fbpx

Η 4η σεζόν του La Casa de Papel ανέβηκε στο Netflix, το καλύτερο δώρο στην καραντίνα!


Today is the day. Και όχι γιατί θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από όσα κάνουμε τις τελευταίες 2,5 εβδομάδες (μη γελιέστε), αλλά γιατί στο Netflix έγινε, από τις 10 το πρωί, διαθέσιμος ο τέταρτος κύκλος του La Casa de Papel. Το καλύτερο δωράκι στην καραντίνα. 

Η συμμορία του Professor επιστρέφει για να κλείσει τον κύκλο της πιο επιτυχημένης ισπανικής σειράς (αν και γίνεται λόγος και για ακόμη δύο σεζόν, που εντάξει ας μη βγει αληθινός) και με βάση το trailer θα βιώσουν το απόλυτο χάος για να συμβεί αυτό. Ήδη είχαμε πάρει μια γεύση από την 3η σεζόν για το πόσο καταστροφικά μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα, ωστόσο μάλλον τίποτα δεν συγκρίνεται με τα νέα επεισόδια.

Το μεγάλο ερώτημα, πάντως, που μας ταλανίζει από τότε που τελείωσε η προηγούμενη σεζόν, είναι αν η Nairobi ζει. Γιατί εντάξει, σκοτώστε την Tokio, όχι την Nairobi ρε παιδιά. Βέβαια, αν κρίνουμε απ’το τελευταίο teaser, οι πιθανότητες να ζήσει είναι με το μέρος της, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με αυτά.

Μέχρι όμως να κάτσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας για τις επόμενες 8 ώρες και χωρίς να μας ενοχλήσει τίποτα και κανένας για να παρακολουθήσουμε μονοκοπανιά τα νέα επεισόδια, ας κάνουμε ένα πολύ μικρό flashback της 3ης σεζόν, να θυμηθούμε που είχαν μείνει τα πράγματα βρε αδερφέ.

Δύο χρόνια μετά τη ληστεία στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο καθένας έβαλε στην τσέπη του από κάτι εκατομμυριάκια, η συμμορία ενώνεται ξανά εξαιτίας της Tokio και του Rio. Εκείνη αποφασίζει να φύγει απ’το νησί που κρυβόντουσαν, γιατί κάπως μπούχτησε το κορίτσι, και εκείνος παραβαίνει τον κανόνα που είχε θέσει ο Professor για τα κινητά. Άλλος κι αυτός.

Φυσικό και επόμενο ήταν οι αστυνομικοί της Ισπανίας – που είχαν πάρει πατριωτικά το θέμανα τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν και την Tokio να ζητάει αργότερα μετανιωμένη από την ομάδα να βρει τρόπο να τον ελευθερώσει. Με κάποιους δισταγμούς, τελικά, αποφασίζουν ότι για την ελευθερία του Rio πρέπει να προχωρήσουν σε ένα εντελώς μεγαλεπήβολο σχέδιο, με στόχο αυτή τη φορά την Τράπεζα της Ισπανίας.

Ιδέα, δε, που είχε υλοποιήσει στο μυαλό του ο Berlin, ο οποίος θυσιάστηκε για την ομάδα στην πρώτη ληστεία, αλλά είχαμε την χαρά στην τρίτη σεζόν να τον βλέπουμε μέσα από flashbacks. Κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει και στην τέταρτη, μιας και το δεύτερο επεισόδιο είναι αφιερωμένο μάλλον σε εκείνον.

Στο μεταξύ, στην συμμορία μπαίνει και ο Palermo ο οποίος με το καλημέρα σας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χάνει το μάτι του. Πάει να θυμίσει λίγο Berlin, αλλά ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι. Την παλιά θέση της Raquel παίρνει μια εγκυμονούσα, creepy και αχώνευτη, που όμως καταφέρνει να φτάσει πολύ κοντά στο να τσακώσει την ομάδα.

Στο τελευταίο επεισόδιο, άλλωστε, η Raquel που έγινε Lisboa, συλλαμβάνεται από τις αρχές, που υποτίθεται την πυροβολούν για να κάνουν τον Professor να πιστέψει ότι την σκότωσαν. Ε, κάπως έτσι ξεκινάει το χάος.

4η σεζόν

Όσον αφορά την τέταρτη σεζόν, δεν μπορούμε να είμαστε σε θέση για το αν η Nairobi να γνωρίζουμε αν θα ζήσει σίγουρα, αλλά ότι θα έχουμε απώλειες είναι δεδομένο. Νούμερο ένα υποψήφιος είναι ο Helsinki, αυτή η ψυχούλα, που τον βλέπουμε να κρεμιέται στον αέρα από ένα σχοινί.

Την ίδια τύχη μάλλον θα έχουν και ο Rio με τον Denver, που βρίσκονται στο ασανσέρ που σκάει η χειρομβοβίδα. Με λίγα λόγια θα χαθεί κόσμος και κοσμάκης, Ίσως και αυτό να είναι και το τέλος.

Όσον αφορά πάντως το ενδεχόμενο η σειρά να συνεχίσει σε 5η και 6η σεζόν, ο δημιουργός της ισπανικής σειράς Alex Pina, ανέφερε πως όλα τελειώνουν σε ένα σημείο που όλα είναι ανοιχτά.

Λέτε αυτό να σημαίνει πως στο μπαμ της χειροβομβίδας θα είναι και η τελευταία σκηνή; Θα μάθουμε σε λίγες ώρες.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET