fbpx

Καθηγητής ιστορίας βρέθηκε με κομμένα χέρια φοιτήτριας στην τσάντα του, μη χειρότερα!


Στη χώρα μας έχουμε συνηθίσει να ακούμε για ειδήσεις που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις, εκβιασμούς και άλλες ανάρμοστες συμπεριφορές καθηγητών απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίες ευτυχώς κατάφεραν εν τέλει να αποκαλυφθούν (σίγουρα όμως παραμένουν κι άλλες απροκάλυπτες).

Εκεί βέβαια που νομίζαμε ότι μόνο σ’ εμάς συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, μιας και κάθε λίγους μήνες μαθαίνουμε για νέες καταγγελίες, εκείνο που έλαβε χώρα στη Ρωσία μας διέψευσε. Με τον χειρότερο τρόπο.

Συγκεκριμένα, ένας Ρώσος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, Oleg Sokolov, σκότωσε φοιτήτριά του με την οποία διατηρούσε και ερωτική σχέση.

Ο 63χρονος εκτός από επίκουρος καθηγητής Iστορίας ήταν γνωστός και για το μέρος που έπαιρνε στις αναπαραστάσεις των Ναπολεόντειων Πολέμων. Σε μία τέτοια αναπαράσταση ήταν να συμμετάσχει και την Κυριακή, αντ’ αυτού όμως, το πρωί της ίδιας ημέρας η αστυνομία τον «ψάρεψε» μεθυσμένο από τον ποταμό Moika φορώντας ένα backpack, μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα ακρωτηριασμένα άκρα της 24χρονης Anastasia Yeshchenko.

Στη συνέχεια, ομολόγησε το φόνο, ενώ ανέφερε και τη διαδικασία που ακολούθησε, η οποία όπως είπε τον έκανε να νιώθει άρρωστος, με αποτέλεσμα να πιει πολύ αλκοόλ για να αντέξει μέχρι τέλους. Παραδέχτηκε πως την σκότωσε πάνω σε έναν καυγά που είχαν, ενώ την επομένη και καθώς είχε κρυμμένο το πτώμα της πίσω από μια κλειστή πόρτα, υποδέχτηκε μερικούς επισκέπτες στο σπίτι του…

Όσο για το πώς βρέθηκε στον ποταμό, θεωρείται πως είτε μπήκε από πρόθεση για να αφήσει τη τσάντα (σε κάποια σημεία είναι αρκετά ρηχά, ώστε να πατάς) ή γιατί λόγω της μέθης έπεσε. Σε κάθε περίπτωση, ένας ταξιτζής που περνούσε από το σημείο, κάλεσε τις αρχές, οι οποίες έφτασαν ύστερα από λίγο.

Συμφοιτητές της άτυχης κοπέλας, δήλωσαν πως η 24χρονη συζούσε για κάποιο καιρό με τον 63χρονο καθηγητή της, αργότερα όμως μετακόμισε. Εκείνος τη φώναζε Isabelle, ενώ από εκείνη απαιτούσε να τον φωνάζει Sire. Μαζί μάλιστα είχαν κάνει διάφορες εργασίες και γενικότερα είχαν στενή σχέση.

Πρώην φοιτητές του τον χαρακτήρισαν σαν έναν παθιασμένο άνθρωπο, με γνώσεις, αλλά ταυτόχρονα ασταθή και κυκλοθυμικό. Μια φοιτήτρια από την άλλη, τον κατηγόρησε πως το 2008 την είχε δέσει σε μια καρέκλα και την απειλούσε με ένα καυτό σίδερο. Τέλος, ο ίδιος δήλωσε στην αστυνομία πως αυτό που τον οδήγησε στη δολοφονία της Anastasia ήταν η κριτική που άσκησε η δεύτερη στις κόρες του.

Δε θέλουμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλλά η φήμη των καθηγητών έχει αρχίσει και παίρνει τον κατήφορο με τέτοια περιστατικά… 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET