fbpx

«Houseparty»: Το app που κάνετε βιντεοκλήση μέχρι 8 άτομα και στήνετε κανονικό πάρτι!


Στη δεύτερη εβδομάδα καραντίνας, το διάβασμα (λογοτεχνικών βιβλίων, μην πάει μακριά το μυαλό σας) και το Netflix αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Γίνεται σωστός μαραθώνιος, γιατί αλλιώς δεν περνάνε εύκολα οι ώρες.  

Δε λέμε, η διαμονή στο σπίτι είναι ευχάριστη, αλλά όταν γίνεται από δική μας επιλογή και όχι για τόσο μεγάλο διάστημα. Προκειμένου λοιπόν να την κάνουμε ευκολότερη υπό τις δεδομένες συνθήκες, πρέπει να βρίσκουμε ασχολίες που μας κάνουν να νιώθουμε καλά και να ξεχνάμε το κακό που μας έχει βρει. Γιατί με το μοιρολόι όλη μέρα κι όλη νύχτα, δε γίνεται δουλειά.

Ένα καλό παράδειγμα, είναι οι βιντεοκλήσεις με την παρέα που πολύ μας λείπει. Το Netflix Party ας πούμε, ένα extension της πλατφόρμας, βοήθησε να περνάμε και εναλλακτικά την ώρα μας με τους φίλους μας. Με αυτό μπορούμε να παρακολουθήσουμε ταυτόχρονα μια σειρά ή ταινία, ενώ υπάρχει και το chat για τα απαραίτητα σχόλια, με τη φάση να γίνεται ακόμη πιο ευχάριστη. Να σημειωθεί πως σε ορισμένους από εσάς η ιδέα αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη και οι αντιδράσεις σας ήταν θετικές.

Ωστόσο, τα καλά νέα δε σταματούν εκεί. Ε ναι λοιπόν, σας φέρνουμε κι άλλα ευχάριστα μαντάτα (μας χρωστάτε την αποφυγή του break down σ’ αυτήν την περίοδο), τα οποία αφορούν τις βιντεοκλήσεις που είπαμε πριν.

Πλέον, παράλληλα με αυτές, θα μπορούμε να στήνουμε ένα μίνι παρτάκι με παιχνίδια μη φανταστείτε κάτι τρελό, αλλά έχει πλάκα.

Πρόκειται για την εφαρμογή Houseparty, η οποία κυκλοφόρησε το 2016 χωρίς να έχει τρελή απήχηση αλλά σχετικά καλές προοπτικές. Τον περασμένο χρόνο δε, αγοράστηκε από τους δημιουργούς του Fortnite, Epic Games. Να όμως, που τώρα τα downloads πέφτουν βροχή. Μάλιστα, στο App Store από την 304η θέση που ήταν, βρέθηκε λίγο πριν την κορυφή, αφού τώρα φιγουράρει στη 2η θέση.

Πιο συγκεκριμένα, το HouseParty είναι η πιο εξελιγμένη μορφή του FaceTime, καθώς μας επιτρέπει να μιλάμε και ταυτόχρονα να παίζουμε παιχνίδια μεταξύ μας, όπως το Trivia, το Quick Draw και το Heads Up (κάτι αντίστοιχο του ταμπού). Εννοείται πως μπορείτε να προσκαλέσετε τους πάντες, ενώ όταν κάποιος από τις επαφές σας ή τους φίλους στο Facebook δημιουργεί λογαριασμό στην εφαρμογή, λαμβάνετε σχετική ειδοποίηση.

Ακόμη, σε περίπτωση που τελειώσει το ένα πάρτι στο οποίο συμμετέχετε, αλλά εσείς ψήνεστε για λίγη ακόμη διασκέδαση, μπορείτε να κάνετε jump in σε ένα άλλο που τρέχει εκείνη τη στιγμή. Πώς γίνεται στην πραγματική ζωή ένα πράγμα;

Όλα τα παιχνίδια περιλαμβάνουν μέχρι και 8 παίκτες τη φορά.  Για όσους ψηθήκατε, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους χρήστες iOS και Android, ενώ μπορείτε να την προσθέσετε και στο Chrome.

Η εγγραφή στο Houseparty είναι απλή. Χρειάζεται το email και τον αριθμό του κινητού, για να ανοίξει η πόρτα στον κόσμο των βιντεοκλήσεων με περισσότερο fun.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET