Έρευνες λένε

Η ηλικία που θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι είναι μακριά ακόμα, σύμφωνα με την επιστήμη!

Ψέματα μας έλεγαν ότι τα 20s είναι τα καλύτερα χρόνια.

Neopolis Team

30 Αυγούστου, 2022

Η ζωή είναι ένα συνεχόμενο παιχνίδι αναζήτησης της ευτυχίας. Όχι, δεν είναι τόσο βαθυστόχαστο όσο ακούστηκε. Είναι απλά η αλήθεια.

Από μικροί ψάχνουμε και διεκδικούμε τα πράγματα εκείνα που μας κάνουν χαρούμενους. Σαν 7χρονο βέβαια, είναι πολύ πιο εύκολο να τα βρεις. Μεγαλώνοντας χάνεις κάπου τον μπούσουλα κι αρχίζεις να αμφισβητείς τα πάντα, μέχρι που όλα σου φαίνονται αδιάφορα. Σκάνε ευθύνες, 8ωρα στη δουλειά, λογαριασμοί, ενοίκια, ε και αντί να δηλώνεις ευτυχισμέν@, κλαις μες στην μπανιέρα σου σε εμβρυϊκή στάση.

Ωστόσο, μην πτοείσαι. Θα ξανανιώσεις ευτυχισμέν@ στη ζωή σου, απλά θα αργήσεις λίγο. Αν δηλαδή διανύεις κι εσύ τα 20s σου, τότε αναλογίσου πως έχεις… άλλο τόσο δρόμο. Κουράστηκες και μόνο στη σκέψη; 

Όπως γράφει ο οικονομολόγος Danny Blanchflower, η εικόνα 145 χωρών δείχνει ότι οι άνθρωποι γίνονται πιο ευτυχισμένοι μετά τα 50. Σύμφωνα με ερευνητές, η καμπύλη της ευτυχίας έχει το σχήμα U. Από την 6η δεκαετία και μετά είναι που ξεκινά η ανοδική πορεία, με το peak να συναντάται μεταξύ 60-75 ετών.

Στα στοιχεία που παρουσιάζει το Psychology Today, παρατηρείται επίσης πως σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία ενός ατόμου είναι η ύπαρξη φίλων στη ζωή του. Συγκεκριμένα, μελέτη με πάνω από 270.000 ενήλικες έδειξε ότι εκείνοι που συγκεντρώνονται αποκλειστικά στην οικογένειά τους βρίσκονται σε χειρότερη θέση από εκείνους που εκτιμούν τη φιλία.

Επίσης, το να είσαι ενεργός σε πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες, αποδείχθηκε πιο σημαντικό από το εισόδημα, το να έχεις σπίτι, το γάμο και τα παιδιά.

Επειδή τα 50 μοιάζουν λίγο αργά (κι επειδή με τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων, παίζεται κιόλας αν θα τα φτάσουμε) κάποιες άλλες έρευνες υποστηρίζουν ότι η ευτυχία έρχεται στα 35 και άνω ή 40. Τα 20s, βλέπετε, δεν είναι πουθενά. Με το κύριο χαρακτηριστικό τους να είναι οι κρίσεις ταυτότητας και πανικού κάθε δεύτερη μέρα, δεν το λες και περίεργο.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET