ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι φοιτητές μίλησαν | Αυτή είναι η ιδανική πολη για να πας Erasmus!

Η εμπειρία που μένει αξέχαστη σε κάθε φοιτητή που την έχει ζήσει, είναι το Erasmus. Είναι κατά κάποιο τρόπο μια νέα προσωρινή ζωή που καλούνται οι φοιτητές να χτίσουν. Άλλη χώρα, νέοι φίλοι, μαθήματα, συνήθειες και τρόπος ζωής. Θυμάμαι όταν η φίλη μου έπρεπε να πάει Βουδαπέστη για Erasmus, πόσο στεναχωρημένη ήταν που άφηνε φίλους […]

Neopolis Team

10 Νοεμβρίου, 2017

Η εμπειρία που μένει αξέχαστη σε κάθε φοιτητή που την έχει ζήσει, είναι το Erasmus. Είναι κατά κάποιο τρόπο μια νέα προσωρινή ζωή που καλούνται οι φοιτητές να χτίσουν. Άλλη χώρα, νέοι φίλοι, μαθήματα, συνήθειες και τρόπος ζωής.

Θυμάμαι όταν η φίλη μου έπρεπε να πάει Βουδαπέστη για Erasmus, πόσο στεναχωρημένη ήταν που άφηνε φίλους και οικογένεια πίσω, αλλά και πόσο ανυπόμονη ταυτόχρονα για την εμπειρία που θα ζούσε. Επιπλέον, θυμάμαι ακόμα και σήμερα την άρνησή της τις τελευταίες ημέρες της στην Ουγγαρία όταν πια θα έπρεπε να γυρίσει πίσω στην Αθήνα.

Το θέμα του κειμένου βέβαια δεν είναι πόσο γαμάτα θα περάσεις Erasmus, αλλά ποια πόλη είναι η κατάλληλη και διαθέτει όλο το πακέτο σίγουρης “επιτυχίας”. Στο uniplaces.com λοιπόν οργάνωσαν μια ψηφοφορία, όπου φοιτητές από όλο τον κόσμο ψήφισαν ποια πόλη έχει τα πρωτεία, αλλά και ποια βρέθηκε τελευταία στη λίστα.

Πρώτη στη λίστα αναδείχθηκε η Μαδρίτη. Η πρωτεύουσα της Ισπανίας που έχει χαμηλό κόστος ζωής, κι αυτό είναι κάτι που επιθυμούν όλοι οι φοιτητές, αν και παρ’όλα αυτά η διαμονή είναι κάπως ακριβούτσικη. Η νυχτερινή ζωή επιπλέον καλά κρατεί.

Δεύτερη στις προτιμήσεις των φοιτητών αναδείχθηκε η πόλη Όουλου της Φινλανδίας. Σύμφωνα με την πλατφόρμα ψηφοφορίας, είναι ακριβή αλλά έχει ποιοτικά Πανεπιστήμια και τρόπο ζωής.

Την τριάδα της λίστας συμπληρώνει η Λισαβόνα. Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας εκτός από φθηνή, έχει ζωντανή νυχτερινή ζωή και καλά Πανεπιστήμια, γι’αυτό και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φοιτητές.

Αναλυτικά όλη η λίστα:

 1. Μαδρίτη – Ισπανία
 2. Όουλου – Φινλανδία
 3. Λισαβόνα – Πορτογαλία
 4. Βίλνιους – Λιθουανία
 5. Σεβίλλη – Ισπανία
 6. Πόρτο – Πορτογαλία
 7. Βαρκελώνη – Ισπανία
 8. Βουδαπέστη – Ουγγαρία
 9. Πράγα – Τσεχία
 10. Ρέγκενσμπουργκ – Γερμανία
 11. Λέουβεν – Βέλγιο
 12. Γρανάδα – Ισπανία
 13. Κρακοβία – Πολωνία
 14. Βαλένθια – Ισπανία
 15. Βαρσόβια – Πολωνία
 16. Κοΐμπρα – Πορτογαλία
 17. Κάδιθ – Ισπανία
 18. Σαλαμάνκα – Ισπανία
 19. Πόζναν – Πολωνία
 20. Μπολόνια – Ιταλία
 21. Λιουμπλιάνα – Σλοβενία

 

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

Είναι viral

Γιάννης Λουλούδης: Ο 20χρονος που έφτιαξε τα «παπούτσια ΝΔ» για τον πρωθυπουργό!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εκλογές: Άλλη μία χρονιά που ΠΚΣ και ΔΑΠ πανηγυρίζουν ταυτόχρονα τη νίκη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET