Μουσική

Οριστικό: Η Γιάννα Τερζή θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision κι αυτό είναι το τραγούδι!

Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού που μοναδικός της σκοπός είναι απλά η παρουσία. Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε την πρώτη θέση καθώς εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουμε οικονομικά, χώρια άλλωστε ότι το έχουμε κάνει με την Παπαρίζου οπότε δεν μας απασχολεί καν. Παρ’όλα αυτά η […]

Δήμητρα Πραντάλου

16 Φεβρουαρίου, 2018

Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού που μοναδικός της σκοπός είναι απλά η παρουσία. Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε την πρώτη θέση καθώς εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουμε οικονομικά, χώρια άλλωστε ότι το έχουμε κάνει με την Παπαρίζου οπότε δεν μας απασχολεί καν.

Παρ’όλα αυτά η ΕΡΤ συνεχίζει να διαλέγει καλλιτέχνες για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Eurovision, αλλά με τεράστια αποτυχία. Με τις επιλογές της έχει καταφέρει ακόμα και σε τελικό να μην περάσουμε, αλλά ούτε η τελεθέαση είναι ικανοποιητική μιας και για τους τηλεθεατές είναι ένα καθ’όλα βαρετό πρόγραμμα.

Φέτος πάντως δήλωσαν ενδιαφέρον τρεις δισκογραφικές εταιρείες. Spicy, Spider και Panic Recods έπεσαν στη “μάχη”, μόνο που τελικά δεν χρειάστηκε καν να γίνει ελληνικός τελικός για το ποιος τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το εισιτήριο για Λισαβόνα. Κι αυτό γιατί η ΕΡΤ, ζήτησε εγγυητική επιστολή 20.000 ευρώ από τις εταιρείες προκειμένου να κατοχυρώσουν συμμετοχή.

Από τις τρεις μόνο η Panik Records κατέθεσε υπογεγραμμένο το συμφωνητικό, με αποτέλεσμα Αρετή Κετιμέ και Χοροσταλίτες να μείνουν στην  απ’έξω.

Με λίγα λόγια, η Γιάννα Τερζή θα είναι εκείνη που θα μας εκπροσωπήσει στον 63 διαγωνισμό τραγουδιού με το κομμάτι «Όνειρο Μου». Θέλουμε, δεν θέλουμε!

Η Αρετή Κετιμέ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός και έγραψε στο προφίλ της στο facebook:

«Λοιπόν φαίνεται να είμαστε εκτός ελληνικού τελικού. Το γεγονός πως οι εταιρείες έμαθαν τελευταία στιγμή για την εγγυητική επιστολή που χρειάζεται και τους οικονομικούς όρους ενώ μια εταιρεία είχε προετοιμαστεί νωρίτερα (χωρίς σχόλιο)! Αν η ΕΡΤ ήθελε απευθείας ανάθεση δε θα μας πείραζε ίσα ίσα είναι ξεκάθαρο και ωραίο. Εγώ θα ξανά προσπαθήσω όμως λυπάμαι για τους συνεργάτες μου που έδωσαν την ψυχή τους. Καλή επιτυχία Γιάννα Τερζή».

Οι Χοροσταλίτες αντίστοιχα δήλωσαν:

«Εμείς επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε ακόμη η ΕΡΤ δεν αγνόησε μόνο την εταιρία που ήδη έχει υπογράψει την σύμβαση και ζήτησε το αυτονόητο χρόνο πέραν των δυόμιση ημερών αλλά αγνόησε και τους καλλιτέχνες που επικοινώνησαν…. Ευχαριστούμε την εταιρία μας, όλους όσους μας στήριζαν τόσο καιρό, τον Γρηγόρη Μελά που μαθάιναμε νέα μια που η ΕΡΤ ήταν απούσα προφανώς πλέον εσκεμένα…. τον Κυριάκο Κοσμίδη που μας ετοίμασε για τον Ελληνικό τελικό, τον Στέλιο Φωτιάδη μεγάλη η τιμή παραγωγέ…, την Ζωή Τηγανούρια, Τον Φάνη Κασιμάτη, τονΚώστα Γοντικάκη, τον Πέτρο Σαριδάκη,τον Ηλία Μαυρίκη, τον ενδυματολόγο μας Χρήστο Ανστόπουλο, τον Νίκο Αποστολόπουλο που μας έντυσε και την ΜΑΤ Fashion που έντυσε τα κορίτσια μας. Κατανοούμε ότι όταν η ΕΡΤ ζήτησε Ελληνικό ηχόχρωμα μάλλον δεν το ενοούσε από ότι ακούμε τελικά και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά στην φίλη μας Αρετή Κετιμέ καλή συνέχεια ότι και αν κάνει σίγουρα ήταν η αφορμή για να συμμετέχουμε σκεφτήκαμε πόσο όμορφη θα ήταν η διαδικασία… όμως καλλιτεχνικά όνειρα μακριά από τα σχέδια της ΕΡΤ…. προφανώς κάποια εταιρία είχε την πληροφόρηση πως να κινηθεί, η ΕΡΤ φυσικά δεν έχει ακόμη μιλήσει απούσα όπως τόσους μήνες συνιθίζει να είναι ευχόμαστε να απαντήσει κάποτε και αλήθεια η “ανάθεση” δεν είναι κακή αλλά ας το έλεγαν μην κουράζουμε τόσους συνεργάτες».

Η “νικήτρια” πάντως δημοσίευσε στο iTunes ένα snippet από το κομμάτι που θα ερμηνεύσει στη σκηνή της Λισαβόνα και αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως για τα δεδομένα της Ελλάδας για να παίζει στα μπουζούκια στα μπαράκια, είναι καλό!

Ακουσε το ΕΔΩ

 

FUN ZONE

Τιβί

Power of Love: Ο Αργύρης πριν κολλήσει με τη Σωτηρία, έριχνε άκυρα στο First Dates!

BINGE WATCHING

‘Euphoria’: Το HBO ανακοίνωσε την ημερομηνία που ξεκινούν τα γυρίσματα της 3ης σεζόν!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Η Logitech G λανσάρει ένα lightspeed gaming ποντίκι για όλους τους παίκτες!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το ‘The Sims’ φέρνει pack για πολυγαμικές σχέσεις, εκπληρώνει τις φαντασιώσεις μας!

EVENTS

Το Limonaia Urbana Event της Barilla στην Αθήνα ήταν το απόλυτο καλοκαιρινό event της χρονιάς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET