ΕΛΛΑΔΑ

Με 24ωρη απεργία ξεκινούν ΗΣΑΠ και λεωφορεία τη νέα σεζόν – Ποια μέρα τραβάνε χειρόφρενο!

Μόλις χθες γράφαμε για τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν έως το τέλος του χρόνου για Μετρό και ΗΣΑΠ, όσον αφορά το κομμάτι της αναμονής των επιβατών κι όχι μόνο προλάβαμε να (ξανα)ζήσουμε την εμπειρία μιας 15λεπτης καθυστέρησης, αλλά σήμερα διαβάζουμε και για 24ωρες απεργίες. Ας το παραδεχτούμε, η τύχη δεν είναι με το μέρος […]

Neopolis Team

20 Σεπτεμβρίου, 2019

Μόλις χθες γράφαμε για τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν έως το τέλος του χρόνου για Μετρό και ΗΣΑΠ, όσον αφορά το κομμάτι της αναμονής των επιβατών κι όχι μόνο προλάβαμε να (ξανα)ζήσουμε την εμπειρία μιας 15λεπτης καθυστέρησης, αλλά σήμερα διαβάζουμε και για 24ωρες απεργίες.

Ας το παραδεχτούμε, η τύχη δεν είναι με το μέρος μας, όλων εμάς που «χτυπιόμαστε» καθημερινά, σε 2 και 3 διαφορετικά ΜΜΜ…

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, που λέτε, οι εργαζόμενοι των ΗΣΑΠ, Λεωφορείων και Τρόλεϊ προχωρούν σε 24ωρη απεργία, προκειμένου να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Το μόνο θετικό μέχρι στιγμής, είναι οτι δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις από τους υπαλλήλους του Μετρό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να αλλάξει τις επόμενες ώρες/ημέρες.

Η ανακοίνωση:

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. πραγματοποιεί, την Τρίτη 24/9/2019, 24ωρη απεργία, στο δίκτυο της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ), συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων.

Διεκδικούμε:

Την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Αγωνιζόμαστε:

Για δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Για ανάπτυξη με όρθιους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα.


Δυστυχώς, η ταλαιπωρία δε σταματά εδώ, αφού την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσαν επίσης 24ωρη απεργία. Αναμένεται ανακοίνωση της εταιρείας με ενδεχόμενη ακύρωση όλων των δρομολογίων τρένων, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποφάσεις για το Μετρό και το Τραμ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET