ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι πρώτοι της Ιατρικής | Οι δύο περιπτώσεις που ξεχώρισαν στις φετινές Πανελλήνιες!

Χθες το απόγευμα, προς έκπληξη όλων, ανακοινώθηκαν οι φετινές βάσεις από το υπουργείο Παιδείας στις 17:30, με την αγωνία των υποψηφιών να δέχεται ένα τέλος και το ταξίδι τους να ξεκινά τώρα. Από το διάστημα που είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των υποψηφιών, γνωρίζαμε πως ένα μεγάλο ποσοστό ήταν κάτω από τη βάση. Έτσι, οι πρώτες […]

Neopolis Team

28 Αυγούστου, 2018

Χθες το απόγευμα, προς έκπληξη όλων, ανακοινώθηκαν οι φετινές βάσεις από το υπουργείο Παιδείας στις 17:30, με την αγωνία των υποψηφιών να δέχεται ένα τέλος και το ταξίδι τους να ξεκινά τώρα.

Από το διάστημα που είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των υποψηφιών, γνωρίζαμε πως ένα μεγάλο ποσοστό ήταν κάτω από τη βάση. Έτσι, οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση των βάσεων σε συγκεκριμένες σχολές, ακόμα και στην Ιατρική, η οποία βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις.

Η Ιατρική Σχολή δέχθηκε λοιπόν μία πτώση της τάξεως των 100 μορίων (19.000), και ο πρώτος μαθητής που κατάφερε να περάσει πρώτος πανελλαδικά, είναι ο Σωτήρης Σοκορέλος. Ο 18χρονος συγκέντρωσε 19.641 μόρια, που τον έβαζαν έτσι κι αλλιώς απευθείας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Ο Σωτήρης με καταγωγή από τη Ρόδο, είχε το μικρόβιο της Ιατρικής εξαιτίας του πατέρα του,  ο οποίος είναι διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του νησιού. Η πρώτη επιτυχία ήρθε στη ζωή του, ευχόμαστε και σε ακόμα περισσότερες στο μέλλον.

Δεύτερη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, είναι η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου, η οποία εκπλήρωσε το όνειρό της. Εδώ στο Νeopolis.gr είχαμε γράψει για την Αλεξάνδρα, κυρίως γιατί μας άρεσαν πολύ τα μηνύματα που περνούσε.

Μετά από 20 χρόνια, έδωσε ξανά Πανελλήνιες, καταφέρνωντας να συγκεντρώσει 19.150 μόρια, στοχεύοντας στην Ιατρική που ήταν το όνειρο της από μικρή.  Και τα όνειρα ποτέ δεν είναι αργά για να τα εκπληρώσουμε, ακόμα και όταν έχουμε «στρωμένη» ζωή.

Διότι η Αλεξάνδρα, με καταγωγή από την Κοζάνη, μπορεί να είχε τη δουλειά της -ως βοηθός μικροβιολόγου- και την καθημερινότητά της, ωστόσο τίποτα δεν την απέτρεψε από το να γραφτεί στο 2ο ΕΠΑΛ. Το πρωί δουλειά, το απόγευμα σχολείο και μετά διάβασμα. Όλοι οι κόποι της όμως ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω.

«Μόλις σχόλασα από την δουλειά μου και με ειδοποίησαν ότι τα αποτελέσματα βγήκαν σήμερα. Περίμενα ότι θα εισέλθω στην Ιατρική αλλά δεν περίμενα ότι θα βρίσκομαι τόσο ψηλά».

«Ήταν ένα όνειρο που δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω όταν έδινα πρώτη φορά εξετάσεις το 1998, αλλά το καταφέρνω τώρα, 20 χρόνια μετά. Η πίστη στο εαυτό μας και συνεχή προσπάθεια είναι το εισιτήριο για να καταφέρεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου, αυτό τον κανόνα ακολούθησα και μάλλον αποζημιώθηκα».

Η 38χρονη θα συνεχίσει να εργάζεται, προκειμένου να χρηματοδοτεί τις σπουδές της και όπως αναφέρει, δεν σκοπεύει προς το παρόν να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα πηγαινοέρχεται μέχρι να δει πως να συνδυάσει εργασία και Πανεπιστήμιο.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET