ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

8 γιορτινές μυρωδιές που πάντα μας θυμίζουν τη ζεστασιά και τη χαρά των Χριστουγέννων!

Δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί πιο όμορφες κι ευχάριστες αναμνήσεις για τα Χριστούγεννα, από τις μυρωδιές που σχετίζουμε με αυτά. Για τον καθένα μας, υπάρχουν διαφορετικές μυρωδιές που παραπέμπουν κι υπενθυμίζουν πως καταφθάνει η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Οι μυρωδιές αυτές συχνά προέρχονται από το σπίτι της γιαγιάς, μέσα από τα γλυκά και […]

Θεώνη Σταματοπούλου

15 Δεκεμβρίου, 2016

Δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί πιο όμορφες κι ευχάριστες αναμνήσεις για τα Χριστούγεννα, από τις μυρωδιές που σχετίζουμε με αυτά. Για τον καθένα μας, υπάρχουν διαφορετικές μυρωδιές που παραπέμπουν κι υπενθυμίζουν πως καταφθάνει η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Οι μυρωδιές αυτές συχνά προέρχονται από το σπίτι της γιαγιάς, μέσα από τα γλυκά και τα κουλουράκια που ψήνει στον φούρνο. Όπως και να το κάνουμε, οι πιο ζεστές και χουχουλιάρικες αναμνήσεις μας για τα Χριστούγεννα, προέρχονται από αυτές τις γιορτινές μυρωδιές που μόνο θετικά συναισθήματα εκλύουν:

#1 Η μυρωδιά του καμένου ξύλου στο τζάκι

Αυτές οι μέρες είναι γιορτινές και κατά βάση ιδανικές για να βρίσκεται κανείς με την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους. Τι καλύτερο λοιπόν, από όταν όλη η οικογένεια συναντάται γύρω από το τζάκι, όπου η μυρωδιά των καμένων ξύλων, μόνο Χριστούγεννα και θετικούς συνειρμούς ξυπνά!

#2 Σπιτικό ψωμί

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ζυμωτού ψωμιού μας θυμίζει παραδοσιακά τη γιαγιά μας. Είναι η εποχή του χρόνου, που γίνονται όλες οι δυνατές παρασκευές ψωμιού με τις επικρατέστερες να είναι το γεμιστό ψωμί με τυρί ή σοκολάτα, το σταφιδόψωμο και το Χριστόψωμο.  Με το που βγαίνει από το φούρνο, όλοι πέφτουμε πάνω του και το καταβροχθίζουμε στην στιγμή. Η μυρωδιά κι η γεύση του,  μόνο όμορφες αναμνήσεις προκαλεί.

#3 Ζεστή σοκολάτα με σαντιγί

Η πιο χαρούμενη και γιορτινή μυρωδιά από όλες, είναι φυσικά αυτή της ζεστής σοκολάτας σε όλες τις εκδοχές της. Από την πρώτη κιόλας γουλιά, μπαίνεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων. God bless chocolate!

#4 Καφές

Ο καφές μπορεί να μας συνοδεύει στις περισσότερες στιγμές της ημέρας μας, αλλά ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν παλιώνει ποτέ. Ανταγωνίζεται δε τη μυρωδιά της ζεστής σοκολάτας, άκουσον, άκουσον! Τι καλύτερο αυτήν την εποχή από τον καφέ φίλτρου με όλες τις υπέροχες και χριστουγεννιάτικες μυρωδιές του, από βανίλια, φουντούκι, καραμέλα, κανέλα, amaretto και πραλίνα, όλες είναι απλά απολαυστικές.

#5 Κάστανα

Πρόκειται για το τρόφιμο που συμβολίζει τον χειμώνα, αυτό που συντροφεύει τις γιορτινές και χαλαρές στιγμές στο σπίτι. Είναι από τα λίγα πράγματα που μας συνδέουν με την παλιά εποχή. Η κλισέ εικόνα του καστανά στα πεζοδρόμια κι η γήινη μυρωδιά του κάστανου, ποτέ δεν παλιώνει και πάντα θα μας φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία.

#6 Κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Τα Χριστούγεννα παύουν να υφίστανται, αν δεν υπάρχουν πουθενά τριγύρω μας, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Πρόκειται για τα απόλυτα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, τα οποία συναντά κανείς σε  μεγάλες ποσότητες σε κάθε ελληνικό σπιτικό. Μια φορά τον χρόνο τα τρώμε, οπότε οι τύψεις κι οι ενοχές παραμερίζονται στην άκρη. Φάτε τα πέντε – πέντε, για να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

#7 Κανέλα

Η γλυκιά και ταυτόχρονα πικάντικη μυρωδιά της κανέλας, ανήκει σε ένα από τα εορταστικά συστατικά των Χριστουγέννων. Είτε χρησιμοποιείται ως μυρωδικό σε ζεστό κρασί, είτε σε μπισκότα κι άλλα ζαχαρωτά, οπότε η συνεισφορά της στις κρύες χριστουγεννιάτικες νύχτες κι όχι μόνο, είναι αδιαμφισβήτητη.

#8 Πορτοκάλι και γαρίφαλο

Αυτός ο παραδοσιακός συνδυασμός είναι απίστευτα γιορτινός. Το φρουτώδες άρωμα από τα πορτοκάλια σε σχέση με τα μεθυστικά γαρίφαλα, δεν μπορούν παρά να δημιουργούν αισθήματα χαράς και φρεσκάδας στο χώρο και να αποτελούν ένα βασικό στοιχείο ενοποίησης των χριστουγεννιάτικων ημερών.

 

 

BINGE WATCHING

10 χρόνια μετά ο Joffrey παραμένει ο πιο μισητός χαρακτήρας που έβγαλε ποτέ η τηλεόραση!

Μουσική

Εσείς το ξέρατε ότι η Brenda Lee ήταν 13 χρονών όταν έβγαλε το ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’;

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET