fbpx

Αυτή είναι η καριέρα που θα επέλεγε να ακολουθήσει κάθε πριγκίπισσα της Disney!


Η οικογένεια της Disney μας συντροφεύει εδώ και πολλά χρόνια και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σ’ αυτήν οφείλουμε τα υπέροχα και γαμάτα παιδικά χρόνια που βιώσαμε. Δε θα ξεχάσω ποτέ ότι κάθε φορά που προβαλλόταν μία ταινία της Disney στην τηλεόραση έτρεχα σαν τρελή να την προλάβω, άσχετα αν την είχα ξαναδεί καμια δεκαριά φορές. Ακόμα κι αν είχα μάθει όλες τις στιχομυθίες και τα τραγούδια, δε χόρταινα να τις βλέπω ξανά και ξανά.

Ειδικότερα, οι πριγκίπισσες της Disney, που μας είχαν γίνει ήδη γνωστές μέσα από τα παραμύθια που μας διάβαζαν οι γονείς μας για να κοιμηθούμε, αποτελούσαν πρότυπα για τα περισσότερα μικρά κορίτσια, που ονειρεύονταν όταν μεγαλώσουν να συναντήσουν κι αυτές τον πρίγκιπά τους (πού να ξέραμε!).

Μετά από τόσα χρόνια κι ενώ ξέρουμε απέξω κι ανακατωτά τη ζωή της κάθε πριγκίπισσας, ο γραφίστας Matt Burt έρχεται να μας παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα των αγαπημένων μας κοριτσιών της Disney, σχεδιάζοντας φωτογραφίες με την καριέρα που θα ακολουθούσαν σήμερα. Η δουλειά του είναι υπέροχη, καθώς έχει φροντίσει να συνδυάσει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καθεμίας, με αποτέλεσμα οι καριέρες που έχει διαλέξει να τους ταιριάζουν απόλυτα.

Ας δούμε λοιπόν την καριέρα που θα ακολουθούσαν οι αγαπημένες μας πριγκίπισσες της Disney, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα:

Χιονάτη: Μία πετυχημένη ψυχολόγος

Ως γνωστόν, η Χιονάτη συζούσε με 7 διαφορετικούς νάνους, ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα. Γνώριζε πολύ καλά πώς να αντιμετωπίσει τον καθένα χωριστά, ενώ ανέκαθεν διέθετε μία ευαίσθητη και καλόκαρδη φύση. Με τα φυσικά αυτά αποθέματα λοιπόν, αλλά και με σκληρή δουλειά και πείσμα, θα έπαιρνε σίγουρα το πτυχίο της στην Ψυχολογία και θα γινόταν μία επιτυχημένη και διακεκριμένη επιστήμονας. Ποιος μπορεί να το αρνηθεί αυτό;


Σταχτοπούτα: Μία δυναμική ακτιβίστρια

Η Σταχτοπούτα βρισκόταν πάντα στο πλάι των παθόντων και των ευάλωτων, επομένως δε θα μπορούσε να μην ακολουθήσει αυτήν την πορεία και στην καριέρα της. Πίστευε ότι όπου υπήρχαν ευγενικά συναισθήματα, υπήρχε και καλοσύνη και πάντοτε ονειρευόταν έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονταν με σεβασμό στα ζώα. Θα μπορούσε λοιπόν κάλλιστα να αποτελεί μέλος μίας ΜΚΟ με σημαντική επιρροή στα διεθνή ζητήματα, όπου θα υπερασπιζόταν σθεναρά τα δικαιώματα των ζώων.


 Τιάνα: Μία ξεχωριστή σεφ

Η πριγκίπισσα Τιάνα, λόγω της αγάπης της για τη μαγειρική, αλλά και εμπνευσμένη από τον πατέρα της, ο οποίος επίσης λάτρευε την τέχνη του φαγητού, θα μπορούσε άνετα να γίνει μία τοπ σεφ, που θα εργαζόταν στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ή θα δημιουργούσε τη δική της επιχείριση. Το αστεράκι Michelin δε, σίγουρα θα το είχε στο τσεπάκι της.


Άριελ: Μία ταλαντούχα τραγουδίστρια

Η Άριελ αν μη τι άλλο είχε πάντα μία ιδιαίτερη κλίση στη μουσική και τραγουδούσε εξαιρετικά. Ήταν μάλιστα η πιο ταλαντούχα από τις αδελφές της, επομένως η επαγγελματική της πορεία στο χώρο του θεάματος σίγουρα θα ήταν επιτυχημένη! Οι δίσκοι της θα γίνονταν χρυσοί και πλατινένιοι, οι συναυλίες της θα ήταν sold – out και θα είχε ένα από τα μεγαλύτερα fan club να την ακολουθεί παντού!


Μπελ: Μία σπουδαία ακαδημαϊκός

Η πριγκίπισσα Μπελ με την ιδιαίτερη αγάπη της για τη μάθηση, την εκπαίδευση και τα βιβλία, δε θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει μία ακαδημαϊκή καριέρα. Θα έπαιρνε το πτυχίο, το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό της και κάνοντας το ένα βήμα μετά το άλλο, θα ήταν σίγουρο πως θα κατέληγε να φτάσει στην ανώτερη βαθμίδα, αυτή του καθηγητή σε κάποιο τμήμα Πανεπιστημίου. Επιπλέον, δεν αμφιβάλλουμε ότι θα ήταν υπέρ της δημόσιας και ίσης παιδείας προς όλους.


Τζασμίν: Μία παλαίμαχη πολιτικός

Δε θα ξαφνιαζόμασταν αν βλέπαμε την Τζασμίν ως Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Έχει τόσο ισχυρές ηγετικές ικανότητες, που θα ήταν ιδανική για μία τέτοια θέση. Πάντα πάλευε για το δίκαιο και για την αλλαγή που όφειλε να κάνει ο κόσμος. Από τους βασικότερους πυλώνες της πολιτικής της θα ήταν η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, με σκοπό την ίση αντιμετώπιση τους ανά των κόσμο.


Ποκαχόντας: Μία περήφανη οικολόγος

Η Ποκαχόντας γνωρίζει πολύ καλά ότι όλοι πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη είμαστε συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλο και αυτή η σύνδεση προκύπτει από τη σχέση μας με το περιβάλλον, από το οποίο είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι. Εάν θέλουμε να εξακολουθούμε να ζούμε πάνω στη Γη, οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον και ό,τι αυτό περιλαμβάνει. Η Ποκαχόντας θα αποτελούσε σίγουρα μέλος μιας ΜΚΟ, ίσως της WWF, ενώ παράλληλα μέσω ακτιβιστικών κι εθελοντικών δραστηριοτήτων, θα κατάφερνε να πείσει πολλούς να δουν με άλλο μάτι το περιβάλλον γύρω τους.


Ραπουνζέλ: Μία ευφυής νευρολόγος

Από τη γέννησή της, η Ραπουνζέλ είχε την ικανότητα να θεραπεύει τις πληγές των άλλων. Δε χωράει αμφιβολία ότι θα έμπαινε ως πρώτη των πρώτων στην Ιατρική και θα γινόταν μία λαμπρή επιστήμονας με ειδίκευση στη νευρολογία (μη ρωτάς το γιατί, έτσι μας άρεσε). Θα προσέφερε βοήθεια σε όσο περισσότερους ασθενείς μπορούσε και θα φρόντιζε όσους είχαν ανάγκη (χωρίς φακελάκια, φυσικά!).


Μοάνα: Μία αυστηρή Αξιωματικός του Ναυτικού

Η θάλασσα ανέκαθεν ήταν η αδυναμία της Μοάνα. Επομένως, μοναδική της επιλογή το Πολεμικό Ναυτικό! Γεννημένη ηγέτιδα, θα έλυνε και θα έδενε τη φρεγάτα «Κανάρης» στη Σαλαμίνα, στη θέση του Πλοιάρχου βεβαίως βεβαίως. Χρησιμοποιώντας τη δυναμική της, θα έκανε εξαιρετική δουλειά με βάση τα καθήκοντά της και θα λάμβανε πολλές τιμές και μετάλλια. Μία τέτοια γεμάτη και επιτυχημένη καριέρα θα τη ζήλευε ο καθένας.


Έλσα & Άννα: Δύο έμπειρες μετεωρολόγοι

Εκεί στα κρύα που ζουν, οι πριγκίπισσες Έλσα και Άννα σίγουρα θα έχουν μάθει πώς να προστατεύονται από το ιδιαίτερο κλίμα και να εξετάζουν σωστά και έγκυρα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Με τη βοήθεια του Όλαφ, ο οποίος αντιθέτως λατρεύει τον ήλιο, τη ζέστη και το καλοκαίρι, θα φρόντιζαν να εξηγήσουν εμπεριστατωμένα τι πάει να πει η αύξηση της θερμοκρασίας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο πλανήτης.

Όποια καριέρα και να ακολουθήσουν οι αγαπημένες μας πριγκίπισσες, τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και πάντα επιτυχίες!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET