ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δε θα υπάρξουν χαμένες ώρες στα ΙΕΚ παρά την καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων – Γιατί καθυστέρησε η έναρξή τους

Δε θα υπάρξουν χαμένες ώρες στα ΙΕΚ παρά την καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων – Γιατί καθυστέρησε η έναρξή τους Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή για την καθυστέρηση της λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ. Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας μετά από επίκαιρη ερώτηση. Η κα Αναγνωστοπούλου παραδέχθηκε την […]

Neopolis Team

30 Νοεμβρίου, 2015

Δε θα υπάρξουν χαμένες ώρες στα ΙΕΚ παρά την καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων – Γιατί καθυστέρησε η έναρξή τους

Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή για την καθυστέρηση της λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ. Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας μετά από επίκαιρη ερώτηση. Η κα Αναγνωστοπούλου παραδέχθηκε την καθυστέρηση.

Υπήρξε καθυστέρηση όντως αυτή τη χρονιά, όχι όμως η καθυστέρηση που λέτε, γιατί τα δημόσια ΙΕΚ ποτέ δεν άρχιζαν τη λειτουργία τους την 1η Οκτωβρίου. Την 1η Οκτωβρίου γίνονταν οι προκηρύξεις και ξεκινούσαν τη λειτουργία τους γύρω στις 10 με 15 Νοεμβρίου. Έχω όλα τα στοιχεία και μπορώ να σας τα προσκομίσω.

Η κα Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν χαμένες ώρες παρά την καθυστέρηση και γι αυτό το λόγο ζήτησε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να ετοιμάσει έναν κατάλογο για αναπλήρωση των ωρών. Όπως θα διαπιστώσετε, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χαμένη ώρα από τα δημόσια ΙΕΚ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας απέδωσε την καθυστέρηση των 10-15 ημερών στην έναρξη της λειτουργίας των ΙΕΚ στο γεγονός ότι έπρεπε να γίνει εξορθολογισμός των νέων ειδικοτήτων.

«Γιατί υπήρξε αυτή η καθυστέρηση –είναι εύλογη η απορία- ακόμα και αυτών των δέκα-δεκαπέντε ημερών; Γιατί άνοιξαν στις 25 Νοεμβρίου τα ΙΕΚ; Η καθυστέρηση υπήρξε γιατί έπρεπε να γίνει εξορθολογισμός των νέων ειδικοτήτων. Ξέρετε, μέχρι τώρα, κύριε Στύλιο, αυτό που γινόταν ήταν ότι οι ειδικότητες φτιάχνονταν λίγο «στον αέρα», με ό,τι ήθελε ο καθένας, όπως ήθελε και πολλές φορές με καμία ανταπόκριση με την αγορά εργασίας εκεί που υπήρχε το δημόσιο ΙΕΚ. Το πρώτο, λοιπόν, ήταν να εξορθολογίσουμε αυτό» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET