ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καθηγητής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. βρέθηκε σε βάση δεδομένων για σεξουαλικές παραβάσεις!

Συν ένα πρόβλημα για το ΕΛΜΕΠΑ...

Neopolis Team

1 Ιουνίου, 2020

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο δεν έχει μόνο το ζήτημα της ερχόμενης εξεταστικής να λύσει, αλλά κυρίως ανησυχεί για την είδηση ότι το όνομα καθηγητή του φιγουράρει σε βάση δεδομένων με σεξουαλικές παραβάσεις των ΗΠΑ. Θα παριστάναμε τους σοκαρισμένους, αλλά δεν είναι και το πρώτο περιστατικό.  

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Νέα Κρήτης, ο εν λόγω καθηγητής επέστρεψε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ αφήνοντας ένα σκοτεινό παρελθόν πίσω του, το οποίο δεν κατάφερε να κρατήσει για αρκετό καιρό κρυφό. Πλέον, όλοι οι καθηγητές του παν/μιου έχουν προλάβει να μπουν στην ομοσπονδιακή ακαδημαϊκή βάση δεδομένων για σεξουαλικές παραβάσεις (Academic Sexual Misconduct Database) των ΗΠΑ και να εξακριβώσουν τα όσα έχουν μαθευτεί για τον συνάδελφό τους.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται χαρακτηρίζεται ως τελεσίδικη, ωστόσο υπάρχουν πολλά σχετικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ, που σημαίνει ότι την επόμενη φορά καλό θα ήταν να γίνει μια στοιχειώδης έρευνα για τον καθηγητή που πρόκειται να προσληφθεί, τόσο από το ΕΛΜΕΠΑ όσο και γενικότερα από τα πανεπιστήμια της χώρας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά λοιπόν, η καταγγέλλουσα φοιτήτρια αναγκάστηκε να αλλάξει πανεπιστήμιο όταν λόγω του γεγονότος, όχι μόνο δε δικαιώθηκε, αλλά υπέστη bullying από δύο συμφοιτητές της. Μαζί δούλευαν στο εργαστήριο του εν λόγω καθηγητή και συνεργάζονταν πάνω σε ένα project, όταν τελικά αποφάσισαν να τη διώξουν από αυτό χωρίς καν να την ενημερώσουν και δημοσιεύοντας τη μελέτη της έρευνάς τους σε επιστημονικό περιοδικό, χωρίς να συμπεριλάβουν το όνομά της. Αυτό του καθηγητή από την άλλη, δεν μπορούσε να λείπει…

Ωστόσο, το πρόβλημα βρισκόταν γενικότερα στο πανεπιστήμιο κι όχι μόνο στον συγκεκριμένο καθηγητή, καθώς όπως κατήγγειλε η ίδια φοιτήτρια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αυτό είχε δημιουργήσει ένα «σεξουαλικά εχθρικό περιβάλλον». Όσο για τον εν λόγω καθηγητή, αυτός παραιτήθηκε προτού καν βγει η απόφαση για τις καταγγελίες, επιστρέφοντας στην Ελλάδα για μια νέα ζωή αναλαμβάνοντας χρέη αναπληρωτή στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Αυτή δεν πήγε ακριβώς όπως την περίμενε, βέβαια, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η «δράση» του στις ΗΠΑ.

Επιστρέφοντας όμως στο σήμερα, ο Πρύτανης Νίκος Κατσαράκης, λέγεται ότι είναι έξαλλος και ανησυχεί για τη φήμη που θα αποκτήσει το ΕΛΜΕΠΑ ύστερα από αυτό.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET