fbpx

Καλά μου πρωτοετάκια, μη γλυκοκοιτάτε τα μεγαλύτερα έτη, δεν είναι για εσάς!


Καλά μου πρωτοετάκια δε σας καλωσορίζω πάλι, το έκανα σε άλλο άρθρο, όπου σας προετοίμασα για το τι να περιμένετε. 

Με όλα αυτά τα σκατά που έχω φάει τα προηγούμενα χρόνια στη σχολή, έχω πάψει πλέον να νιώθω. Πράγματα που μου φαίνονταν απίθανα ή δύσκολα στο παρελθόν, πλέον δε με συγκινούν καθόλου. Για παράδειγμα, όταν πρωτομπήκα στη σχολή, όλα μου φαίνονταν βουνό. Δεν ήξερα όμως τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια και πόσο θα αναπολούσα το πρώτο έτος.

Εκνευριζόμουν απίστευτα δε, όταν με υποτιμούσαν τα μεγαλύτερα έτη, ως πρωτόετο που ήμουν, αλλά τώρα καταλαβαίνω το γιατί. Το χάσμα παιδιά είναι μεγάλο. Μπορεί να μιλάμε για ελάχιστα χρόνια διαφοράς, αλλά υπάρχουν κι αλλού διαφορές, πιο ορατές και μεγάλες.

Κι αυτό αφορά περισσότερο τα πρωτόετα που μπήκαν στο Πανεπιστήμιο για να τα κάνουν όλα πουτ@ν@. Γιατί πέρα από τα ξενύχτια, τα μπουζούκια, τους καφέδες, το άραγμα και το Τίτσου, στο πρώτο έτος έχουμε και τον σεξουαλικό πειραματισμό, με τους περισσότερους να βιάζονται να αποκτήσουν πολλές εμπειρίες, με διαφορετικούς ανθρώπους. Ή μάλλον με όποιον βρουν μπροστά τους και τους… «γυαλίσει».

Καλά κάνετε παιδιά, μαζί σας είμαι, αλλά μείνετε μακριά από τα μεγαλύτερα έτη. Περιοριστείτε σε άτομα της ηλικίας σας ή έστω σε εξωπανεπιστημιακούς. Και υπάρχουν σοβαροί λόγοι που σας συνιστώ να μη… γλυκοκοιτάτε τους τελειόφοιτους:

1 | Είστε και οι δύο εντελώς αλλού στη ζωή σας

Ο ένας τώρα μπαίνει Πανεπιστήμιο, ο άλλος (ο έρμος) προσπαθεί να βγει από αυτό. Εσύ ως πρωτοετής, δεν έχεις παρά λίγους μόνο μήνες που έχεις αποφοιτήσει από το Λύκειο και όσο και να το κάνουμε, δεν μπορούμε να σε συγκρίνουμε με τον/τη «σιτεμένο/η» τύπο/τύπισσα που έχει περάσει ένα σωρό δυσκολίες αυτά τα χρόνια και έχει ανεξαρτητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Το ίδιο ισχύει και για την ωριμότητα. Εκείνος/η έχει ζήσει πράγματα και πλέον σχεδιάζει τη ζωή μετά το πτυχίο, ενώ εσύ τώρα ξεκινάς τα πρώτα σου βήματα και δεν έχεις αποβάλλει ακόμη από πάνω σου τη λογική που ακολουθούσες ως λυκειόπαιδο. Zero compatibility!

2 | Κατά πάσα πιθανότητα, σε θέλει μόνο για το κρεβάτι

Κομματάκι δύσκολο να γυρίσει ένας/μία τελειόφοιτος να κοιτάξει σοβαρά ένα πρωτοετάκι. Εννέα στις δέκα φορές, λειτουργεί απλά το ένστικτο και το μόνο που σκέφτεται όταν σε βλέπει είναι πώς θα σε βάλει κάτω να σου μάθει τον έρωτα. Λογικό δεν είναι; Από την άλλη, εσύ που είσαι ακόμη αρχάριος/α, έχεις τις επιφυλάξεις σου και μπορεί να φοβάσαι μην πληγωθείς. Για εκείνον/η είσαι το νέο αίμα που μπαίνει στο Πανεπιστήμιο και πρέπει οπωσδήποτε να ρίξει. Πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά λοιπόν, αν όντως θες να μπλέξεις μαζί του/της και να γίνεις το παιχνιδάκι του/της.

3 | Nα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί; Μμ, δεν το νομίζω

Γιατί πολύ απλά τα προγράμματα και η καθημερινότητά σας θα διαφέρουν τόσο, ώστε δε θα περισσεύει χρόνος να βρίσκεστε, ή αν περισσεύει, δε θα βολεύει κάποιον από τους δύο. Αυτή η διαφορά στην ηλικία είναι κρίσιμη, γιατί τα θέλω του καθενός διαφέρουν απίστευτα πολύ. Εσύ θα είσαι σε φάση που θες να βγαίνεις, να ξενυχτάς, να δοκιμάζεις πράγματα, ενώ εκείνος/η μπορεί απλά να αναζητάει μία ρουτίνα, χαλαρά πράγματα στο σπίτι και ηρεμία. Οι αντοχές και οι επιθυμίες σας δε θα ταυτίζονται κι αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα.

4 | Η σεξουαλική εμπειρία είναι επίσης ένα ζητηματάκι

H λογική λέει… μεγαλύτερη ηλικία = περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες. Μπορεί πλέον στην εποχή μας τα παιδιά από μικρή ηλικία, ούτε καν έφηβοι, να ξεκινούν να έχουν σεξουαλικές επαφές, αλλά όπως κι αν έχει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας 18χρονος μπορεί να έχει την ίδια εμπειρία με έναν 22χρονο. Ο δεύτερος έχει κάνει μερικές σχέσεις παραπάνω και έχει πάει με περισσότερα άτομα, ενώ επίσης είναι πιο συνειδητοποιημένος και ξέρει τι ζητάει (θέλω να πιστεύω). Από την άλλη, εσύ τώρα θα αρχίσεις να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και τη σεξουαλικότητά σου.

5 | Στην τελική, εσύ θα καταλήξεις πληγωμένος/η, όχι εκείνος/η

Ένας άνθρωπος που έχει και δυο – τρεις παραπάνω εμπειρίες, δύσκολα πληγώνεται ή στενοχωριέται από ένα σημείο και μετά. Φτάνει μία στιγμή, που απλά δε νιώθει και μπορεί να διαχειριστεί την όποια κατάσταση. Αντιθέτως, εσύ είναι ευκολότερο και πιθανότερο να πληγωθείς μιας και δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα συμβεί μεταξύ σας, ειδικά όταν εκείνος/η έχει το πάνω χέρι. Το πιθανότερο, είναι εσύ να ακολουθείς εκείνον/η κι όχι αυτός/ή εσένα, γεγονός που σημαίνει ότι εσύ θα πληγωθείς περισσότερο αν γίνει στραβή.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET