ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Καμία γυναίκα δεν είναι ίδια με κάποια άλλη κι αυτό που της ξυπνάς, αυτό και θα πάρεις!

Γυναίκα… το ωραίο φύλο του πλανήτη, το μυστήριο αυτό πλάσμα, η ερωτεύσιμη φυσιογνωμία, η ιδιαίτερη αυτή προσωπικότητα, η γκρίνια προσωποποιημένη. Ό,τι και να πεις, όπως και να προσπαθήσεις να περιγράψεις το κράμα αυτού του ανθρώπου, θα δυσκολευτείς. Όχι (!!) δεν δηλώνω φεμινίστρια ούτε και διακατέχομαι από φαλλοκρατικές αντιλήψεις. Είμαστε όλοι ίσοι και το ξέρουμε αυτό. […]

Default avatar

Guest Author

23 Φεβρουαρίου, 2017

Γυναίκα… το ωραίο φύλο του πλανήτη, το μυστήριο αυτό πλάσμα, η ερωτεύσιμη φυσιογνωμία, η ιδιαίτερη αυτή προσωπικότητα, η γκρίνια προσωποποιημένη. Ό,τι και να πεις, όπως και να προσπαθήσεις να περιγράψεις το κράμα αυτού του ανθρώπου, θα δυσκολευτείς.

Όχι (!!) δεν δηλώνω φεμινίστρια ούτε και διακατέχομαι από φαλλοκρατικές αντιλήψεις. Είμαστε όλοι ίσοι και το ξέρουμε αυτό. Στα μυαλά όμως διαφέρουμε… κατά πολύ μάλιστα. Οι άνδρες είναι άλλωστε από τον πλανήτη Άρη κι οι γυναίκες από την Αφροδίτη!

Αστειεύομαι φυσικά…

Όπως κι αν έχει το μυαλό μιας γυναίκας, η συμπεριφορά της είναι κάτι που λίγοι – ως ελάχιστοι – μπορούν να κατανοήσουν, μιας κι αποτελεί ένα μονοπάτι ιδιαίτερα δύσβατο! Αντικειμενικά θα προσπαθήσω να εξηγήσω το δικό μου άγραφο νόμο, φίλε άνδρα, και να σε βοηθήσω να αποκωδικοποιήσεις τη γυναικεία συμπεριφορά.

Ο ένας και μοναδικός νόμος που χρειάζεται να ξέρεις είναι:

«Καμία γυναίκα δεν είναι ίδια με κάποια άλλη κι αυτό που της ξυπνάς, αυτό και λαμβάνεις!»

Η γυναίκα είναι μια μορφή πολύπλευρη, που μπορείς να την δεις από διάφορες οπτικές. Μπορεί να είναι έξυπνη, γλυκιά, ρομαντική, σκύλα, κυρία με τα όλα της, γκρινιάρα, κλαψιάρα, αγαπησιάρα και πάει λέγοντας…

Αυτό που θα της ξυπνήσεις, αυτό και θα πάρεις όμως. Κι αυτό που θα της ξυπνήσεις, εξαρτάται από το ποιος είσαι εσύ. Είσαι άντρας ή μήπως παιδάκι, είσαι ψεύτης ή μήπως ντόμπρος και σταράτος; Προβληματίσου λίγο!

Ο τρόπος που θα «κυνηγήσεις» μια γυναίκα, θα διαμορφώσει και την αντίστοιχη δική της συμπεριφορά προς εσένα. Ή ίσως εντάσσεται στο παιχνίδι του «δούναι και λαβείν», δηλαδή ό,τι δώσει κανείς, αυτό και θα λάβει από τον άνθρωπο που έχει απέναντι του.

Ο Μπραντ Πιτ δήλωσε κάποτε πως «Η γυναίκα είναι η αντανάκλαση του άντρα της» κι όχι άδικα.

Πριν προβληματιστείς για τον τύπο των γυναικών που τραβάς, σκέψου λίγο πως φέρθηκες εσύ σε κάθε περίπτωση. Αναλογίσου ποια πλευρά του χαρακτήρα σου αποφάσισες να κρύψεις και ποια να φανερώσεις στην καθεμιά. Μήπως την ίδια σε όλες;

Η κοινότοπη ανδρική έκφραση «Όλες ίδιες είναι» είναι ό,τι πιο υποτιμητικό έχει ειπωθεί και για τα δυο φύλα. Το μοναδικό κοινό που έχουν οι γυναίκες είναι ότι όλες είναι ξεχωριστές. Η πρόκληση του άντρα είναι να ξεκλειδώσει τη θετική πλευρά της καθεμίας ή πολύ καλύτερα την πλευρά που θέλει να δει.

Η συμπεριφορά μιας γυναίκας λοιπόν ποικίλλει ανάλογα με το είδος ανθρώπου που έχει να κάνει. Κι αυτό φαίνεται από τη διαφορετική αντίδρασή της όταν δέχεται κάποιου είδους φλερτ, καθώς δεν ανταποκρίνεται πάντα με τον ίδιο τρόπο.

 

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET