ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

8 σίγουροι τρόποι να εντυπωσιάσετε από την πρώτη σας κιόλας γνωριμία!

Όλοι μας καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Είτε αυτό γίνεται στην σχολή μας, είτε στην δουλειά μας, είτε οπουδήποτε αλλού. Οι συναναστροφές μας αυτές μας ανοίγουν πολλές φορές τον δρόμο για νέες γνωριμίες οι οποίες ουκ ολίγες φορές αποδεικνύονται σημαντικές για την πορεία της καθημερινότητας ακόμα και της ζωής μας. Τι γίνεται όμως […]

Default avatar

Guest Author

1 Νοεμβρίου, 2015

Όλοι μας καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Είτε αυτό γίνεται στην σχολή μας, είτε στην δουλειά μας, είτε οπουδήποτε αλλού. Οι συναναστροφές μας αυτές μας ανοίγουν πολλές φορές τον δρόμο για νέες γνωριμίες οι οποίες ουκ ολίγες φορές αποδεικνύονται σημαντικές για την πορεία της καθημερινότητας ακόμα και της ζωής μας. Τι γίνεται όμως όταν αποδεικνυόμαστε τόσο αδιάφοροι για τον νέο μας συνομιλητή ώστε να μην θελήσει να ξανασυναντηθεί μαζί μας; Επειδή εμείς θελήσαμε να σας προλάβουμε, παρακάτω σας δίνουμε 8 tips να αποφύγετε παρόμοιες καταστάσεις και να εντυπωσιάσετε από την πρώτη …ματιά!

1. Μάθετε να κάνετε ωραίες χειραψίες

Τι πιο ωραίο από μία «χορταστική» χειραψία κατά την πρώτη σας επαφή! Κοιτάξτε άφοβα στα μάτια τον συνομιλητή σας και σφίξτε του το χέρι, κουνώντας το ρυθμικά για μερικά δευτερόλεπτα. Να είστε σίγουροι ότι θα το προσέξει «θετικά» και θα θελήσει να μάθει περισσότερα για εσάς στην συνέχεια.

2. Χαμογελάστε

Χαμογελάστε και όχι γελάστε, έχει διαφορά. Το χαμόγελο δείχνει συμπάθεια προς τον συνομιλητή και κρύβει τα δικά του «απόρρητα» μηνύματα. Ε λοιπόν, αυτά τα μηνύματα αρέσουν διότι σπάνε τον πάγο μεταξύ σας και αφήνουν ένα όμορφο μυστήριο στην μετέπειτα συζήτηση(ειδικά αν πρόκειται για άτομα διαφορετικού φύλου).Εξάλλου μην ξεχνάτε πως όταν γελάμε λάμπουμε και είμαστε πιο όμορφοι από όλες τις φορές.

3. Να κοιτάτε στα μάτια

Μην υποτιμάτε την λεπτομέρεια αυτή γιατί μόνο λεπτομέρεια δεν είναι. Όταν κοιτάζεται τον συνομιλητή σας στα μάτια δείχνετε ειλικρίνεια και αφοσίωση στα λεγόμενα του. Εκτός από αυτό μπορείτε να λάβετε κάποια «φανερά» μυστικά για την εντύπωση που έχει για εσάς. Ως γνωστόν, τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας.

4. Αποφύγετε την περιαυτολογία

Αν υπάρχει κάτι εκνευριστικό κατά την πρώτη μας γνωριμία με έναν άνθρωπο τότε αυτό είναι η γνωστή περιαυτολογία. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτραβηκτικό από το να υπερηφανευόμαστε για τα κατορθώματα μας και να περιμένουμε και έπαινο για αυτό. Ακόμα και αν ακούσουμε καλά σχόλια θα είναι ψεύτικα συνήθως και θα οφείλονται στην ευγένεια και μόνο του ατόμου που μας ακούει.

5. Μην γκρινιάζετε και μην σχολιάζετε αρνητικά ανθρώπους και καταστάσεις

Πρόκειται για μία συνηθισμένη, βαρετή συμπεριφορά η οποία όχι μόνο δεν θα εντυπωσιάσει τον συνομιλητή σας αλλά θα τον αναγκάσει να σας αποφύγει με την πρώτη ευκαιρία! Μεταφέρετε αρνητική ενέργεια στην συζήτηση η οποία δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης και δεν περιέχει κανένα ενδιαφέρον για τον υποψήφιο ακροατή σας αφού έτσι και αλλιώς δεν σας ξέρει. Εξάλλου συλλογιστείτε πόσο εύκολο είναι να τον κάνετε να καταλάβει πως όσο εύκολα κρίνατε το σύμπαν όλο, θα κρίνετε και αυτόν. Γι’αυτό τέρμα το κράξιμο και το κλάψιμο!

6. Δείξτε ενδιαφέρον για «βαθύτερη» γνωριμία μαζί του/της

Δεν φαντάζεστε πόσο θα το εκτιμήσει ο συνομιλητής μας αν παρουσιάσουμε ενδιαφέρον να ανακαλύψουμε τον ψυχικό του κόσμο. Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να προβάλλει τα καλά του στοιχεία και αν του το επιτρέψουμε αυτό είναι σίγουρο πως θα τον γοητεύσει η παρουσία μας. Ρωτήστε τον για τα έργα του, τις προσδοκίες του και τα όνειρά του και θα είστε σε πολύ καλό δρόμο.

7. Μιλήστε για ευχάριστα θέματα

Δώστε λίγο ζωντάνια στην συζήτηση σας μιλώντας για σχέσεις, βόλτες, διακοπές και… για τα όνειρά σας, όσο «τρελά» και αν είναι.

8. Και πάνω απ’όλα, αυτοπεποίθηση

Δεν πρόκειται τίποτα από τα παραπάνω να πιάσει(στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις) αν δεν περιτριγυρίζεστε από την κορυφή ως τα νύχια με αυτοπεποίθηση. Οι σχέσεις των ανθρώπων δεν έχουν χώρο για ντροπές γι’αυτό διώξτε όλες σας τις περιττές ανασφάλειες και διεκδικήστε ότι καλύτερο μπορείτε από αυτήν την γνωριμία!

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET