ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Και δεύτερος «φακελάκης καθηγητής» στο ΤΕΙ Σερρών, πουλούσε έτοιμες εργασίες σε φοιτητές!

Ελάτε, τώρα που γυρίζει, ποιοι άλλοι έχουν σειρά; Ξεδιπλώνεται σιγά σιγά το κουβάρι με το κύκλωμα που εξαπατούσε τους φοιτητές στο ΤΕΙ Σερρών και απ’ότι φαίνεται χτυπούν καμπάνες. Διότι, μετά τον 59χρονο καθηγητή, γνωστό πλέον ως «φακελάκη», άλλος ένας φαίνεται να αποκαλύφθηκε από τις Αρχές, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ας πάρουμε λίγο […]

Neopolis Team

14 Μαΐου, 2019

Ελάτε, τώρα που γυρίζει, ποιοι άλλοι έχουν σειρά;

Ξεδιπλώνεται σιγά σιγά το κουβάρι με το κύκλωμα που εξαπατούσε τους φοιτητές στο ΤΕΙ Σερρών και απ’ότι φαίνεται χτυπούν καμπάνες. Διότι, μετά τον 59χρονο καθηγητή, γνωστό πλέον ως «φακελάκη», άλλος ένας φαίνεται να αποκαλύφθηκε από τις Αρχές, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά τους. Τον περασμένο Οκτώβριο, μετά απο έρευνα και μαρτυρίες που υπάρχουν ακόμα και από το 2009, σχηματίστηκε δικογραφία για τον 59χρονο καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος ζητούσε χρήματα και διάφορα άλλα ανταλλάγματα από εκατοντάδες φοιτητές, για ευνοϊκή μεταχείριση στα μαθήματά του.

Μάλιστα, ο εν λόγω καθηγητής έστελνε …πακέτο τους φοιτητές του σε συγκεκριμένο φροντιστήριο, προκειμένου να πληρώσουν 250 ευρώ για να λάβουν «βαθμό», με τον ίδιο να αρκείται σε ένα… 20% των χρημάτων. Όπως καταλαβαίνετε, δικογραφία έχει σχηματιστεί και για τους δύο υπεύθυνους του φροντιστηρίου που ήταν σε συνεννόηση με τον 59χρονο.

Ωστόσο, μετά τη δημόσια αποκάλυψη του …φακελάκη, πολλά στόματα τότε έκαναν λόγο για πιθανή εμπλοκή και δεύτερου καθηγητή.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτης Χασάπης, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Από τον Οκτώβριο ακουγόταν ότι πιθανότατα εμπλέκεται ένας ακόμα καθηγητής. Φαίνεται ότι οι κατηγορίες που σχετίζονται με αυτόν τον καθηγητή σχετίζονται με την εκπόνηση εργασιών με πληρωμή».

Οκτώ μήνες αργότερα οι φήμες αυτές επιβεβαιώθηκαν, διότι και ένας δεύτερος καθηγητής κατηγορείται πλέον για δωροληψία, καθώς πουλούσε έτοιμες εργασίες στους φοιτητές, οι οποίοι περνούσαν με αυτόν τόν τρόπο τα μαθήματα. Ο ίδιος θα κληθεί από τον ανακριτική για κατάθεση, ενώ έρευνα ξεκίνησε και για άλλους καθηγητές.

Μια ωραία ατμόσφαιρα στο ΤΕΙ Σερρών…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET