ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι καλύτερες συζητήσεις έχουν γίνει με την κολλητή σου κι ένα ποτήρι κρασί στο χέρι!

Υπάρχει άραγε ομορφότερος τρόπος να περάσεις το Σαββατόβραδο σου από το να απολαύσεις ένα ποτηράκι κρασί μαζί με την κολλητή σου; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από αυτό. Το ένα ποτηράκι κρασί βέβαια είναι το πρόσχημα. Το ξέρω και το ξέρεις ότι θα πιείτε πολύ παραπάνω κι αυτό είναι το ωραίο. Η φάση ξεκινάει […]

Υπάρχει άραγε ομορφότερος τρόπος να περάσεις το Σαββατόβραδο σου από το να απολαύσεις ένα ποτηράκι κρασί μαζί με την κολλητή σου; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από αυτό. Το ένα ποτηράκι κρασί βέβαια είναι το πρόσχημα. Το ξέρω και το ξέρεις ότι θα πιείτε πολύ παραπάνω κι αυτό είναι το ωραίο. Η φάση ξεκινάει χαλαρά με τις δυο σας να υπόσχεστε στον εαυτό σας ότι θα πιείτε μονάχα ένα ποτηράκι έτσι για τη χαλάρωση και να ανταλλάξετε τα νέα και τις σκέψεις σας.

Τα νέα της καθημερινότητας όμως τελειώνουν σχετικά γρήγορα και παίρνουν σειρά τα άλλα τα θέματα, τα ωραία, τα δικά σας, που θα σας βρει το πρωί να τα συζητάτε ακόμα με το μπουκάλι του κρασιού να έχει τελειώσει:

1. Εν αρχή το θάψιμο προς πάσα κατεύθυνση

Ξεκινάει λοιπόν η συζήτηση επιπέδου με εσάς (για όσο είστε ακόμη νηφάλιες) να πιάνετε κάθε γνωστό και γνωστή σας, κάθε φίλο κι εχθρό σας και να τους αλλάζετε τα φώτα. Το κουτσομπολιό είναι στα καλύτερά του όταν συνοδεύεται με ένα ποτήρι κρασί. Λέει η μία στην άλλη κουτσομπολιά που γνωρίζει για τον καθένα, άλλοτε η μία συμπληρώνει την άλλη με επιπρόσθετες πληροφορίες για το πρόσωπο που συζητάτε και φυσικά σπάνια στη συζήτησή σας λέτε καλή κουβέντα για κάποιον. Το «κοινωνικό ενδιαφέρον» σας κάνει πραγματικά καλό και σας ενώνει αν μη τι άλλο.


 

2. Ακολουθούν εξομολογήσεις από καρδιάς

Όσο η ώρα περνάει και το μπουκάλι με το κρασί αρχίζει να αδειάζει, σταματάτε να ενδιαφέρεστε για τους άλλους και βγάζετε η μία στην άλλη τα εσώψυχα σας. Συζητάτε για προβλήματα που σας απασχολούν και θέλετε απεγνωσμένα μία λύση για τη σχολή/τις σπουδές σας, για τις ανασφάλειες σας, για την οικογένειά σας, ακόμη και για τα όνειρα και τα μελλοντικά σας σχέδια.

Είναι υπέροχο το πως ένας άνθρωπος, στην προκειμένη η κολλητή σου, είναι ταυτόχρονα ένας καλός ακροατής αλλά και ψυχαναλυτής και μπορεί να σου προσφέρει αντικειμενική γνώμη, ώστε να βρεις τις απαντήσεις στα προβλήματά σου. Και μην ξεχνάμε και τη βοήθεια του κρασιού, που στις δύσκολες στιγμές είναι πάντα στο πλάι σας δίνοντας λύσεις στα μεγάλα σας προβλήματα, που έλεγε και μια ψυχή!


3. Το απόλυτο παραλήρημα για τα γκομενικά

Και τώρα μπαίνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Είναι η δύσκολη εκείνη ώρα που έχετε κατεβάσει ήδη ένα μπουκάλι κρασί, έχετε βάλει να παίζουν ελαφρολαϊκά τραγούδια που δίνουν πόνο και φυσικά σας πιάνει το παράπονο. Κάποια από τις δυο σίγουρα είναι χωρισμένη ή μόνη και κλαίγεται στην άλλη. Ζητάει συμπαράσταση και στήριξη, αλλά και ταυτόχρονα καθησύχαση ότι όλα θα περάσουν σύντομα και θα ξεχαστούν και ότι την περιμένουν πολύ καλύτερα στο μέλλον. Εκείνη την στιγμή το κλάμα ρέει με αναφιλητά και το κρασί εξατμίζεται σε χρόνο dt. Αλλά δε σε νοιάζει γιατί έχεις δίπλα σου τη φιλενάδα σου που θα σε προστατεύσει ό,τι κι αν συμβεί.


4. Αφού συνέλθετε, κάνετε flashback στην εποχή της νιότης σας

Τώρα κάνετε τα γκομενικά στην άκρη και λέει η καθεμιά τις δικές της εμπειρίες, αναμνήσεις και χαζομάρες που έκανε στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Μιλάτε για τους παιδικούς κι εφηβικούς σας έρωτες, για τα παιχνίδια που παίζατε με την παρέα σας, για τα πάρτι που διοργανώνατε με τους συμμαθητές σας, για τις όμορφες στιγμές που περνούσατε με την οικογένειά σας, αλλά και τους τσακωμούς σας και φυσικά το πόσο ανέμελες και ξέγνοιαστες ήσασταν και πόσο θα θέλατε να επιστρέψετε και πάλι στην εποχή που δεν κάνατε απολύτως τίποτα.


5. Εν τέλει δεν σταματάει να λέει η μία στην άλλη πόσο την αγαπάει

Το τελευταίο στάδιο είναι εκείνο της αγάπης που ξεχειλίζει και δεν ξέρετε τι να την κάνετε που είναι τόση. Αφού έχετε μείνει εσείς και το μεθύσι σας και έχετε στερέψει από θέματα συζήτησης, λίγο πριν ψοφήσετε στον ύπνο, μοιράζεστε μεταξύ σας το πόσο καλή και πολύτιμη φίλη είναι η μία για την άλλη, πόσο απαραίτητη είναι στη ζωή της, ότι είναι το στήριγμά της κι ότι δε θα ήταν τίποτα χωρίς εκείνη. Αγαπιέστε κι αυτό βγαίνει προς τα έξω!

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET