ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Η Ισπανία σχεδιάζει μηνιαίο επίδομα 250€ στους νέους για να φύγουν από το πατρικό τους!

Τελικά δεν έχουμε μόνο εμείς το πρόβλημα με τα υψηλά ενοίκια…

Neopolis Team

9 Οκτωβρίου, 2021

Και ναι, είμαστε με την Ισπανία!

Ιδιαίτερα εμείς οι singles της παρέας, που είδαμε τη χώρα μας να μας ρίχνει άκυρο και να αποφασίζει να βοηθήσει μόνο νεαρά ζευγαράκια, στηρίζουμε ξεκάθαρα την τακτική της πρώτης.

Πότε θα βγει η ισπανική μας υπηκοότητα είπαμε; 

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ παρατηρώντας το struggle των νέων μεταξύ 18-35 ετών να αποχωριστούν το πατρικό τους λόγω οικονομικών δυσκολιών, αποφάσισε να τους μοιράσει ένα μηνιαίο επίδομα ενοικίου ύψους 250€ ώστε να ενθαρρύνει τον «απογαλακτισμό» τους. Το ποσό αυτό θα χορηγείται έως και δύο χρόνια κι αποτελεί ένα μέτρο που λαμβάνεται εν μέσω της ραγδαίας αύξησης ενοικίων που σημειώνεται στη χώρα. Κάτι μας θυμίζει αυτό… 

Το ίδιο σχέδιο νόμου αναμένεται να εισάγει και ανώτατα όρια ενοικίων για τους ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων σε περιοχές όπου οι τιμές έχουν ξεφύγει… και τώρα είναι που αρχίζει να γίνεται too personal η κατάσταση! Η Ισπανία μάλιστα σημειώνει από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας στην Ευρώπη, με μόλις 1 στα 4 σπίτια να είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση. Κι όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τις τιμές στις οποίες προσφέρονται.

Στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη ειδικότερα, τα ενοίκια έχουν πάρει ανοδική πορεία, την ίδια ώρα που το εισόδημα έχει πέσει κατά 7% μέσα σε έναν χρόνο – λόγω της πανδημίας – ενώ η ανεργία στους νέους αγγίζει τα 33%. Συγκεκριμένα, το κόστος ενοικίου κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1.000€ μηνιαίως, ενώ ο μέσος μισθός ενός νέου είναι 11.643 ευρώ ετησίως (970€ το μήνα).

Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ λοιπόν, σχολιάζει χαρακτηριστικά πως «Η στέγαση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας» κι ευελπιστεί η κίνηση να ενθαρρύνει τους νέους να αποχωριστούν το πατρικό τους, μιας και ο μέσος όρος ηλικίας που το κάνει, φτάνει τα 30 έτη – σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα σχέδια του ίδιου, το επίδομα αυτό θα μεταβιβαστεί από τις αυτόνομες περιφερειακές αρχές της Ισπανίας, στους νέους κάτω των 35 ετών, που αμείβονται με λιγότερα από 23.725€ ετησίως. Αυτές θα αποφασίζουν αν θα διανέμεται ανά άτομο ή ανά ενοικιαζόμενη κατοικία.

Τέλος πάντων, μετά απ’ όλα αυτά το ξανασκεφτόμαστε αν θα θέλαμε τελικά να ζούμε στην Ισπανία, αλλά μπορούμε σίγουρα να επιβεβαιώσουμε ότι βρισκόμαστε στην ίδια σκ@τά κατάσταση. Γι’ αυτό μάλλον μας ελκύουν τόσο οι σειρές τους…


Photo by Sebastian Herrmann on Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET