BINGE WATCHING

Είδαμε το ‘Rebelde’ του Netflix με επιφύλαξη, αλλά τελικά δεν μας χάλασε καθόλου!

Αν δεν κάνεις την προφανή σύγκριση, θα περάσεις μια χαρά το ΣΚ σου!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

13 Ιανουαρίου, 2022

Τα 00s ήταν η χρυσή εποχή των σειρών, των ταινιών, της μουσικής, του στυλ κι οτιδήποτε άλλου μας προσέφερε ψυχαγωγία. Είχε αυτά τα έντονα, χρωματιστά και pop στοιχεία, και ένιωθες πως ήταν αφιερωμένη στην εφηβεία.

Τελευταία παρακολουθούμε τις τάσεις εκείνης της εποχής να επιστρέφουν και δεν ξέρουμε πώς να νιώσουμε γι’ αυτό. Νομίζαμε μάλιστα ότι το στυλιστικό κομμάτι θα είναι το μοναδικό που θα τολμήσει ένα τέτοιο comeback (μόδα είναι άλλωστε και γυρίζει), αλλά εδώ βλέπουμε τα 00s να έρχονται από παντού. Υποθέτουμε ότι αυτό είναι καλό, ε;

Η πρώτη κι αυθόρμητη απάντηση κανονικά θα ήταν ναι, αλλά παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αυτή η επιστροφή, κάπου κομπιάζουμε να ενθουσιαστούμε. Οι οθόνες μας έχουν κατακλυστεί από reboots και remakes, με το πιο πρόσφατο που μας απασχόλησε να είναι κι ο λόγος που μαζευτήκαμε σήμερα εδώ: το Rebeldeτου Netflix.

Όταν πρωτομάθαμε ότι η streaming πλατφόρμα ετοιμάζει reboot με το συγκεκριμένο τίτλο, οριακά δεν πάθαμε εγκεφαλικό. Για αρχή πιστέψαμε ότι θα έχει σχέση με την παλιά αργεντίνικη σειρά με την οποία μεγαλώσαμε, μετά καταλάβαμε ότι πρόκειται για τη συνέχιση της μεξικάνικης εκδοχής. Με λίγα λόγια, καμία σχέση με αυτό που νομίζαμε ότι θα δούμε.

Και όντως, τελειώνοντας τα 8 επεισόδια της 1ης σεζόν, δεν κατάλαβα ούτε στιγμή ότι είδα κάτι με αυτόν τον τίτλο (μοναδικό κοινό η ύπαρξη του επίθετου «Κολούτσι»).

Ήταν όμως ταυτόχρονα κακό; Όχι. Ήταν άλλη μία εφηβική σειρά στις οποίες μας έχει συνηθίσει η πλατφόρμα και την οποία αν δεν παρακολουθήσεις με πάρα πολλές προσδοκίες και κάνοντας συνεχώς στο μυαλό σου τη σύγκριση, μπορείς και να την απολαύσεις!

Δε γίνεται να περιμένεις από ένα νέο project 20 χρόνια μετά σχεδόν, να σου δώσει τα ίδια vibes. Είναι δεδομένο ότι θα χτίσει δικό του χαρακτήρα και θα απευθυνθεί στο κοινό του σήμερα. Και καλύτερα! Θα ήταν σίγουρη αποτυχία αν πήγαινε να κοπιάρει το παλιό ‘Rebelde’ με το οποίο μεγαλώσαμε. Ή για την ακρίβεια, με το οποίο μεγάλωσαν οι Μεξικανοί φίλοι μας, γιατί μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για συνέχιση της συγκεκριμένης σειράς, την οποία δε γνωρίσαμε (οι περισσότεροι τουλάχιστον), οπότε δεν αναγνωρίζουμε και τα κοινά στοιχεία. Γίνονται δηλαδή αναφορές στο παλαιότερο remake, με ορισμένα τραγούδια εκείνης της εποχής να ακούγονται επίσης, αλλά στ’ αυτιά μας μοιάζουν εντελώς ξένα.

Χάθηκε το Netflix να επιλέξει την αργεντίνικη εκδοχή και να ξανακούσουμε κομματάρες όπως ‘Para Cosas Buena’; 

Σε κάθε περίπτωση, η Jana, o Esteban, η M.J, o Dixon, o Luka και η Andi, η νέα φουρνιά μαθητών του Elite Way School, χάρισαν μερικές τίμιες ωρίτσες binge-watching στις οποίες είδαμε πολύ τραγούδι, εφηβικό drama, ένα κάποιο μυστήριο με την υπόθεση της Στοάς, μα κυρίως οφθαλμόλουτρο από iconic outfits!

https://www.instagram.com/p/CWEkhfqFPq6/

Ειδικά το στυλ αποτελεί μεγάλη πηγή έμπνευσης. Από τα συνολάκια μέχρι το μακιγιάζ και τα hairstyles, το μόνο που βλέπουμε είναι goalsκαι ιδέες για τις επόμενες εξόδους μας. Προσωπική αγαπημένη η Andi!

Αν λοιπόν δεν έχεις σκοπό να πατήσεις play για να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια, αλλά για να περάσεις την ώρα σου, τότε δε θα απογοητευτείς. Θα παρακολουθήσεις άλλη μία ιστορία εφήβων με φιλοδοξίες κι όνειρα, τα οποία συναντιούνται, και μαζί, μέσα από καλές στιγμές και κάποια θεματάκια που αναπόφευκτα δημιουργούνται, φτάνουν στην επιτυχία. Στο μεταξύ θα σου τη δώσουν κάποιοι χαρακτήρες (βλ. Luka), θα αναθεωρήσεις για αυτούς στο τέλος της σεζόν, και θα απογοητευτείς από άλλους που δεν περίμενες να φερθούν σκάρτα.

Τέλος πάντων, είναι αρκετά ευχάριστο για να αναμένουμε και τη 2η σεζόν! Ελπίζουμε να έρθει γρήγορα. 🤞

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Πέθανε ο Μichael Gambon, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ντάμπλντορ στο Χάρι Πότερ!

Τιβί

Ψυχοκόρες»: Η ελληνική σειρά που σε καθηλώνει με την πλοκή και το cast της!

EVENTS

Σymposio Festival: 1η Οκτωβρίου το μεγάλο comeback στη Βαρβάκειο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET