ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Και το βραβείο της πιο απάνθρωπης αντιμετώπισης τραγωδίας πάει στην Τατιάνα Στεφανίδου!

Τελικά είχε και πιο κάτω...

Neopolis Team

15 Ιουνίου, 2023

Από χθες όλος ο κόσμος θρηνεί για τις χαμένες ψυχές του ναυαγίου κι αγωνιά για τους αγνοούμενους, ανάμεσα στους οποίους πολλές γυναίκες και παιδιά. Κανένα «ναι μεν, αλλά» δε χωράει σε μια τέτοια τραγωδία. Κι όμως, ξέραμε ότι θα τα ακούσαμε, όπως τα ακούσαμε άλλωστε και στο σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Διάβασε κι αυτό

Πόσο ανισόρροποι μπορεί να είστε όσοι χαίρεστε με την ανθρώπινη τραγωδία σε Τουρκία και Συρία;

Τα tweets που διαβάσαμε εκείνη την περίοδο ήταν αρκετά για να φτιάξουμε βαλίτσα και να την κάνουμε από αυτόν τον πλανήτη. Όταν παρακολουθώντας χιλιάδες συνανθρώπους σου να χάνουν τη ζωή τους, τα σπίτια τους και τους αγαπημένους τους, το μόνο που εύχεσαι είναι το κακό να ήταν μεγαλύτερο, δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά.  

Στη νέα τραγωδία που σημειώθηκε στη χώρα μας με θύματα μετανάστες (σημαντική λεπτομέρεια αυτή), τα απάνθρωπα σχόλια ξέφυγαν από τα όρια του Τwitter και εντοπίστηκαν και στην τηλεόραση. Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Τατιάνα Στεφανίδου βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο για δηλώσεις της (το συνηθίζει δυστυχώς), που κερδίζουν επάξια τον τίτλο της πιο σκατόψυχης αντιμετώπισης τραγωδίας.

Η παρουσιάστρια θεώρησε σωστό πάνω σε μια τόσο σκοτεινή ώρα – με δεκάδες επιβεβαιωμένους θανάτους και πολλούς ακόμα να αναμένεται να ανακοινωθούν – να αποκαλέσει τους μετανάστες βάρος για την Ελλάδα, πάνω που αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως πρόβλημα με την έλλειψη ασθενοφόρων.

Συγκεκριμένα, τα λόγια με τα οποία αποφάσισε να σχολιάσει μια τέτοια στιγμή:

…Επιβαρύνοντας την Ευρώπη και τη χώρα μας με αυτούς τους ανθρώπους, τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Γιατί λέω επιβαρύνοντας; Διότι χθες κάναμε την κουβέντα για τα ασθενοφόρα που δεν υπάρχουν. Τα ασθενοφόρα που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στην Ελλάδα. Και εδώ έχουμε μια κολοσσιαία κινητοποίηση, έχουν πάει 8-10 ασθενοφόρα, για να βοηθήσουν την κατάσταση. Εάν αυτή τη στιγμή κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο στο νομό Πελοποννήσου, αν κάποιος σε ένα χωριό πάθει καρδιακό επεισόδιο, πού θα βρεθεί ασθενοφόρο να τον μεταφέρει;

Κυρία Τατιάνα, οι μετανάστες λυπούνται ειλικρινά που δε λογάριασαν καθόλου αυτό το σενάριο. Τι θα γινόταν δηλαδή στην περίπτωση που, φεύγοντας από την πατρίδα τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, θα βυθιζόταν το καράβι που τους μετέφερε και θα ανάγκαζαν τόσα ασθενοφόρα να… ασχοληθούν μαζί τους. Βέβαια, αντίστοιχο ερώτημα θα δημιουργούνταν και στην περίπτωση που θα τύχαινε μια παρόμοια τραγωδία με ντόπιους. Ποια ασθενοφόρα θα παραλάμβαναν άλλα περιστατικά; Αλλά ας αφήσουμε το πραγματικό πρόβλημα της χώρας στην άκρη κι ας τα ρίξουμε ξανά οπουδήποτε αλλού μπορούμε.

Το πιο υποκριτικό, δε, στην όλη δήλωση, είναι το νοιάξιμο για τους υπόλοιπους ανθρώπους που σε περίπτωση ανάγκης δε θα έβρισκαν διαθέσιμο ασθενοφόρο. Η επιλεκτική συμπόνοια εξακολουθεί να είναι σκατοψυχιά και το λέμε αυτό για όλους εκείνους που συμφώνησαν με την παρουσιάστρια. Διότι υπήρξαν πολλά σχόλια τύπου «ένα δίκιο το ‘χει», για μια δήλωση που δεν έχει από την αρχή μέχρι το τέλος της κανένα δίκιο. Απλά έχει γίνει τόσο σύνηθες φαινόμενο να κατηγορούνται οι πρόσφυγες για τα προβλήματα της χώρας, που γιατί να μην κατηγορηθούν και για την έλλειψη ασθενοφόρων; Makes sense…

Να φανταστούμε ότι η Τατιάνα Στεφανίδου θεωρεί περιττό και το τριήμερο πένθος που κηρύχθηκε από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό. «Επιβαρύνεται» η χώρα με πένθος για κάτι εκατοντάδες ανθρώπους που δεν είναι καν Έλληνες. Θα έβρισκε σίγουρα έναν υποστηρικτή τουλάχιστον, τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, που σαν πρόεδρος του κόμματος «Πατριωτικός Συνασπισμός», δήλωσε «πως δεν το αναγνωρίζουμε, γιατί το ναυάγιο έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών».

OUR20s

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET