fbpx

Η Πάτρα ανακοίνωσε το θέμα του φετινού Καρναβαλιού και ανοίγουμε μαυροδάφνες από τώρα!


Τον σωστό τον φοιτητή, τον κάνουν οι εμπειρίες. Κι αν υπάρχει μια εμπειρία που κάθε Έλληνας φοιτητής οφείλει να βιώσει έστω και μία φορά, αυτή δεν είναι άλλη από το «Πατρινό Καρναβάλι για Πάντα»!

Δε λέμε, καλές οι έξοδοι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά σαν τη… νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση της Πάτρας, δε θα βρεις αλλού. Πόσο μάλλον, όταν αυτή συνδυάζεται με το τέλος (πάνω κάτω) της χειμερινής εξεταστικής!

Να λοιπόν, που σας έχουμε νεάκια σήμερα, μιας και πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε το θέμα του φετινού Καρναβαλιού και μας ανάγκασε να… ανοίξουμε μαυροδάφνες από τώρα!

«Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις» λοιπόν, είναι η φετινή ιδέα κι ανήκει στο πλήρωμα 94 του «Κρυμμένου Θησαυρού».

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως φέτος θα δούμε πειρατές σε έξαρση, να πίνουν και να γλεντούν. Και μιας και το ξεσάλωμα είναι στη φύση των πειρατών, ίσως αυτός να είναι ένας καλός τρόπος οι συμμετέχοντες να δικαιολογήσουν το δικό τους. Θα έχουν έναν ρόλο να υποστηρίξουν άλλωστε.

Πέρα όμως από την ανακοίνωση του θέματος του φετινού καρναβαλιού, παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της έναρξης, Σάββατο 19 Ιανουαρίου, καθώς και οι δράσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού. Για την τελετή έναρξης, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκος Χρυσοβιτσάνος ανέφερε πως:

Προετοιμάζεται μια τελετή αξιοποιώντας όλες τις δομές του δήμου και των οργανισμών του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα ανάδειξης σε καλλιτεχνικά σχήματα της Πάτρας και σε πατρινούς καλλιτέχνες. Με την επιμέλεια και τη σκηνοθετική ματιά του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, Σταύρου Τσακίρη, οργανώθηκε ένα θέαμα, το οποίο θα ξεδιπλωθεί σε δύο σκηνές, με πρωταγωνιστές τους κατασκευαστές των αρμάτων, τα μέλη των πληρωμάτων που εμπνεύστηκαν τις στολές τους και τους συνθέτες που το «τραγούδησαν», οι οποίοι με την παρουσία τους στην τελετή θα ζωντανέψουν τις αναμνήσεις.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς», η Νίνα Λοτσάρη, η Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η ομάδα κρουστών Bloco Swingueira, και το συγκρότημα πνευστών οργάνων Oulaloum Street Show Band. Το δρώμενο της εκδήλωσης θα το πλαισιώσουν πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού» και τα χορευτικά του δήμου, ενώ παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος, Νατάσα Τραγουστή.

Ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος μίλησε επίσης και τα άρματα που θα δούμε φέτος να παρελαύνουν, αποκαλύπτοντας πως ετοιμάζονται δύο εντυπωσιακά άρματα του βασιλιά καρνάβαλου και της βασίλισσας, με το δεύτερο να έχει και ειδικά εφέ.

Επίσης, ετοιμάζεται μετά από πολλά χρόνια άνθινο άρμα, θέλοντας να τιμήσουμε την ιστορία του καρναβαλιού 

Όσο για το τελευταίο τριήμερο, θα φιλοξενηθεί κινέζικο σχήμα, παρουσιάζοντας τον κινέζικο δράκο στις παρελάσεις του Σαββάτου και τις Κυριακής.

Την αφήγηση της ιστορίας του πατρινού καρναβαλιού, σύμφωνα με τον Σταύρο Τσακίρη, φέτος θα αφηγηθούν οι κατασκευαστές των αρμάτων, οι ράφτρες των κοστουμιών, τα μέλη των πληρωμάτων που εμπνεύστηκαν τις στολές.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του εθνικού ωραρίου, δηλαδή από τις 10:30 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση«Διαπιστώνεται ότι δημιουργείται μια αρνητική συγκυρία από το άνοιγμα την επόμενη ημέρα ορισμένων πολυκαταστημάτων και εμπορικών αλυσίδων, παρά την αντίθετη θέση του εμπορικού συλλόγου.»

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET