ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: «Άντρας» χτύπησε την ιδιοκτήτρια καφετέριας επειδή άργησε ο καφές του γιου του!

Άλλη μία μέρα, άλλο ένα μάθημα πολιτισμού…

Neopolis Team

7 Σεπτεμβρίου, 2022

Ούτε σήμερα είναι η μέρα που δε θα διαβάσουμε είδηση για το πόσο νταής λαός είμαστε. Κρατήστε τις ελπίδες σας για κάποια άλλη στιγμή. Που, αν θέλετε την αλήθεια, θα αργήσει πολύ να έρθει σε αυτή τη χώρα και με τα δεδομένα που μας δίνει.

Το νέο περιστατικό λοιπόν που επιβεβαιώνει πόσο καθαρός είναι ο πολιτισμός μας κι ότι υπάρχει πολύς χώρος αλλοίωσης, έρχεται από καφετέρια της Καβάλας. Άλλος ένα οργισμένος Έλληνας που λογικά περηφανεύεται για το ότι η χώρα του αποτελεί γενέτειρα της δημοκρατίας και σαν μέσο έκφρασής της χρησιμοποιεί τη βία. Γενικά παρατηρείται μια παρεξήγηση πάνω στο θέμα.

Το σκεπτικό πολλών εκεί έξω: Είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω, άρα σου αξίζει το δεξί κροσέ που σου έριξα επειδή που έκανες μια σύσταση, παρατήρηση, συμβουλή. Δεν πάει ακριβώς έτσι (προσπαθούμε να το φέρουμε ήπια όπως βλέπετε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει).

Σημαντικό παράδειγμα της λογικής αυτής είναι ο 45χρονος θαμώνας καφετέριας στην Καβάλα, ο οποίος περίμενε παραπάνω απ’ όσο δέχεται την παραγγελία του, εε και καταλαβαίνετε… κάπως έτσι ήρθε η κακιά στιγμή. Όπως δείχνει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ο άντρας κατευθύνθηκε προς την ιδιοκτήτρια και τη χαστούκισε σαν αντίποινα για την καθυστέρηση.

Ο γιος της συγκεκριμένης γυναίκας, Κλεισθένης Τζάκης, αναφέρθηκε στο περιστατικό, κάνοντας μια δημοσίευση στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων απορεί για τη θέση που έχει η βία στην καθημερινότητά μας. Για το συμβάν ωστόσο τόνισε ότι στο σημείο βρίσκονταν πελάτες και αστυνομικοί, οι οποίοι τον παρότρυναν να ηρεμίσει, αλλά ούτε αυτό τον εμπόδισε. Προσθέτει ακόμα ότι μπροστά στα γεγονότα ήταν και η γυναίκα του 45χρονου, επικροτώντας τη συμπεριφορά του. 

Πιο αναλυτικά, αναφέρει:

Ένας τέτοιος «άντρας» λοιπόν έκανε την εμφάνιση του το Σάββατο το πρωί 3/9/2022 στην πόλη μας! Ένας πρώην επαγγελματίας στο λιανεμπόριο, που είχε μαζί με την γυναίκα του ένα κεντρικό περίπτερο στην πόλη, και τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως οδηγός ταξί. Ο λόγος για τον Ν. Π. 45 ετών, οδηγό ταξί στην Καβάλα, όπου ήρθε στην δικιά μου την δουλειά ενώ ΔΕΝ ήταν πελάτης, να πάρει τα κομμάτια του μεγάλου του γιου Ι. Π. και της γυναίκας του Ε. Φ. που μας έβριζαν, μας διαφήμιζαν και μας απειλούσαν μέσα στο ίδιο μας το μαγαζί επειδή άργησε ο καφές του… κανακάρη τους 10 ολόκληρα λεπτά!

Αυτός ο «άντρας» λοιπόν είχε τα «κότσια» να σηκώσει το χέρι του και να χτυπήσει δύο φορές, σε δημόσιο χώρο, μπροστά σε πελάτες και περαστικούς, στην μάνα του, την γυναίκα του και τους δύο του γιους, μια γυναίκα με τρεις ρόλους ταυτόχρονα. Μια γυναίκα που είναι μάνα, εργαζόμενη και καταστηματάρχης!

https://www.facebook.com/KeNSeis/posts/pfbid0JQL9stdG9fautAHGDHad4vB7AynAK3Uym1YjbqtY4mMkidGwk8d4Ms52RzTqARBRl

Και για να δικαιολογήσουμε την απαισιοδοξία στον πρόλογο, λίγες μέρες νωρίτερα, σε λεωφορείο του Βόλου, παρέα παιδιών θίχτηκε από το αίτημα ενός ηλικιωμένου άντρα να φορέσουν μάσκα (μιας και είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ), με το ένα αγόρι να σηκώνει χέρι πάνω του. Ναι, η επόμενη γενιά στην οποία εναποθέτουμε συνήθως τις ελπίδες μας, έρχεται επίσης με άγριες διαθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεγγάρι της Φράουλας: Το καλοκαίρι ξεκινάει και επίσημα με εντυπωσιακή Πανσέληνο στον ουρανό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πολύ υψηλά τα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση σε τρία μαθήματα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Έχουμε την ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών και των βάσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Ελλάδα για συναυλία ο Baby Lasagna, aka ο νικητής του κοινού στην Eurovision!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET