ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καταγγελία ΦΕΠΑ: Κοριούς βρήκε στο ξενοδοχείο που μένει φοιτήτρια μετά τον κλείσιμο των εστιών!

Τουλάχιστον ντροπή γι' αυτές τις εικόνες.

Neopolis Team

6 Απριλίου, 2020

Η καθημερινότητα έχει πλέον αλλάξει εξαιτίας του Covid-19 και παραμένει άγνωστο το πότε θα επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς. Έχουμε πια συνειδητοποιήσει (όχι όμως κι αποδεχτεί) ότι υπάρχει μέλλον μπροστά μας…

Στην εκπαίδευση τα πράγματα εξακολουθούν να είναι μετέωρα, με τα εξ αποστάσεως μαθήματα να έχουν φέρει και τις αντίστοιχες δυσκολίες. Ωστόσο, για ορισμένους φοιτητές, δεν είναι και οι μοναδικές που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Έχουν περάσει περίπου δύο εβδομάδες από τότε που με Κοινή Υπουργική Απόφαση, πολλοί φοιτητές κλήθηκαν να εκκενώσουν τις εστίες και να επιστρέψουν σπίτια τους, ενώ για όσους δεν είχαν κάπου να μείνουν, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως μπορούν να μεταφερθούν προσωρινά σε ξενοδοχεία. Μετά τις έντονες αντιδράσεις των οικότροφων φοιτητών για την απόφαση αυτή, σειρά είχαν και οι καταγγελίες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία του Σύλλογου Οικοτρόφων των Φοιτητικών Εστιών Πανεπιστημίου Αθηνών, μια φοιτήτρια που πήγε να μείνει σε ξενοδοχείο όπου της δόθηκε δωμάτιο, αντίκρυσε μια εικόνα που δεν πίστευε στα μάτια της. Και δεν ήταν, μάλιστα, και η μοναδική. Στο κρεβάτι, καθώς και σε άλλα σημεία του δωματίου υπήρχαν κοριοί, ενώ γενικότερα οι συνθήκες υγιεινής για όλους τους φοιτητές που μεταφέρθηκαν στα ξενοδοχεία που αποφάσισε η κυβέρνηση να στεγαστούν προσωρινά, είναι άθλιες. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο…

Αναπόφευκτα, οι φοιτητές ζητούν να καταργηθεί το μέτρο της κυβέρνησης και να επιστρέψουν στις εστίες. 

Αναλυτικά η καταγγελία Συλλόγου Οικοτρόφων ΦΕΠΑ:

Καταγγέλλουμε το ξενοδοχείο Ελληνίς, το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο για αυτήν την κατάσταση που σύμφωνα με χθεσινές φωτογραφίες αναγκάζεται να βιώσει φοιτήτρια της ΦΕΠΑ! Πιο συγκεκριμένα, η κοπέλα είχε τρομοκρατηθεί για πιθανή εκκένωση της εστίας και είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από αυτήν υπό τον φόβο να μη μείνει άστεγη. Τελικά αυτό που αντίκρισε ήταν κοριοί κάτω από το κρεβάτι της! Το ακόμα χειρότερο είναι ότι από το ξενοδοχείο της είπαν πως θα γίνει απολύμανση αύριο στο συγκεκριμένο δωμάτιο και πως μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο!

Τα ξενοδοχεία, λοιπόν, που έδωσαν σε φοιτητές, τους οποίους αρχικά είχαν τρομοκρατήσει, έχουν έντομα και μάλιστα επικίνδυνα για την υγεία τους. Δυστυχώς, αυτές είναι οι συνθήκες στα ξενοδοχεία που στεγάζονται οικότροφοι. Αυτές είναι οι παροχές προς τους φοιτητές για μια ακόμα φορά που εμπλέκεται η ιδιωτική πρωτοβουλία. Και όλη αυτή η κατάσταση περί πιθανής εκκένωσης των εστιών έχει δώσει τη δυνατότητα στους ξενοδόχους να αξιοποιήσουν κονδύλι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες τους.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το ΦΕΚ.

Να νομιμοποιηθεί η διαμονή όλων των οικοτρόφων και να επιστρέψουν με ασφάλεια όλοι/ες οι οικότροφοι που αναγκάστηκαν να φύγουν προσωρινά για τα ξενοδοχεία.

Να δοθεί για τις ανάγκες των οικοτρόφων (σίτιση, θέρμανση, καθαριότητα κτλ) το κονδύλι των 312 χιλιάδων ευρώ που κόπηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κερδοφορία των των ξενοδόχων.

Να μην ξέρεις από πού να πρωτο-προστατευτείς. Τραγικό.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλο και περισσότεροι νέοι αδιαφορούν για το πτυχίο γιατί δεν τους καλύπτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Διαμόρφωσε το μέλλον σου»: Το Athens Science Festival επιστρέφει να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια Εμπορικού Ναυτικού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET