ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Nike βγάζει «έξυπνα» παπούτσια για όσους βαριούνται μέχρι και τα κορδόνια τους να δέσουν!

Η αγορά της Αμερικής ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα πρώτα «έξυπνα» αθλητικά παπούτσια, γιατί τα κανονικά είναι τρε πασέ. Ο λόγος για τα καινοτόμα «Nike Adapt BB», τα οποία προσαρμόζονται μόνα τους στο σχήμα του ποδιού είτε με εντολή από το smartphone είτε με το κουμπί που υπάρχει πάνω στο παπούτσι. Αυτό που στην ουσία τα […]

Neopolis Team

16 Ιανουαρίου, 2019

Η αγορά της Αμερικής ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα πρώτα «έξυπνα» αθλητικά παπούτσια, γιατί τα κανονικά είναι τρε πασέ.

Ο λόγος για τα καινοτόμα «Nike Adapt BB», τα οποία προσαρμόζονται μόνα τους στο σχήμα του ποδιού είτε με εντολή από το smartphone είτε με το κουμπί που υπάρχει πάνω στο παπούτσι.

Αυτό που στην ουσία τα κάνει να διαφέρουν από τα υπόλοιπα, είναι η ανάγκη για λύσιμο και δέσιμο κορδονιών. Το κάνουν εκείνα από μόνα τους.

https://youtu.be/uZJ2bq12JSI

Είναι σχεδιασμένο κατά κύριο λόγο για παίκτες του μπάσκετ, αλλά κάτι μας λέει ότι εκεί στην Αμερική θα τα αγοράσουν και όσοι δεν ασχολούνται με το άθλημα.

Αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο και το κόστος τους ανέρχεται στα 350 δολάρια. Ενδεχομένως όμως, να τα υποδεχτούν κι άλλες χώρες στην αγορά τους.

Τα Nike Adapt BB απαιτούν φόρτιση ανά διαστήματα, έτσι θα διαθέτουν κι ένα «πατάκι» επαναφόρτισης. Αυτό που δεν έχει αποκαλύψει ακόμα η εταιρεία είναι πώς ακριβώς επικοινωνεί το παπούτσι με το τηλέφωνο και λαμβάνει εντολές.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής καινοτομιών της Nike, Έρικ Αβάρ, σύμφωνα με το BBC:

Στη διάρκεια ενός παιχνιδιού μπάσκετ το πόδι του αθλητή αλλάζει και η ικανότητα να αλλάζει εξίσου γρήγορα η προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι, χαλαρώνοντας ώστε να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και μετά σφίγγοντας πάλι για καλύτερη απόδοση, είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει την όλη εμπειρία ενός αθλητή.

Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν την αυτόματη προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι τους, μέσω μιας κινητής εφαρμογής, που αποθηκεύει εκ των προτέρων τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη και μετά τις ενεργοποιεί στο παπούτσι στον κατάλληλο χρόνο. Οι αισθητήρες του «έξυπνου» παπουτσιού αντιλαμβάνονται την ένταση που βάζει το πόδι σε διαφορετικές φάσεις (π.χ. αν υπάρχει “τάιμ-άουτ” ή αντίθετα γρήγορο παιχνίδι μέσα στο γήπεδο) και ανάλογα χαλαρώνουν ή σφίγγουν το παπούτσι.

Με λίγα λόγια, να μην κάνουμε τίποτα μόνοι μας. Μέχρι και το δέσιμο των παπουτσιών θα γίνεται μέσω κινητού. Δεν είμαστε και πολύ σύμφωνοι, αλλά τι να κάνουμε, η τεχνολογία εξελίσσεται. 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Το ανανεωμένο cashier του Neon54 Casino διευκολύνει τις πληρωμές στην Ελλάδα το 2023

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η καμπάνια των adidas Originals αφιερωμένη στους δημιουργικούς πρωτοπόρους των τελευταίων 50 ετών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET