ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Ουάου | 38χρονη έπιασε 19.150 μόρια στις Πανελλήνιες και πάει για Ιατρική!

Η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου με καταγωγή από τη Κοζάνη, είναι πολύ κοντά στο να εκπληρωθεί ένα μεγάλο της όνειρο. Η ίδια αποτελεί τρανή απόδειξη πως ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα, ειδικά όταν πρόκειται για τη ζωή μας. Μετά από 20 χρόνια, έδωσε ξανά Πανελλήνιες και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.150 μόρια, στοχεύοντας στην Ιατρική που […]

Neopolis Team

5 Ιουλίου, 2018

Η 38χρονη Αλεξάνδρα Τζάτσου με καταγωγή από τη Κοζάνη, είναι πολύ κοντά στο να εκπληρωθεί ένα μεγάλο της όνειρο. Η ίδια αποτελεί τρανή απόδειξη πως ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα, ειδικά όταν πρόκειται για τη ζωή μας.

Μετά από 20 χρόνια, έδωσε ξανά Πανελλήνιες και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.150 μόρια, στοχεύοντας στην Ιατρική που ήταν πάντα το όνειρό της.

«Έχοντας ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο στη ζωή μου, αποφάσισα να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Πριν από δύο χρόνια γράφτηκα στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης κι έγινα κανονική μαθήτρια συμμετέχοντας στα πρωινά τμήματα του σχολείου». 

Το πρωί μαθήτρια, το απόγευμα εργαζόμενη.

Η Αλεξάνδρα παράλληλα με τις σχολικές της υποχρεώσεις, έπρεπε να ανταπεξέλθει και στις επαγγελματικές, καθώς εργάζεται ως βοηθός Μικροβιολόγου σε Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο της πόλης.

Έπρεπε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ωράριό της προκειμένου να καταφέρει να παρακολουθεί τα μαθήματα.

«Ευτυχώς, οι εργοδότες μου με στήριξαν σε αυτή μου την προσπάθεια. Επέλεξα την απογευματινή βάρδια κι έτσι μετά το σχολείο πήγαινα κατευθείαν για δουλειά μέχρι τις εννέα το βράδυ».

Πολλές φορές έφτασε στο σημείο να μην έχει άλλες αντοχές. Η καθημερινότητα της ήταν κάπως έτσι:

«Το ωράριο ήταν εξαντλητικό, έφευγα στις επτάμιση το πρωί και επέστρεφα στο σπίτι στις ενιάμιση το βράδυ. Κανονική μαθήτρια το πρωί και συνεπής εργαζόμενη από το μεσημέρι και μετά σ’ ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον εργασίας».

Όπως είναι λογικό, το διάβασμα τις καθημερινές δεν ξεπερνούσε τις δύο ώρες, γι’αυτό και διάβαζε κανονικά το Σαββατοκύριακο.

Πριν το Πάσχα όμως, αποφάσισε να πάρει άδεια άνευ αποδοχών από τη δουλειά της ώστε να συγκεντρωθεί στο στόχο της.

Επιπλέον, η Αλεξάνδρα δεν είχε φροντιστηριακή βοήθεια, δεν θα ήταν και εφικτό λόγω χρόνου άλλωστε, ωστόσο οι καθηγητής της ήταν δίπλα της και την παρότρυναν μάλιστα να επενδύσει στο εφηβικό της όνειρο.

Το 1998 έδωσε πρώτη φορά Πανελλήνιες

Ακόμα θυμάται τα συναισθήματα και την απογοήτευση που ένιωσε όταν αντίκρυσε τα αποτελέσματα που δεν της έδιναν το εισιτήριο για το όνειρο, ενώ έβλεπε γνωστούς και φίλους να το καταφέρνουν.

«Λίγο καιρό μετά, έπιασα δουλειά και ξεκίνησε ένας εργασιακός κύκλος, αλλά δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου η ιδέα να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο».

Όλα αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν, αφού πλέον η Αλεξάνδρα ετοιμάζεται για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της. Η ίδια έχει επιλέξει σχολές στη Θεσσαλονίκη, ενώ δηλώνει αισιόδοξη και δεν τη φοβίζει που θα εγκαταλείψει μια σίγουρη και σταθερή δουλειά. Άλλωστε, παράλληλα με τις σπουδές της θα συνεχίσει να εργάζεται στο νέο τόπο διαμονής της.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας», η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Σχολιασμός Έκθεσης 2023: «Θα μπορούσε να ανταποκριθεί και μαθητής της 2ας Λυκείου»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει φέτος για τη διαδικασία υπολογισμού των συνολικών μορίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET