UNI LIFE & TIPS

Δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις νωρίς; Μ’ αυτά τα hacks θα σηκώνεσαι χωρίς να σιχτιρίζεις!

Όποιος ανήκει σε εκείνη τη μειονότητα των ανθρώπων που τους αρέσει να ξυπνούν νωρίς το πρωί, να βγει αμέσως από το άρθρο. ΜΕ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΔΕ ΜΙΛΑΩ. Για τους φυσιολογικούς ανθρώπους δε, ναι εκείνους που πατούν τη μία αναβολή μετά την άλλη στο ξυπνητήρι τους, που δεν επικοινωνούν με το περιβάλλον πριν το μεσημέρι, που είναι […]

Θεώνη Σταματοπούλου

22 Ιανουαρίου, 2018

Όποιος ανήκει σε εκείνη τη μειονότητα των ανθρώπων που τους αρέσει να ξυπνούν νωρίς το πρωί, να βγει αμέσως από το άρθρο. ΜΕ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΔΕ ΜΙΛΑΩ. Για τους φυσιολογικούς ανθρώπους δε, ναι εκείνους που πατούν τη μία αναβολή μετά την άλλη στο ξυπνητήρι τους, που δεν επικοινωνούν με το περιβάλλον πριν το μεσημέρι, που είναι ικανοί να σκοτώσουν για να κερδίσουν μερικά λεπτά παραπάνω ύπνου, σε αυτούς ακριβώς απευθύνομαι.

Το μυστικό για να ξυπνάς νωρίς το πρωί χωρίς να έχεις νεύρα και να μη θες να επιστρέψεις αμέσως στο κρεβάτι σου, για να είμαι ειλικρινής, δεν το ξέρω. Αν το ήξερα, θα το είχα εφαρμόσει ήδη στον εαυτό μου. Αυτά που σίγουρα μπορείς να δοκιμάσεις ωστόσο, είναι μερικά hacks που ενδείκνυνται ειδικά για την περίπτωσή σου, ώστε να σηκώνεσαι νωρίς το πρωί χωρίς να σιχτιρίζεις:

#1 Ξεκίνα με το να πέφτεις λίγο νωρίτερα για ύπνο

Το προφανές δηλαδή. Ε, δε γινόταν να μην το πω. Αν θες να ξυπνάς το πρωί στην ώρα σου και να κάνεις όλες τις δουλειές σου, χωρίς να σε βρίσκει το μεσημέρι, πρέπει να έχεις φροντίσει να πέσεις για ύπνο νωρίς ήδη από το προηγούμενο βράδυ. Οκ, δε λέω να κοιμηθείς δύο ώρες νωρίτερα από αυτό που έχεις συνηθίσει, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις με 10-15 λεπτά και σταδιακά να φτάσεις σε μια λογική ώρα. Έτσι, θα καταφέρεις να χορτάσεις τον ύπνο σου και να μη σου είναι τόσο βαρύ κι ασήκωτο να πάρεις τα πόδια σου το πρωί.

#2 Φρόντισε να ξυπνάς καθημερινά την ίδια ώρα

Το λάθος που κάνεις συνήθως, είναι ότι ξυπνάς νωρίς μόνο όταν όντως πρέπει. Αν ξέρεις, ότι για μία μέρα δε θα χρειαστεί να βγεις καθόλου από το σπίτι ή δεν έχεις καμία ιδιαίτερη ασχολία να κάνεις, προφανώς και θα θελήσεις να κοιμάσαι όλη τη μέρα. Λάθος! Ξύπνα το πρωί κανονικά σαν να είχες να κάνεις κάτι. Πρέπει να αποκτήσεις ένα πρόγραμμα και να το ακολουθείς καθημερινά. Έτσι, με τον καιρό θα συνηθίσεις και σε λίγο διάστημα θα ξυπνάς χωρίς τη βοήθεια του ξυπνητηριού.

#3 Βάλε μόνο μία υπενθύμιση στο ξυπνητήρι σου

Αφού το ξέρω και το ξέρεις ότι δε σε βοηθάει το γεγονός ότι το έχεις βάλει να χτυπάει ανά 5 λεπτά μπας και σηκωθείς. Αφού ρε παιδί μου, δε θα σηκωθείς και θα κοιμάσαι για την επόμενη ώρα, γιατί να έχεις αυτό το πράγμα να κουδουνάει στα αυτιά σου; Με το να βάλεις μονάχα μία υπενθύμιση, θα εξασφαλίσεις ότι θα πρέπει να σηκωθείς οπωσδήποτε, γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

#4 Δώσε στον εαυτό σου κάποιο κίνητρο

Σκέψου το νόστιμο πρωινό που θα φας, το ρόφημα που θα πιεις από το αγαπημένο σου μαγαζί ή την προπόνηση που σε περιμένει για να γίνεις fit! Τι να σου πω κι εγώ… Δώσε μία ώθηση στον εαυτό σου, γιατί αλλιώς δε σε βλέπω καλά. Φρόντισε να προγραμματίσεις να κάνεις μία αγαπημένη σου ασχολία νωρίς το πρωί, ώστε να έχεις την έγνοια και τη διάθεση να σηκώνεσαι εγκαίρως.

#5 Με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι, άναψε αμέσως τα φώτα

Μα τι άλλο να σου πω πια;! Θα το πάμε με τον βίαιο τρόπο, αλλά δε γίνεται αλλιώς. Με το που αρχίσει να κουδουνίζει το ξυπνητήρι σου, σήκω και άναψε τα φώτα, προτού να μπεις στον πειρασμό να αλλάξεις πλευρό και να κοιμηθείς πάλι. Πες αμέσως όχι στον πλανευτή Μορφέα και δείξε του ποιος έχει το πάνω χέρι!

Ξεκίνα από απόψε κιόλας! Γι’ αυτό ετοιμάσου σιγά-σιγά για ύπνο!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET