ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις μάθαμε ότι η dream job των Ελλήνων είναι να γίνουν συγγραφείς, it makes sense!

Όλοι κρύβουμε ένα Δεγαμινιώτη μέσα μας.

Neopolis Team

1 Φεβρουαρίου, 2023

cottonbro studio / PEXELS

Υπήρξε μια εποχή που νομίζαμε ότι η dream job του Έλληνα ήταν το personal training. Λάθος.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Remitly – πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για μετανάστες – είμαστε μια χώρα με πολλούς wannabe συγγραφείς, λογικά γιατί η Δημουλίδου έχει αποτελέσει ισχυρή έμπνευση.

Συγκεκριμένα, με βάση δεδομένα μεταξύ τον Οκτώβριο 2021 και τον Οκτώβριο 2022, όπου εξετάστηκαν σχεδόν 200 τύποι θέσεων εργασίας και αναλύθηκε ο όγκος αναζήτησης για φράσεις που συνδέονται συνήθως με την έρευνα για μια νέα καριέρα, καθορίστηκαν οι πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας στο Google για κάθε χώρα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι Έλληνες είναι άνθρωποι των γραμμάτων, και της μυθοπλασίας θα προσθέσουμε εμείς, φιλοδοξώντας για μια εκδοτική επιτυχία. Ωστόσο, δεν πρόκειται για δική μας πρωτοτυπία. Συγγραφείς επιθυμούν επίσης να γίνουν οι Σκανδιναβοί και διάφορα ακόμα μέρη της Ευρώπης, της Αφρικής, καθώς και η Ινδία, οπότε μάλλον είναι κάποια παγκόσμια τάση. Η αλήθεια είναι ότι με το rising των fanfic stories έχουμε πιστέψει όλοι ότι μπορούμε να κυκλοφορήσουμε best sellers χωρίς κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις, πέρα από το να περιγράφουμε γλαφυρά ερωτικές σκηνές.

Μιλώντας όμως με αριθμούς, το Remitly αναφέρει πως στην Ινδία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική, η συγγραφή βγήκε top με πάνω από 800.000 Google searches, παρά τα ρίσκα που έχει σαν επάγγελμα. Συνολικά, βγήκε dream job σε 75 χώρες, ενώ στο φάσμα της ανήκει η δημοσιογραφία, η λογοτεχνία και η σεναριογραφία.

Γενικότερα συναντώνται πολλά κοινά μεταξύ των χωρών, με τη διαφορά να κάνουν οι Κινέζοι και οι Σαουδάραβες, που φιλοδοξούν να γίνουν διατροφολόγοι και ποιητές αντίστοιχα. Στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αγγλία από την άλλη, έπαιξε πολύ η ερώτηση ‘how to be a pilot’, οπότε και ο πιλότος κατέκτησε την 1η θέση.

Τέλος, το 2ο σε δημοφιλία επάγγελμα της Ελλάδας, το ινφλουένσινγκ, συναντάται σαν dream job σε χώρας της Νότιας Αμερικής και την Ισπανία. Περίεργο που δε βρεθήκαμε κι εμείς στην παρέα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

TECH NEWS

HUAWEI P60 Pro και Watch Ultimate: Έρχονται σύντομα στην Ευρώπη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET