ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥΛΑ

Καθηγητής βρίσκει σατανικό τρόπο να πιάσει όσους αντιγράφουν, την πατάνε 14 φοιτητές!

Αναγκαστικά βέβαια, υποκλινόμαστε στο σατανικό μυαλό του.

Neopolis Team

25 Αυγούστου, 2022

cover

Όχι ακούστε, είναι πολύ έξυπνο το σχέδιό του, αλλά δε θα θέλαμε καθόλου να βρισκόμαστε στη θέση των φοιτητών. Προφανώς, θα πείτε, αλλά τα αντίποινα ήταν πολύ πιο hardcore απ’ όσο φαντάζεστε.

Ξέρω ότι βρισκόμαστε σε προ-εξεταστική περίοδο και δεν είναι πολύ καλή ιδέα να κάνουμε unlock νέες φοβίες, αλλά καλύτερα προετοιμασμένοι παρά κλαμένοι. Εξάλλου, ήδη έχεις σκεφτεί δυο-τρεις τρόπους να αντιγράψεις και δεν υπάρχει λόγος να κρύβεσαι.

Στο Reddit λοιπόν ανακαλύψαμε ότι οι καθηγητές έχουν πολύ πιο σατανικό τρόπο σκέψης απ’ όσο νομίζαμε. Μπορεί εμείς να πιστεύουμε ότι τους πιάνουμε στον ύπνο, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να σε βλάψουν και μάλιστα χρησιμοποιώντας το δικό σου «όπλο». Μάρτυρας (αλλά ευτυχώς όχι θύμα) μιας τέτοιας στιγμής υπήρξε ένας/μια φοιτητής/τρια, που κατέγραψε την εμπειρία του στο Reddit και κάπως μας ανησύχησε.

Το στόρι λοιπόν πάει κάπως έτσι: Στη διάρκεια μιας εξέτασης ένας ύποπτα μεγάλος αριθμός φοιτητών ήθελε να πάει τουαλέτα, όχι για την ανάγκη του, αλλά για να πάρει τη βοήθεια του κοινού, γνωστό ως κινητό. Όπως σημειώνει @ φοιτητ@ στο Reddit, ένα θέμα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό και συγκεκριμένα το δεύτερο σκέλος του, το οποίο δεν είχε ιδέα πώς απαντάται. Ενώ εκείν@ αποφάσισε να τραβήξει τον νόμιμο δρόμο, πολλοί τράβηξαν αυτόν για την τουαλέτα με την ελπίδα να σωθούν.

Η σωτηρία τους έχει όνομα και είναι chegg (ένα site που έχει τις απαντήσεις πολλών ερωτήσεων/ασκήσεων), το οποίο υποτίθεται ότι αποτελεί μυστικό μεταξύ των φοιτητών. Κάποιο μεγάλο στόμα ωστόσο πρέπει να τους πρόδωσε, με έναν από τους καθηγητές να εισχωρεί ινκόγκνιτο στα έγκατά του και να στήνει μια σκευωρία που στοίχισε το μάθημα αλλά και την τιμή σε 14 φοιτητές.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής έφτιαξε λογαριασμό στο site ένα μήνα πριν την εξέταση, έθεσε επίτηδες την ερώτηση που στη συνέχεια έβαλε ως θέμα και μέσω άλλου λογαριασμού, έδωσε την απάντηση – η οποία ήταν αρκετά πειστική για να μην υποψιαστεί κανείς τίποτα, αλλά ταυτόχρονα περιείχε λάθη.

Το δόλωμά του τσίμπησαν 14 από τους συνολικά 99 εξεταζόμενους, στους οποίους μηδένισε το γραπτό… κι αυτό είναι το λιγότερο. Στη συνέχεια τους ανέφερε στις αρχές του πανεπιστημίου για παραβίαση των κανόνων, ενώ έστειλε και mail σε όλους τους άλλους καθηγητές με τη λίστα των ονόματών τους. Μελετημένη διαπόμπευση, όχι αστεία. Στον αντίποδα, έδειξε την καλή του πλευρά δίνοντας credits σε όσους απάντησαν το δεύτερο σκέλος της άσκησης – την παγίδα δηλαδή. Cute.

Ναι οκ, να κόψουμε και την αντιγραφή τώρα, να μην περάσουμε ποτέ τίποτα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γεωπονικό Παν/μιο: Το πρώτο ΑΕΙ που συμμετείχε στο Pride με δικό του περίπτερο στο Σύνταγμα!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εστίες Αθήνας: Χωρίς κλιματισμό έβγαλαν τον καύσωνα 1500 φοιτητές, τους λες και survivors!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ποσείδι ιζ μπακ για ένα ακόμα έξαλλο καλοκαιράκι – Πότε ανοίγει η φοιτητική κατασκήνωση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET