άλλες παρατηρήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά στην τάξη και στο σχολείο γενικότερα. Οι σλατίνες πρέπει να ηρεμήσουν στ’ αλήθεια. 

Μέσω της πλατφόρμας, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τα παιδιά χωρίς να δίνουν το παρόν στο σχολείο. Είναι μια διευκόλυνση κυρίως για όσους δουλεύουν. Ωστόσο, μέσω αυτής θα μπορούν να κλείνουν και ραντεβού με τους καθηγητές, προκειμένου να λάβουν live feedback.

Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει σύντομα και όπως αναφέρεται στη σελίδα του Υπ. Παιδείας «το νέο αυτό καινοτόμο πρόγραμμα στόχο έχει να δώσει στο γονέα/ κηδεμόνα ένα ζωντανό ‘παράθυρο’ στα σχολικά δρώμενα, υλοποιώντας τις παρακάτω θεματικές:

Ανακοινώσεις & ειδοποιήσεις, ώστε να αποτελέσει το επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο.

Δραστηριότητες & ημερολόγιο του σχολείου και της τάξης με δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις, περιπάτους, εκδρομές κ.λπ.

Ο μαθητής, για την παρακολούθηση βαθμών και επιδόσεων, για απουσίες, καθώς και για συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.

Η μελέτη, για την ενημέρωση σε σχέση με την ύλη που καλύφθηκε στην τάξη και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στο μαθητή.

Ο καθηγητής, με στόχο τον προγραμματισμό συνάντησης ή τη δυνατότητα online επικοινωνίας μέσω της πλατφόρμας σε επιλεγμένες ώρες.

Δίκτυο κηδεμόνων, με στόχο την επικοινωνία μεταξύ κηδεμόνων και την υποστήριξη ομάδων σε επίπεδο σχολείου και τάξης.

Ειδικές υπηρεσίες, όπως η παρακολούθηση θέσης σχολικού, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο. Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν παράλληλα με την εξέλιξη του κανονισμού λειτουργίας των σχολείων, και των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μία νέα εποχή γεννιέται, όπου το πιστόλιασμα των πρωινών μαθημάτων για λίγο παραπάνω ύπνο δε θα αποτελεί πια επιλογή.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτέλεια ο καφές στο τραπέζι, από 1η Ιουλίου θα σερβίρεται με αυξημένο ΦΠΑ!

ΕΛΛΑΔΑ

Μηχανογραφικό: Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη ζήτηση και πολλές θέσεις εργασίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET