ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Έρευνα | Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερες ώρες ύπνου από ότι οι άντρες, επειδή έχουν πιο πολύπλοκο εγκέφαλο!

Προφανώς έχεις αντιληφθεί ότι η έλλειψη ύπνου σε οδηγεί σε μία σειρά από άσχημες κι ανεπιθύμητες συνέπειες που είναι ικανές να διαταράξουν την καθημερινότητά σου. Έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείς τον εγκέφαλο σου, τόσο περισσότερο ύπνο έχεις ανάγκη. Ειδικότερα οι γυναίκες που σε σχέση με τους άντρες έχουν την ικανότητα να καταπιάνονται […]

Θεώνη Σταματοπούλου

19 Ιανουαρίου, 2017

Προφανώς έχεις αντιληφθεί ότι η έλλειψη ύπνου σε οδηγεί σε μία σειρά από άσχημες κι ανεπιθύμητες συνέπειες που είναι ικανές να διαταράξουν την καθημερινότητά σου.

Έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείς τον εγκέφαλο σου, τόσο περισσότερο ύπνο έχεις ανάγκη. Ειδικότερα οι γυναίκες που σε σχέση με τους άντρες έχουν την ικανότητα να καταπιάνονται με πολλές εργασίες κι ασχολίες ταυτόχρονα, έχει αποδειχθεί ότι χρειάζονται περισσότερες ώρες ύπνου.

Ο Jim Horne, επικεφαλής του Ινστιτούτου Έρευνας Ομιλίας, ανέφερε συγκεκριμένα: «Για τις γυναίκες, η έλλειψη ύπνου συνδέεται με υψηλά επίπεδα ψυχολογικού στρες και αρνητικών συναισθημάτων όπως εχθρότητα, κατάθλιψη και θυμό. Αντίθετα, αυτά τα συναισθήματα δεν εμφανίστηκαν στον ίδιο βαθμό όταν έγινε η ίδια έρευνα στους άντρες. »

Και συνέχισε… «Ένας άντρας που έχει μία περίπλοκη δουλειά κι είναι αναγκαίο να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και να σκέφτεται διαρκώς, χρειάζεται σίγουρα περισσότερο ύπνο από τον μέσο άντρα, αλλά και πάλι όχι τόσο όσο έχουν ανάγκη οι γυναίκες.»

Ο λόγος λοιπόν που οι γυναίκες έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο συγκριτικά με τους άντρες, είναι λόγο της πολυπλοκότητας του εγκεφάλου τους.

Καληνύχτα guys! Πάω για ύπνο!

 

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET