ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Η 16χρονη μαθήτρια που σκότωσε δύο ανθρώπους γιατί… δεν της άρεσαν οι Δευτέρες!

Κι εμείς μισήσαμε τις Δευτέρες, δε σκοτώσαμε κιόλας!

Δήμητρα Πραντάλου

2 Απριλίου, 2018

Το 1979, η 16χρονη Μπρέντα Σπένσερ έριξε 30 σφαίρες στο σχολείο της, επειδή δεν της άρεσαν οι Δευτέρες. Σήμερα, εξακολουθεί να βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές της Καλιφόρνια.

Η Μπρέντα ζούσε με τον πατέρα της στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Βαριόταν τρομερά το σχολείο και της άρεσε η φωτογραφία. Η 16χρονη τότε Μπρέντα, ήταν ένα κορίτσι με ξανθιά μαλλιά και φακίδες στο πρόσωπο, ενώ φορούσε συνεχώς φαρδιά και λουλουδάτα ρούχα.

Το πρωί της 29ης Ιανουαρίου του 1979 έμελλε να είναι δυσάρεστο. Η Μπρέντα σηκώθηκε απ’το κρεβάτι, συνειδητοποίησε ότι είναι Δευτέρα και κάτι δεν της άρεσε. Σε συνδυασμό με την κακή διάθεση της ημέρας και τη νωχελικότητα της εφηβείας, στάθηκε στο παράθυρο και με το ημιαυτόματο τουφέκι που της είχε πάρει δώρο ο πατέρας της τα Χριστούγεννα, σημάδεψε το Δημοτικό σχολείο του Κλίβελαντ που βρισκόταν απέναντι απ’ το σπίτι της, ρίχνοντας 30 σφαίρες.

Από αυτές, μία σκότωσε τον διευθυντή του σχολείου και άλλη μία τον επιστάτη. Τραυματίστηκαν επίσης οκτώ παιδιά και ένας αστυνομικός.

Μετά την επίθεση προς το σχολείο της, η Μπρέντα κλείστηκε στο σπίτι για τις επόμενες επτά ώρες, απειλώντας τους αστυνομικούς πως θα βγει έξω πυροβολώντας. Τελικά, παραδόθηκε.

Η Μπρέντα όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο να εξηγήσει τον λόγο που το έκανε, εκείνη απάντησε απλά «Επειδή δεν μου αρέσουν οι Δευτέρες».

Λόγω της σοβαρότητας του εγκλήματος, η 16χρονη δικάστηκε ως ενήλικας. Κρίθηκε ένοχη για διπλή ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Σήμερα βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές της Καλιφόρνια. Έχει ζητήσει τέσσερις φορές αποφυλάκιση, με το αίτημα της να μη γίνεται δεκτό.

Η Μπρέντα προκάλεσε το πρώτο σύγχρονο περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο, ενώ όταν κάποια χρόνια αργότερα ακολούθησαν παρόμοια τέτοια περιστατικά, η ίδια από τις φυλακές δήλωσε: «Κάθε φορά που ακούω για πυροβολισμούς σε σχολεία, νιώθω ότι είμαι εν μέρει υπεύθυνη. Άραγε ήταν αυτό που έκανα εγώ που τους έδωσε την ιδέα;».

Μάλιστα, η ατάκα της για τις Δευτέρες αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το συγκρότημα Boomtown Rats, που έγραψε την ίδια χρονιά το τραγούδι ‘I don’t like Mondays‘. Η επιτυχία που σημείωσε ήταν μεγάλη, ωστόσο η Μπρέντα ισχυρίζεται πια ότι δεν θυμάται να λέει την εν λόγω δήλωση.

Ας είναι…

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET