ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα στήριξης που θα παρέχει δωρεάν σπίτια σε νέα ζευγάρια, εξετάζει η κυβέρνηση!

Οι νέοι σκέτο, συνεχίζουμε τη συμβίωση με γονείς.

Neopolis Team

15 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι τιμές ενοικίων και πώλησης κατοικιών έχουν πάρει αδιαμφισβήτητα ανοδική πορεία (και μας περιμένει ακόμα μεγαλύτερο λούκι στο μέλλον), αλλά είχαμε μείνει στο ότι επηρεάζει όλους τους νέους και όχι μόνο τα ζευγάρια.

Δυστυχώς, όσοι δεν έχουμε βρει το άλλο μας μισό με το οποίο θέλουμε να αποκτήσουμε κοινή φωλίτσα, ατυχήσαμε για ακόμα μία φορά. Το νέο πρόγραμμα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση αφορά νέα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα και να μείνουν κάτω από την ίδια στέγη, κι όχι γενικότερα άτομα που επιθυμούν να αποχωρίσουν από το πατρικό τους.

Η απάντηση βέβαια στο ερώτημα που όλοι έχουμε, είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προσβλέπει στη λύση του προβλήματος της υπογεννητικότητας που παρουσιάζει η χώρα μας και της κρίσης που βιώνει γενικότερα ο θεσμός της οικογένειας, μιας και η απόκτηση στέγης είναι ένα βασικό βήμα.

Στο πενταετές πλάνο με στόχο την καταπολέμηση τόσο της ανεργίας όσο και της υπογεννητικότητας λοιπόν, περιλαμβάνεται και ένα πρόγραμμα παραχώρησης κατοικιών σε νέα ζευγάρια μέσω του ΟΑΕΔ, με ακίνητα που έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο και μένουν αναξιοποίητα.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα έξτρα boost που θέλει να δώσει το κράτος για όσους σκέφτονται να δημιουργήσουν οικογένεια, αλλά διστάζουν λόγω οικονομικής κατάστασης. Προς το παρόν το σχέδιο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, ενώ εξετάζονται τα κριτήρια αλλά και ο αριθμός των κατοικιών που θα δοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος. 

Να προσθέσουμε ακόμα ότι μέρος του ίδιου προγράμματος θα είναι και η περαιτέρω ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης που αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για νέους, λόγω της ζήτησης που υπάρχει για τεχνικούς. Στην κατεύθυνση της θέσπισης κινήτρων ώστε να σκεφτούν κάποιοι από αυτούς την τεχνική εκπαίδευση, βρίσκεται και το μέτρο που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ για την επέκταση του φοιτητικού επιδόματος και στους σπουδαστές των δημοσίων ινστιτούτων επαγγελματικής εκπαίδευσης. 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

ΕΛΛΑΔΑ

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα απόψε στον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη βγήκε το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για τους singles της LGBTQ+ κοινότητας!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πάνω από 700.000 υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακός μετεωρίτης πέρασε πάνω από την Αττική ξημερώματα και φώτισε τον ουρανό!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET