Είναι viral

Januhairy | Φοιτήτρια ξεκίνησε καμπάνια ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να μην ξυρίζονται!

Όλες μας νιώθουμε μια απίστευτη βαρεμάρα να μας πιάνει και μόνο στην σκέψη του ξυρίσματος. Το χειμώνα δε, που είτε πρέπει να έχει τίποτα 40 βαθμούς στο μπάνιο είτε απλώς ξεπαγιάζουμε για να αποτριχωθούμε, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Για κάτι τέτοιους λόγους – αλλά και για πιο σημαντικούς – μια 21χρονη φοιτήτρια θεατρικών […]

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

7 Ιανουαρίου, 2019

Όλες μας νιώθουμε μια απίστευτη βαρεμάρα να μας πιάνει και μόνο στην σκέψη του ξυρίσματος. Το χειμώνα δε, που είτε πρέπει να έχει τίποτα 40 βαθμούς στο μπάνιο είτε απλώς ξεπαγιάζουμε για να αποτριχωθούμε, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Για κάτι τέτοιους λόγους – αλλά και για πιο σημαντικούς – μια 21χρονη φοιτήτρια θεατρικών σπουδών, είπε να λανσάρει τη δική της Januhairy καμπάνια, η οποία ενθαρρύνει τις γυναίκες να σταματήσουν το ξύρισμα.

Σκοπός της είναι να πείσει τις γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους με τις ατέλειές του και τις τρίχες του σ’ αυτήν την περίπτωση. Καθώς και να συγκεντρώσει ένα ποσό των 1.000£ (1.113€) για φιλανθρωπικό σκοπό, για την υποστήριξη του BodyGossip συγκεκριμένα.

Η όλη ιδέα ήρθε στην Laura Jackson τον Μάιο του 2018, μετά από έναν ρόλο που ανέλαβε για κάποιο θεατρικό στη σχολή της.

Στην αρχή, όπως παραδέχτηκε, ορισμένα σημεία τη δυσκόλεψαν, ωστόσο υπήρξαν και άλλα που της άνοιξαν τα μάτια στο θέμα της γυναικείας τριχοφυΐας.

Ύστερα από λίγες εβδομάδες άρχισα να το συνηθίζω και να μου αρέσει η όλη εικόνα.

Παρόλο βέβαια που ένιωθα απελευθερωμένη και πιο σίγουρη με τον εαυτό μου, μερικά δικά μου άτομα δεν καταλάβαιναν γιατί δεν ξυριζόμουν/δε συμφωνούσα με αυτό. Συνειδητοποίησα ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, ώστε να αποδεχτούμε ο ένας τον άλλον ολοκληρωτικά. 

Κακά τα ψέματα, αναμενόμενο ήταν να υπάρξουν και αρνητικές αντιδράσεις πάνω σ’ αυτήν την κίνηση.

Η μητέρα της, όπως η ίδια λέει, αρχικά δυσκολευόταν να κατανοήσει το λόγο που την οδήγησε σε αυτήν την απόφαση, ρωτώντας τη χαρακτηριστικά εάν την έχει πιάσει η τεμπελιά της ή θέλει να περάσει κάποιο μήνυμα.

Από την άλλη, βέβαια, δέχτηκε και πολλά μηνύματα υποστήριξης και μάλιστα όχι μόνο από γυναίκες:

Από έναν άντρα υποστηρικτή. Οτιδήποτε κι αν κάνεις, αν είναι αυτό που θέλεις, τότε είναι υπέροχο. Επίσης, θα ήθελα να στηρίξω τους στόχους του Body Gosssip.

Σίγουρα πρόκειται για ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά κι έχει τόσο τους υποστηρικτές του όσο και τους κατακριτές του. Όπως και να έχει όμως, μια γυναίκα μπορεί από μόνη της να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ακολουθεί τα πρότυπα (όπως κάποιοι τα αποκαλούν) ή όχι. Τόσο απλό.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Μύστες φοιτητές κέρδισαν εκατομμύρια στη λοταρία, «χτυπώντας» το σύστημα!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Επιλογές Rabona για κινητά τυχερά παιχνίδια: Πώς να παίξετε μέσω Gadgets;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

«Ζήσε άφοβα! Ξεκίνα σήμερα μια καλή συνήθεια!»: Το μήνυμα της νέας καμπάνιας του Becel ProActiv!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

‘You Got This’: Το νέο μήνυμα της adidas που έρχεται να εμψυχώσει τους αθλητές του σήμερα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET