ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Η καλύτερη απάντηση σε μήνυμα του πρώην, είναι… να μην απαντήσεις καν!

Γράφει η Θεώνη Σταματοπούλου Όσο διαιωνίζεις την κατάσταση με τον πρώην σου και επικοινωνείς μαζί του, κερδίζεις απλά μερικές νύχτες σεξ, όμως και πολλές νύχτες στεναχώριας και απελπισίας.

Θεώνη Σταματοπούλου

9 Ιανουαρίου, 2019

Όλες μας έχουμε περάσει από αυτήν την άτιμη φάση. Χωρίζουμε, με ωραίο ή άσχημο τρόπο – δεν έχει και πολλή σημασία – κι εκεί που έχουμε σχεδόν καταφέρει να ξεπεράσουμε τον πρώην μας, ΤΣΟΥΠ, σκάει μήνυμά του.

Λες και το κάνουν επίτηδες, ρε φίλε. Λες και μυρίζονται ότι μαζέψαμε επιτέλους τα κομμάτια μας και είμαστε έτοιμες να σκάσουμε ένα χαμόγελο της προκοπής.

Έχω γράψει επανειλημμένα, πως όταν το γυαλί ραγίζει μία φορά δεν ξανακολλάει και επιμένω σ’ αυτήν την άποψη.

Κορίτσια, η καλύτερη απάντηση σε μήνυμα του πρώην είναι… καμία απάντηση.

Ναι οκ, περάσατε μαζί κάποια πράγματα, αλλά πλέον είστε χωρισμένοι. Δε σας ενώνει τίποτα, παρά μόνο οι κοινές σας αναμνήσεις. Δεν μπορώ να ακούω μπαρούφες.

Οι πρώην είναι πρώην, γι’ αυτό και λέγονται έτσι. Γιατί ανήκουν πια στο παρελθόν. Έχεις λοιπόν κάθε δικαίωμα να μη θες να επικοινωνείς μαζί του, από την στιγμή που χωρίσατε. Δεν είσαι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένη να απαντάς στα μηνύματά του, μηνύματα απελπισμένης κ@υλας και μετάνοιας. Έχεις κάθε ελεύθερο να τα αγνοήσεις και να μην απαντήσεις σε κανένα, αν αυτό είναι που θες.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έρθει από το σπίτι σου και να αρχίσει να σου χτυπάει τα κουδούνια. Κι εκεί η επιλογή είναι δική σου και μπορείς να πράξεις όπως ακριβώς νιώθεις.

Πάντως, η ιστορία δείχνει ότι ζευγάρια που έχουν χωρίσει και προσπαθούν ξανά ενώ δεν έχουν λύσει το/τα πρόβλημα/προβήματα, δεν επιβιώνουν για πολύ. Κι εκεί είναι που πρέπει να αναρωτηθείς, αν οι… πρώην αξίζουν τελικά ή όχι, δεύτερες ευκαιρίες.

Κατά τη γνώμη μου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν αξίζουν. Γιατί θα τα σκατώσουν εξίσου με την πρώτη φορά.

Και στην τελική, για να χώρισες σημαίνει ότι η σχέση σου δεν ήταν γραφτό να διαρκέσει στο χρόνο. Και μην ξεχνάς, ότι αξίζεις πολλά περισσότερα από αυτά που σου προσέφερε ο πρώην σου. Γιατί αν σε κάλυπτε πραγματικά σε όλα, τότε θα ήσασταν ακόμη μαζί.

Αξίζεις μία σχέση που να σε κάνει ευτυχισμένη, να σου προσφέρει ασφάλεια, σιγουριά, εμπιστοσύνη, κι όχι ζήλεια, αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις. Αξίζεις ακόμη να μαθαίνεις πάντα την αλήθεια και να μένεις μακριά από ανθρώπους που σου κάνουν κακό και σε εκμεταλλεύονται. Αυτή είναι γενική συμβουλή.

Όσο διαιωνίζεις την κατάσταση με τον πρώην σου και επικοινωνείς μαζί του, κερδίζεις απλά μερικές νύχτες σεξ, όμως και πολλές νύχτες στεναχώριας και απελπισίας.

Η προτροπή μου λοιπόν είναι, να αλλάξεις σελίδα στη ζωή σου, να πας παρακάτω και να μην επικοινωνήσεις ποτέ ξανά με τον τύπο.

Μην απαντήσεις ξανά σε κανένα μήνυμά του. Αξίζεις πολλά περισσότερα από αυτό.

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET