ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

Μέχρι τις 17:00 ό,τι προλάβετε!

Neopolis Team

28 Μαΐου, 2024

Αύριο πραγματοποιείται ο μεγάλος τελικός στη χώρα μας UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE, στην OPAP ARENA της Νέας Φιλαδέλφειας, με τον Ολυμπιακό να είναι μία από τις δύο ομάδες που θα αγωνιστεί για το κύπελλο. Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό για την άφιξη φιλάθλων στο γήπεδο.

Γενικότερα, η πρωτεύουσα την Τετάρτη 29/5 θα μπει σε mode αντιμετώπισης θεμάτων ασφαλείας και μετακινήσεων στους δρόμους, με το σχέδιο να συμπεριλαμβάνει αλλαγές στη Γραμμή 1 του μετρό (ΗΣΑΠ), με στόχο την εξυπηρέτηση των φιλάθλων που θα παρευρεθούν στο γήπεδο.

Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός θα βρίσκεται αποκλειστικά στη διάθεσή τους από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, και συγκεκριμένα από τις 18:00. Μέχρι τότε, οι συρμοί θα είναι διαθέσιμοι για το ευρύ επιβατικό κοινό (από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 17:00).

Πιο αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Στη συνέχεια, η γραμμή του ΗΣΑΠ θα χρησιμοποιηθεί ως αποκλειστικό μέσο μετακίνησης φιλάθλων που είναι κάτοχοι εισιτηρίων προς και από τον σταθμό του Περισσού, με τα σημεία επιβίβασης να είναι οι σταθμοί Φάληρο (για κατόχους κόκκινου εισιτηρίων), Θησείο και Ειρήνη (για κατόχους λευκών εισιτηρίων).

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η μετακίνηση των φιλάθλων της Φιορεντίνα θα γίνει με τη χρήση λεωφορείων της ΟΣΥ προς και από διαφορετικό σημείο συγκέντρωσης στο ΟΑΚΑ.

Γραμμές 2 & 3 του Μετρό και Τραμ

Οι υπόλοιπες γραμμές (μπλε και κόκκινη) θα λειτουργήσουν κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ενώ  αναφορικά με τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» που θα πραγματοποιηθούν από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι».

Δρομολόγια ΟΑΣΑ

Σύμφωνα με την τηλεματική του ΟΑΣΑ, αναμένονται μεταβολές σε δρομολόγια και ορισμένων λεωφορειακών γραμμών, μεταξύ των οποίων οι 421, Α8, 619, 755, 755Β, Β9, 602 και Τρόλεϊ 3 και 6, από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαΐου ως τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης.

Κλειστοί δρόμοι λόγω του αγώνα

Λόγω της διεξαγωγής του UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE στο γήπεδο AEK, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε οδούς και λεωφόρους των Δήμων Νέας Ιωνίας, Αθηναίων, Μεταμόρφωσης, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Πειραιώς.

Στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται το σύνολο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη σε διάφορες περιοχές όπως και οδηγίες μετακίνησης για φιλάθλους.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET